Om meg Om Tobias Fødselshistorien Graviditeten Spørsmål ?

januar 2012

Tobias Drikke selv av Kopp (video)

Tobias har ikke hat serlig mat lyst eller noe drikke lyst så derfor prøvde jeg og ta av tutten slik han hadde bare en kom å det ble det mase søl av men han fikk jalefall i seg noe litt på den måten.

Men søtt var han jalefall da, dere skal få se filmen :

 

Er han ikke søt ?

Drikke deres unger selv noen gang?

 

fødselshistorie nr 3 - Alice mamma til Thea Marie

Jeg våknet morningen 04.02.09(6 dager over termin) ca kl 07.00 for jeg måtte sånt på do. Da jeg satt på do kjente jeg plutselig en intens smerte i magen. Den var så vond at jeg måtte sitte og gynge frem og tilbake på do for å klare å komme meg gjennom det. Den kom og gikk hyppig. Jeg gikk inn på soverommet, Michael såv enda. Var ikke helt sikker på om jeg skulle vekke han, for jeg forstod ikke at dette var rier. Men til slutt hadde jeg så vondt at jeg klarte ikke la være å rope på han. Han reiste seg opp med en gang. Vi bestemte oss for å ringe fødeavdeligen. Michael måtte ringe for meg, fordi jeg nesten klarte ikke å snakke. De sa at vi kunne bare komme inn. Vi vekket Lisa. Hun hadde komt fra Stord for å være med på fødselen.

Vi satte oss i bilen og kjørte i ca 07.30 tiden. Selvfølgelig var dette midt i rush tiden. Så det var masse bilder ute. Michael taklet dette bra, og fant den raskeste veien til sykehuset. Han prøvde å sette på nødlyset og prøvde å snike litt i køen, men folk stilte seg bare i veien, så det halp ikke noe stort det.

Vi kom på sykehuset 08.30. Vi måtte sitte og vente litt men ikke lenge. Vi fikk en fødestue og jeg la meg i sengen. Jeg var så heldig at jeg fikk min jordmor som jeg gikk på kontroll til oppe i Randaberg. Jeg skiftet klær og Jordmor sjekket hvor stor åpning jeg hadde, å det var bare 3 cm. Men livmormunnen var helt flat og moden. Hun tok på cgt og sjekket hvor sterke rier jeg hadde. Men hun sa at det slo ikke så veldig godt ut pga av at apparatet var kjempe gammelt. Men hun så på meg at jeg hadde riene.


Deretter fikk jeg klyster. Mens jeg satt på do, gjorde jordmor klar badekaret for meg. Jeg gikk oppi, å det var godt. Men etter hvert ble riene kraftigere. Å de ble så vonde at jeg ba om epidural. Men nå gledet vi oss, samtidig så gruet jeg meg. Fordi jeg viste at riene skulle bli enda verre. Men det var jo selvfølgelig ingen vei tilbake. Men jeg tenkte at dette skal jeg klare, selv om jeg sa til Michael at jeg ikke orket mer, så viste jeg at jeg måtte klare dette.

De sjekket meg igjen å kl 10.15 hadde jeg 4 cm åpning. Jeg fikk epidural kl 10.20 og da måtte de ta vannet på meg kl 10.30. Epiduralen hjalp veldig i begynnelsen, men så tetta den seg, så jeg måtte vente på at noen skulle komme og spylte igjennom den. Så gikk det bedre. Å det var kjempe godt. Etter litt så ble riene svakere. Å da måtte de sette drypp på meg, for å forsterke dem. Det var jo ikke noe populært hos meg da. De økte dosen jevnt. Forferdelig.

