Om meg Om Tobias Fødselshistorien Graviditeten Spørsmål ?

Kontroller

1 årskontroll og grillings

I dag har vi som sakt vert på 1 årskontroll med Tobias i dag der vi veide og alt det der. Men han hadde ikke lakt på seg noe han hadde gått med 80g heller. Han har spist mindre og veldig aktiv så håper det bare er det da. Han ligger jo enda på over gjennomsnittet så gjør ikke så mye. Ellers hadde han blitt lenger også å litt større rund hodet. Han skolle også ta sprøye som gikk bedre en det jeg hadde trodd.

Jeg satte han på fantet mitt og holdt han fast å helsesøster tokk den sprøyten som svide misnt først da sa han bare "æ" men ikke noe mer en det. Så kom den så svide litt mer skrek ahn der og da men ikke gråt så avr det over å tok tutti og sluttet og smilte etter på å hadde det topp.

Vi var også på grillfest etter på som gikk fint, han var trøtt og ville sove men får ikke sove etter sprøyten da liker han og kose litt med mamma og sove. Så det får han ta igjen i morgen håper jeg. Elsker når han sovner på meg. Her er noen bilder fra dagen:

" Tobias koser seg oppi ballene "

" tobias får kos av Linnea "

" Jeg vil opp til Linnea, hihi "

" tobias chiller på sykkelen på skolen "

Hva har dere gjort i dag ?

skrek deres mye på 1 årskontrollen ?

Hvordan var dem etter sprøyten ?

8 måneders kontroll

Vill dere være så snille og svare på dette   >>>HEEEER<<<.Spå hadde dere vert veldig greie :)

I dag var vi på 8 måneders kontroll halv 9. Litt tidelig men vi hat mye og gjøre før vi reiser i dag. Det kommer egent innlegg om det litt Senere. På helsestasjon fikk jeg en ny helsesøster og Cato var også me siden han har lang helg. Som skal bli herlikt.

Før vi veide han...

Han ligger over gjennomsnittet på vekten å har blitt fra 8700ca til 9490 så han vokser fort sier de og isen alderen er det mest normalt med 500 til 600 gr så har vist fått et lite matvrag ja Hehe.

Tobias på lekempen...

Ellers var utviklingen veldig fint skulle la han prøve og ligge på ryggen og ikke magen eller sitte så mye siden han ikke snur seg så mye fra rygg til mage. Så da får vi trene på det. Å ta tiden til hjelp ellers var han en nydelige gutt som hadde skjermen i seg.


Nå skal jeg dysje og stelle meg og pakke videre til vi reiser.

Hvor store store var deres på 8 måneders kontrollen?
Hvor store og gammel er de nå :)?

Helsestasjonen 6 måneder

I dag var vi på 6 månederskontroll, på en ny helestasjon. Som gikk utrolig bra. Helsesøsteren mener Tobias liger helt likt med utviklingen som andre barn. Han snudde seg begge veier, og han snudde seg i rundt i en runding. Hun trodde det ikke var lenge flr han krøp siden han var oppe på knee utrolig mange ganger og åler seg bakover.

      Ved fødseken:                            Han var:            

   2240gr.                                             8170gr.

   43cm                                                66cm lengde.

   33 HO                                                43,6 i HO.


Helsesøster som ser om han tok den..

Og der fikk han den..

Hvor mye veide dine barn på 6 måneder?

Hvordan er de i utviklingen ?

5 måneders kontroll

Nå er jeg kommet hjem fra 5 månederskonrollen med min lille søte Tobias på 5 månederskontrollen, der han hadde lagt godt på seg.

FØDSEL:                         5 MÅNEDERSKONTROLL:

 2240 gr.                                7510gr

     43 cm.                               65 cm

33cm (hode).                         42,7 (hode).

 

De kunne se på kurven han var prematur men ikke for han veide for lite. For han lå på igjennomsnittet, men de som veier normalt til fødselen går gradvis opp, mens Tobias sin gikk rett opp så det var bare bra at han gjorde. Han var litt under på lengden, men er nok ikke lenge til han tar det og igjen mente de.

På utvlikling var han utroig flink, han hadde de bevegelsene han skulle ha og allt så hel bra ut med han. Ellers var det jo 5 månederssprøyten han tok, han gråt når han fikk den første i låret og sluttet å gråt igjen når den andre ble tatt. Gråt litt etter på også men mammakos, tutti og leken det gjorde allt bra. Så var også Tanta hans med så det var sikkert ekstra stas.  han har alerede blitt litt slakk så får håpe det går over.

 

Tbiasen min som sovner oppå mamma etter sprøytene

Hva veide deres på 5 månederskontrollen?

Hvordan var de i utviklingen ?

Reagerte de på sprøyta og hvordan?

 

 



3 månerskontroll

Ja nå var 3 månerskontrolen øve, og nå er det ikke stikk før  om 2 måneder. Som sakt har jo min lille venn hat feber en periode og den gikk vekk. Så de var litt skepdiske til å ta sprøyten. Men sidne han ikke er så slak lenger gikk det fint, Helsesøster holt han og prattet med Tobias,, når hun sa "snart skal du få et lite stik" så bare smilte han. Hehe litt komisk for de vet jo ikke hva det er for noe egentlig. 

Når hun satt sprøyten hylte han færlt, men han lot seg trøste for det. Han fikk tuttu og kosi og mamma kos da var allt bra igjen og smertene vekke. Hun mete at han trengte fysioterapi, siden han har en favoritt side, men det var ikke noe farlig. Men siden lillegut er premature så ville de ha en titt der uansett. 

Legen kom inn og såg på hoftene til lillegutt, de hvar helt fine. Skrev også at jeg trodde han begynnte å få tenner, å gjett det gjore han meg jamme og.

Vekt: 5640 gr

Lengde: 58 cm

Hode: 40 cm

 


HADDE INGEN BILDER SOM PASSET INN SIDEN MINSTEN SÅVER ORKE IKKE PLAGE HAN MED DET NÅ, SÅ SLEMGER UT ET BILDE AV TOBIAS OS SØSKENBARNET TUVA 


HVORDAN GIKK DERES KONTROLL ?