Om meg Om Tobias Fødselshistorien Graviditeten Spørsmål ?

Sparing eller ikke ?

Når Tobias var rundt sånn 2 måneder ca tror jeg det var, gikk jeg og Cato i banken for å åpne sparekonto til han. Som han ikke kan bruke før han selv er 18 år, som er litt greit. Der jeg setter inn 200kr i måneden, så har han også en sparebørse som vi fikk da vi åpnet konto som dere ser her:

Dette er sparebørsen han fikk...

Jeg sparer jo mest til han blir 18 slik han har noen penger på sparekonto, men er det noe han trenger der og da og vi ikke har råd til det og er noe osm han selv skal ha. Så kommer vi til og bruke kontoen hans, som jeg synes er rikdig. Blir han eldre og vil bruke penger til lappen eller andre ting som ikke vi skal betale for og han ikke har råd med sine egne sparte penger så, skal han få lovt til og bruke disse pengene. Men kommer til og være strenge til hva dem skal brukes på.

Selv om han blir 18 betyr det ikke at hanskaøl bruke dem på tull er jo mer til leilighet når han skal det og lappem helst da...

Har dere sparekonto til deres barn?

Hva mener dere om det jeg skrev om sparing og pengebruken ?

12 kommentarer

Vi har sparekonto til Noah, ja.. Tror nok de fleste foreldre har det til barna sine :)
Klart vi har sparekonto til gullet vårt! :) Har allerede en sparekonto til babylure i magen faktisk, viktig å legge vekk til de små :)
Milio har også sparekonto.. Han får 200 fra meg og 200 fra Thomas i måneden:)
Nicklas har også sparekonto :) Han får 200 kr i mnd hos meg, og 200 hos Markus. I tillegg har vi satt inn alle dåpspengene han fikk på den, og vi kommer også til å sette inn andre penger han evt. får opp igjennom årene fremover. Han har også en konto som heter barnas trygghetskonto. På denne kontoen kommer barnetrygden inn automatisk (vi prøver å spare på den). Men pengene fra barnetrygden kan vi (hvis vi MÅ) bruke av til f.eks. ny bilstol og annet viktig utstyr han trenger.

De pengene vi sparer til han skal gå til bil, lappen og hans første bolig. Det er iallefall det som er planen. Vi er også i vurderingsfasen om å åpne enda en konto for å spare til konfirmasjonen hans. Det er greit å begynne å spare tidligst mulig, så slipper det å bli noe problem når det nærmer seg :)

Mamma til Tobias

04.05.2012 kl.14:22

Tina Cisilie: ja sant det :D

Mamma til Tobias

04.05.2012 kl.14:22

Mona: så bra dere har til lille nurke i magen også :)

Mamma til Tobias

04.05.2012 kl.14:22

€Malene: så bra da :D

Mamma til Tobias

04.05.2012 kl.14:26

Camilla: ja det med komfirmasjon sparing var ikke dumt, det skal jeg også begynne med, tak for tipset:D
:)

symphonaire

04.05.2012 kl.20:59

Jeg synes det er kjempe bra med sparing så lenge det er rom for det :) Vi har valgt å ha egen sparekonto som vi bestemmer over hvor det går penger til lillegutt. Når han får de pengene bestemmer vi. Og det blir til viktige ting som du sier; bolig, lappen og studie.

Mamma til Tobias

05.05.2012 kl.07:39

Mona: :)

Mamma til Tobias

05.05.2012 kl.07:40

symphonaire: ja san det :D studie og e en bra ting :)

Skriv en ny kommentar