Kl 12.00 sjekket de åpningen min igjen å da var den 5 cm. Etter vaktskifte som var i ca 15.00 tiden, fikk jeg ei Jordmor som hetter Cecilie. Hun var kjempe flink! Jeg var heldig som fikk henne. Det sa også min forrige jordmor.
Michael var god støtte, jeg holdt han i hånden gjennom vær rie, og det hjalp meg! Lisa masserte meg på beina og ryggen. Utrolig godt! Michael og, han masserte beina mine i begynnelsen når ikke riene var så veldig sterke for da klarte jeg meg uten å holde han i hånden. Men etter det tok Lisa over. Kjempe god støtte begge to!
Kl 16.30 ble jeg sjekket igjen å da hadde jeg bare 6 cm, jeg kjente da at jeg hadde så lyst til å gi opp. Dette gikk altfor tregt. Jeg ble små sur å jeg var veldig trøtt. Jeg kjempet meg gjennom riene. Å Michael skrøydet om hvor flink jeg var. Selv om jeg ikke klarte å vise at jeg satt pris på det, så gjord jeg det. De sjekket meg igjen kl 17.00 å da var det 8 cm! Da ble vi kjempe glad og motivasjonen min steg veldig. Jeg følte at jeg ville presse litt, men tørde ikke så jeg klarte å holde igjen. Fosterlyden sjekket de ofte. Å de tok inn en slags slange for å feste på hode til babyen. Fosterlyden sank litt etter litt. Så en lege måtte komme og følge med på den hele tiden.
Tiden gikk og det var tid for å sjekke meg igjen kl 19.20 hadde jeg full åpning. Men mormunnen satt fortsatt litt igjen. Så jordmor tøyde litt og prøvde å få kanten vekk.
Kl 19.30 begynte trykkeriene. Å da var det bare og begynn å trykke. Jeg trykket så hard jeg bare klarte. Men var litt vanskelig når jeg ikke klarte å holde beina på støtten i senga selv. For jeg var helt lam i dem siden jeg hadde epidural. Men fikk hjelp av studenten og Michael til å holde dem oppe. Jeg trykket så hardt at jeg kjente blodet i leppene sprengte på. Men jeg var også redd for å trykke så hardt at jeg skulle revne. Jeg var litt redd, så holdt litt igjen. Det gikk en halv time. Tiden gikk kjempe sent. Men alle skrøydet og var kjempe flink.

Tårene kom og jeg hadde så lyst til å gi opp. Jeg sa at dette klare jeg ikke, men Michael sa imot å det hjalp veldig selv om jeg fortsatte å klage. Det hjalp lissom å klage litt.
Jeg presset og presset. Så kom det, det jeg hadde ventet på ?vi ser hode!? Å da presset jeg! Som bare søren. ?Hode er ute!? Jeg såg på Michael, såg at tårene kom hos han.

Så sa Jordmor stopp å press. De strevde litt med å få henne ut fordi skulderen satt fast i mormunnen. Men de vridde na ut fort. Jeg fikk litt panikk for hun skreik ikke med en gang. Men så kom det ett grynt å så startet hyle. De tørket hu fort å så rett opp på bryste mitt. Å ko gla jeg var. Michael og. Utrolig opplevelse å få henne på brystet! Kjente hvor myk å god hun var. Masse hår. Nydligste jenta i hele verden! Pappaen klipte navlestrengen og var så stolt.
Mens jeg holdt henne stakk de nål i låret mitt for å få ut morkaka. Det tok ikke lang tid før den var ute. Det var deilig å få den ut. Etter det så ammet jeg for første gang. Fikk det ikke helt til. Så måtte har hjelp av jordmor.

 

Vi måtte være på fødeavdelingen i 2 timer før vi kunne gå over på barsel avdelingen. Vi la oss i sengen og slappet av. Prøvde å amme og det gikk bedre denne gang. Thea Marie hadde fått sin seng og sov godt noen timer før vi måtte opp igjen.
 
Leser dere henners blogg?
Hva synes dere om historien ?
 
For og komme til bloggen trykk  HEEEEER

Vi to for alltid

Det største jeg vet er når Tobias skal holde mamman sin i hånda.

