Om meg Om Tobias Fødselshistorien Graviditeten Spørsmål ?

Amme et sårt tema...

For en stund til bake delte jeg en historie med dere som er veldig var for meg og snakke om. En historie som handler om ammingen min, jeg tenkte og dele den med dere her før jeg skrivet dette innlegget slik dere henger litt med i hva jeg snakker om akkuratt nå:

 

Jeg ville gjærne amme min sønn men fikk en sterk betennelse som gjorde at dt var vodt og melka fikk litt farge. Og ammet bare til han var rett over 1 Måned.  Var ikke lett i det hele tatt for hadde så lyst til og ha den tiden sammen med min sønn så jeg slet litt med og gi han flaske i begynnelsen så det var faren som gidde han MME  på nettene nesten helt til han sov rundt. Pga det var litt vanskelig når jeg bare pleie å legge han i senga og amme han..

Men i dag skulle jeg prøve meg å gi han flaske i godstolen på romme bare for å prøve. Har gjort det før også noen ganger men i dag var det helt rart. Jeg la han i armene mine slik han lå inntil bryste bare for å se om han sovnet uten melken, men han suttret litt så jeg prøvde litt med melk. Og det var nok det han ville ha. Han la seg inntil brystet mitt og la håned slik han gjorde da jeg ammet og så på meg med de samme øyene som bare lyste opp. Og itte mer og mer melk gikk øyene mer og mer igjne. Og jeg kjennte glede og litt ikke glede. Jeg var glad at ejg fikk kjenne den følelsen igjen. Men etter jeg ikke fikk amme så var det litt tungt også, hadde sikkert ikke ammet fullt ennå men hadde planer om å amme han til han nesten var 1 år jalefall på kvelden.

Så nå skal jeg begynne med dette på kveldene slik jeg får litt mer kvaletetstid sammen med Tobias han er ikke så kosen på dagtid. Så får håpe dette funke å jeg og Tobias får et godt forholdt når det gjelder flaska.

Nå som dere har lest dette, så vil jeg dele et lite innlegg under her også. Nå som han har bare har melk på kveldene og morningene, har det blitt lettere. Cato bleier og gi han på kvelden og jeg pleier og legge han vis det ikke fynker. Men Cato er veldig ofte inne og legger han. Og vis han våkner kl 6 for å få melk på morningen tar Cato det etter som han er våken og er klar for jobb. Vis Tobias våkner etter han har godt prøver jeg å få han til og sove uten melka ellers tar jeg han med inn i stuen og heller gir han grødt. Synes det har blitt lettere nå etter han ikke drikker så mye melk.

Men det å se folk amme sliter jeg litt med enda. Selv synes jeg at det å amme er en utrolig flott kjærlighet mellom mor og barn og jeg synes ogs det er det vakreste jeg ser. Men akuratt nå er det ennå et sårt pungt inni meg... Jeg vet ikke hvorfor men slik er det bare akkuratt nå.

Ammet dere lenge, vis ikke hvorfor ?

Hva synes dere om amming ?

Har dere noen såre temaer i livet deres, som dere vil dele med meg ?

 

14 kommentarer

cathanyb

22.05.2012 kl.11:49

Jeg ammet til Elias var 3 måneder. Og er fornøyd med det. Men ble veldig lei meg pga jeg ønsket og ville amme Elias men fikk brystbetennelse og produksjonen falt ned , men fikk den opp litt siden jeg pumpet meg en del. Men det forsvant sakte men sikkert og han ville ikke ta puppen mer .. =( Men vet den såre følelsen , siden det er så hardt ammepress i Norge.

mammakissa

22.05.2012 kl.12:11

jeg ammet Bentley til han var litt over 8 mnd. Så er ikke så lenge siden jeg sluttet. Jeg har hatt 4 brystbetennelser gjennom de 8 mnd, men jeg visste at hvis jeg begynnnte å gi han mme da, så ville han ikke ha mer pupp. så derfor trosset jeg smertene og blodet og alt som var, og bare ammet meg gjennom det. helt forjæævlig vondt, men verdt det :D er veldig glad for at jeg ammet såpass lenge som jeg gjorde :) kjedelig at du føler det sånn angående amming da.. får håpe du får det til med nestemann :)
Amming syns jeg er noe av det vakreste som finns! Jeg ammet Liam i 6 mnd, for da orker jeg rett og slett ikke mer. Ikke fordi det ikke var koselig eller noe, men jeg hadde ikke nok melk til Liam. Blir stress i lengden og bla frem hele tiden.