Vi to for alltid<3

Syk baby = lite PC

Etter som tobias har vert syk nå i noen dager, er ikke PC den første jeg setter meg på morningen. Jeg blgger såfall fra mobilen. Men i dag har jeg vert hos legen med tobias å det var begynnelsen på lungebetennelse. Stakkar gutten som har stygg hoste han hoster til han spyr.

Jeg har heller ikke så mye å blogge om for tiden, så om det er noe dere ønsker og vite, enten om tobias, meg eller barenefaren eller andre spørsmål så kan jeg få lagt eg innlegg om det å se når jeg får tid til og poste innlegger.Hva har dere gjort i dag ?

Har dere syke barn?

Hva vil dere jeg skal skrive om nå som jeg er helt blakk i hode?

Slik er stuen vår til nå

Dere ska få se litt av stuen våres jeg er ikek helt ferdig ed hvordan det skal se ut men dere kan se hvordan den ser ut. Har fåt spørsmål om jeg kna legge ut bilder av leiligheten så her kommer noen bilder fra stuen. Så får dere si i fra om det er noe dere vil se nermere. om det er noe dere synes var fint jeg skal ta bilde av nermere og fortelle hvor den er kjøpt og hvor mye den kostet og slik.

Stuebordet. Har planer om å lage et pallebord her :)

Sjenken våres, med et nydelig speil vi fikk av Søskene til Cato til jul.

På gjørnet av speilet.

Tv krokenTven og billdene ovenfor, har planer om å henge en hylle over.

 

Hva synes dere ?

Noe dere lurer på ?

Hvordan det var å ha premature baby

Når vannet mitt gikk i uke 32 og jeg trodde fødselen var i gang hadde jeg mange tanker om hvordan det skulle bli med tanke på om han ville overleve eller ikke. Jeg visste det ikke var så utrolig mye premature men likevel var det det. De på sykehuset forberedte meg på det verste. De sa at det er ikke sikkert alt går som planlagt men vi skal gjøre vårt beste. Men det var det de sa når vannet mitt gikk. Men etter en LANG natt så stoppet riene mine. Så da ville de vente litt til med å ta han. Og da ble mine håp bedre.


Jeg lå på sykehuset på antibiotika slik at jeg ikke skulle få innfeksjoner i underlivet eller inn til barnet, for det hadde ikke vært bra for et så lite og hjelpesløst barn. Dagene gikk og jeg telte dem alle og håpet at han skulle holde seg lengst mulig inne slik han kunne vokse seg STOR og sterk. Han holdt seg inne litt over en uke helt til jeg fikk besked om å ble satt igjen eller la det skje naturlig. Jeg valgte å ble satt i gang, siden jeg ville heller at han skulle komme nå enn å få innfeksjoner i tillegg å bli svakere inne i magen min.


Så da fikk jeg modningspiller, som gjorde at livmorden min skulle modnes og gjøre seg klar for en fødsel. Etter jeg hadde fått 1 pille hadde jeg 3cm og var klar for å komme ned på føden. Jeg var redd, der fikk jeg besked om at han ville nok overleve, men han kom til å være en liten baby, og at han trolig måtte ligge på nyfødt avdelingen og at han ville nok trenge masse masse hjelp for å overleve.
Uansett hva folk sa til meg at han ville mest sansynelig overleve, så tenkte jeg det verste. Det verste var jo at han ikke skulle overleve og det brukte jeg mye energi og krefter på.
Men når jeg hadde pressrier og legen skulle være der siden jeg født såpass tidelig. Men når det kom til stykket kom aldri legen, for de mente han ville klare seg siden hjertelyden og pulsen på Tobias var helt normalt. Det første jeg hørte når han var ute var verdens nydeligste babyhyl. Når jeg fikk han oppå meg var han så liten, så utrolig liten. Etter litt gikk de vekk med han og legen skulle skjekke han. De var overrasket over hvor bra han hadde klart seg til å være prematur de mente at han ikke skulle ligge på nyfødt avdelingen men inne med meg. Da ble jeg lettet og utrolig glad. 

Da jeg lå på sykehuset fikk jeg hjelp hele tiden, og det var bare å spørre om det var noe jeg lurte på. Syntes det var veldig greit at jeg fikk alt den hjelpen jeg fikk, siden han var så liten som han var. Selv om jeg er vandt med bleieskift og alt det der, så var det ikke like lett å skifte bleie på Tobias. Jeg syntes rett og slett det var litt skummelt, og ville helst andre skulle gjøre det for meg. Jeg var redd for at jeg skulle knekke de små føttene på han, og jeg var rett og slett redd for å skade min lille prins.


Etter som dagene på sykehuset gikk og det var tid for å reise hjem, han var da blitt 7 dager gammel og var enda veldig liten. Jeg var redd, men jeg var også utrolig lei av hele sykehuset også. Jeg hadde en snill mamma som lot oss overnatte hjemme hos henne til jeg følte meg trygg med han, og vi kunne dra hjem til oss selv. Dette kun fordi jeg var redd for at noe skulle skje.


Det å ha et lite prematur barn har ført til masse forskjellig som:

 

 • Mye redsel og håp under fødselen.
 • Slet litt med ammingen, men da jeg endelig fikk det til fikk jeg brystbetennelse og mistet melken min.
 • Mange sykdommer har han også hatt, og ikke det beste immunforsvaret.
 • Kolikk (Fordi tarmene ikke er helt utviklet).
 • Og jeg fikk ha en liten baby lenger enn andre, siden han var så liten.Noen andre som har et lite prematur barn, og føler det samme som meg?
Og hvordan gikk det med deres barn isåfall?

Mm dette va godt mamma..

Tobias fikk endelig til å spise fra fruktholderen sin. Etter at pappa hjalp litt fik han teken. Å han koser seg med tv og eple mens husarbeid ble gjort. Nå her huset vasket og støvsuget bare soverommet og badet igjen.

Er han ikke søt?

Han pleier å ha eple, avikado, tomat og agurk oppi.

Har dere slik?
Hva har dere oppi?

Fødselshistorie nr 3- Linda mamma til Cerina

Fikk ikke lakt ut noen i går for jeg var i byen til helt til leggetiden til tobias. Så fikk ikke tid til det, brukte heller tiden på å se på sydenresier og bruke tiden på min kjære samboer. Men er her dagens fødselshistorie fra mine lesere.

 

 

Jeg sa vel at jeg skulle dele fødselshistorien min med dere, så nå kommer den. Først må jeg bare få si at dette er en meget detaljert historie, så den er lang. Jeg ville få med alle detaljene jeg husket, så da ble det bare slik. Enjoy!

 

Klokken er 05:30, og jeg er som vanlig våken til dagens første dobesøk. Samme tidspunkt, hver morgen, slår aldri feil. Jeg får veltet den 66 kg tunge kroppen min ut av sengen og subbet meg ut av rommet, gjennom gangen og inn til badet. Jeg setter meg ned, og sitter der naturligvis til jeg er ferdig. Nesten så jeg sovner igjen, er så ufattelig trøtt. Jeg reiser meg og går bort til vasken, senga står svært sentralt i tankene mine nå. Jeg kaster et blikk inn i speilet og ser på den stadig voksende magen min. Koselig. Men senga kaller.