Har ett sårt tema når det kommer til amming og det er at han aldri fikk ordentlig tak på brystknoppen min så måtte dy til med brystskjold. Han hadde tunga opp i ganen hele tiden og lagde sånne klikkelyder :p Etter to og en halv mnd så slutta jeg med brystskjold, heldigvis. Men det gjorde meg deprimert at jeg ikke kunne amme som "alle andre".

Lykkelig forelder

22.05.2012 kl.16:37

Jeg ammet liam en stund, men tilslutt ville han ikke ha mer. fullammet vel til han var 3 måneder, deretter ble det mindre og mindre.

Jeg ville gjerne fullamme noah også, men det går ikke det heller dessverre :( Kveldsmåltidet må erstattes med mme, da han sover mye bedre, og får en bedre metthetsfølelse. Veldig leit.

Jeg syntes også amming er en fin tilknytning mellom mor og barn. Derfor syntes jeg det du har begynt med nå, virket kjempekos!

Kine Mirjana

22.05.2012 kl.17:53

Skjønner at det er litt trist. Jeg har vært heldig og ammer enda. Fullammet til hun var 6 mnd og etter det har hun fått grøt morgen og kveld, men ellers bare pupp. Synes det er rart at det finnes mødre som ikke har lyst å amme, som går over til mme bare sånn at de skal kunne drikke og spise hva de vil. Men det er selvfølgelig opp til hver enkelt. Selv er jeg enig med deg og synes amming er noe av det vakreste som fins, og en herlig "kvalitetstid" sammen med barnet.

Er så klart litt smaflaut å brette ut puppen hvor som helst, men skal hun ha mat så skal hun ha mat, og jeg har vent meg til det nå. Vil folk se så må de bare se, jeg kan ikke stoppe de, men jeg prøver å dekke meg litt til :P

Camilla.E.Martinsen

23.05.2012 kl.21:33

Skjønner deg godt at det er sårt for deg. men det er kjempebra at det funker at du legger han ned som om du skulle amme. for det er en god følelse å ha dem nære en, for de er jo så store nå og vil ikke lengre kose som før.

frøkna mi er straks 11mnd og jeg ammer enda, og kommer til å fortsette med det litt til. men kun på kvelden, for det er det vanskeligste å slutte med merker jeg! Har begynt med mme nå i det siste å prøve å venne henne litt til den smaken, og det funker ganske greit. men kun på dagen, om kvelden er det kun pupp som funker, ikkenoe annet :P

Mamma til Tobias

23.05.2012 kl.21:44

cathanyb: ja det presse liker jeg ikke jalefall ikke når det kommer fra dem nermeste :)

Mamma til Tobias

23.05.2012 kl.21:46

mammakissa: så flink du er da :D der er utrlig flink :)ja jeg også :)

Mamma til Tobias

23.05.2012 kl.21:46

Silje Aurora: ja det er så utrolig vakert :D off ikke kjekt men flink var du jalefall :D love it :)

Mamma til Tobias

23.05.2012 kl.21:55

Lykkelig forelder: ikke kjipt at det ikke gikk denne gang, men er sikker på du er en god mor :)

Mamma til Tobias

23.05.2012 kl.21:57

Kine Mirjana: ja husker det var litt flaut men ble vant med det til slutt. Var verre når mså gutter kom å stirret så spurte jeg hovrfor. for nå har jeg sjangsen til og se noe. Da lo jeg godt og HYT :)

Mamma til Tobias

23.05.2012 kl.22:04

Camilla.E.Martinsen: så bra du klarer det da, sulle ønske jeg også kunne enda på kveldene :) savner det enormt :(

symphonaire

23.05.2012 kl.22:29

Det viktigste som jeg synes er at alle prøver å amme barnet sitt uansett. Om man bare får det til i noen dager, uker, mnd så er det bedre enn ingenting. Du har hvertfall gjort det du kunne :) Jeg stoppet å amme da Leon ble 8 mnd. Men da hadde jeg den siste mnd nærmest tvunget han til å ta hvertfall en gang til dagen :P For han mistet interessen mer og mer etter jeg begynnte på fst føde da han var over 6 mnd.

Mamma til Tobias

28.05.2012 kl.18:40

symphonaire: ja sant det

Skriv en ny kommentar