 

På tur ut i gangen kjenner jeg at det er noe som renner nedover låret mitt. Herregud, er jeg ikke ferdig enda da? Fire uker gjenstår av svangerskapet, og jeg har ikke hatt noe særlig å syte over tidligere, så jeg skal vel slite med urinlekkasje den siste tiden nå da.. Litt flau over egen «utblåsning» er jeg igjen på tur til badet. Jeg setter meg ned og tisser videre. Ikke store skvetten denne gangen. Men det er noe annerledes. Det lukter rart. Ingen vond lukt, ingen ekkel lukt. Nesten litt søtt. Tenker meg om et sekund og kommer på at det har luktet slik et par uker nå. Sitter en liten stund etter jeg er ferdig og presser litt ekstra for å være sikker på at ingen flere uhell skal oppstå. Tenker fælt denne stunden. Det kan da ikke være..? Nei, nå vil jeg legge meg.

 

Før jeg rekker å nå soveromsdøren skjer det igjen. Det strirenner nedover begge lårene mine og jeg løper som en vaggende and tilbake til badet, og får satt meg ned på do igjen. Tankene svirrer fælt nå. Jeg må vekke Kjetil. Leter etter telefonen min, men finner fort ut at den ligger igjen på soverommet. Jeg kan da ikke begynne å rope på ham heller. Vil nødig vekke noen av de andre i huset. Så jeg samler opp en hel haug med papir og trapper det nedi trusa og går så fort jeg kan, tross omstendighetene, tilbake til soverommet. Jeg stiller meg i døråpningen, merker at papiret allerede er gjennomvått. «Kjetil?» Ikke annet enn et trøtt grynt får jeg tilbake. «Ehm, Kjetil? Vatne ha gått..!» Kjetil reagerer som en stukket gris og vender straks seg mot meg. «SLUTT Å KØDD!!! Stakkar, han er så trøtt at det som skulle høres ut som en meget overrasket Kjetil, hørtes i virkeligheten ut som en rasende Kjetil. Jeg svarer like «sint» tilbake at «NEI, E KØDDE IKKJE!!» «Å faen.» Vel på tur tilbake til toalettsetet advarer jeg mot fostervannsbekken som befinner seg fra senga vår og hele veien bort til dassen. Han har allerede kommet seg ut av senga i såkalt ninjastil, og har fått på seg noen klær. Han hopper fra en fot til den andre i forsøket på å unngå de store dammene. Han stiller seg i døra på badet og sier at jeg må ringe jordmora. Det har jeg overhodet ikke lyst til, og prøver å forklare at jeg ikke kjenner noen tegn til fødsel og at jeg er trøtt og vil sove. Kjetil blir stresset og helt fra seg av det jeg har å fortelle ham (forståelig nok), og sier bestemt at dersom vannet går, SKAL man i ALLE tilfeller ta kontakt med jordmor. Sakte men sikkert synker det inn i det forvirrende hodet mitt. Jeg vet jo at man skal det, men det virker som om trøttheten har tatt fullstendig overhånd. Han spør meg om jeg vil ringe jordmor, eller om han skal gjøre det. Jeg strekker ut hånda mi og ber ham om å gi meg telefonen så ringer jeg her og nå.

 

Klokken er nå blitt 06:03, og etter tre-fire ring hører jeg et trøtt «hei» i andre enden. Jeg forteller hvem jeg er, beklager for at jeg ringer så tidlig på morgenen, og forteller at jeg tror vannet mitt har gått. Jeg får spørsmål om farge og lukt, og forklarer at fargen var helt blank og at det luktet veldig søtt. Jeg får beskjed om å komme ned på helsestasjonen, så tar vi det derifra. Jeg spør om jeg kan få ta meg en dusj før vi kommer, og jeg får høre at jeg bare skal ta meg god tid, ta en dusj, spise litt mat og slappe litt av. Jeg takker for det, og spør i samme slengen om vi skal avtale et bestemt klokkeslett for når vi skal være der. 06:30 får jeg til svar, og jeg merker at jeg blir stresset. Vi sier ha det, og jeg forteller Kjetil alt det hun sa. Jeg må le litt... Hvor god tid kan man ta seg når det er 20 min til en skal være på helsestasjonen, og det tar 10-15 min å kjøre dit? Tenker ikke mer over det, så jeg løper i dusjen. Kjetil kommer også ned trappa for å vekke mamma og fortelle henne hva som har skjedd. Han stiller seg avslappet i døråpningen og sier «Svigers. No må ikkje du bli stresssa. Men vatne ha gått.» Og så løper han som en tulling opp igjen uten at mamma rekker å svare en gang. Jeg står og koser meg i dusjen, og tenker at dette er siste gangen jeg dusjer i denne dusjen uten å se noe fra navlen og ned. Jeg tenker fælt over alt og ingenting. Det er bare halvferdige tanker, jeg rekker ikke å tenke ferdig noe før andre tanker sprenger seg på. Mamma har allerede fått slengt på seg noen klær hun også, og er godt i gang med å hjelpe Kjetil med å pakke sykehusbagen. Jeg kommer etterhvert opp i andre etasjen jeg også, og røsker noen tilfeldige klær ut av klesskapet mitt. Jeg kommer meg på badet, finner frem et håndkle og trapper det nedi buksa. Det vil jo ingen ende ta! Carinas klær fant vi tilfeldigvis frem i går, så nå gjenstår det bare å pakke klær til meg, toalettsaker og lignende. Jeg synes mamma er overraskende rolig, til tross for at hun løper rundt og ikke helt vet hvor hun skal gjøre av seg. Kjetil er hakket roligere, og jeg er enda 20 hakk roligere.

 

Rundt 06:25 kjører vi hjemmefra og ca. 06:35 er vi fremme. Jordmor er der allerede og tar oss i mot. Vi takker for sist, og ler litt. Vi var jo tross alt på kontroll hos henne i går. Vi går inn på kontoret hennes, og hun lurer på hvordan jeg føler meg. Jeg er litt spent, men jeg kjenner overhodet ingenting i magen som kan tyde på noen fødsel. Vannet har gått, og det er alt jeg vet. Hun sier at hun har lyst til å undersøke meg, og jeg hopper gladelig opp på benken. Hun ser opp i taket og kjenner godt etter med to fingre. Har både hørt og lest at dette er veldig ubehagelig og litt vondt, men jeg kan ikke si jeg kjenner noe som helst. Etter bare noen sekunder får vi høre at det allerede er 2-3 cm åpning, og at vi bør komme oss på sykehuset. Hun spør Kjetil om han vil kjøre selv, eller om hun skal ringe etter ambulanse. Kjetil ser på meg og svarer at han godt kan kjøre så lenge jeg er komfortabel med det. Ja, jeg kjenner jo ingenting jeg så, hvorfor ikke. Jordmor ombestemmer seg plutselig og sier at hun ringer etter ambulanse. Det virker som om det har gått veldig fort med meg hittil, så hun er nok litt redd for at det skal skje ting i bilen. Så det blir slik. Hun ringer etter ambulanse. Mens vi står og venter kjenner jeg at det pirrer i magen, akkurat den samme følelsen som rett før jeg skulle opp til muntlig eksamen bare to måneder tidligere. Jeg forteller det, men forklarer at jeg ikke vet om det er rier som er på tur eller om jeg bare er spent. Jordmor forsikrer meg om at det nok er riene som melder sin ankomst.

 

07:00 er ambulansen kommet, og det har mamma og svigermor også. To glade, spente, kommende bestemødre står ute på plassen og fniser, gråter og ler. Ambulansesjåføren er en kjenning av mamma, så hun storskratter, tar han i hånda og sier «Nei, e d du Terje! No må du ta godt vare på dåtter mi!!» Og så lo hun og gråt litt til. Jeg spretter oppi senga og legger meg godt til rette. Kunne absolutt ha sovnet nå. Både jordmor og bestemødre ønsker oss masse lykke til i det senga mi og jeg blir skyvet inn i bilen. De står og skravler en liten stund til før Kjetil kommer etter og får sitte i «sjefsstolen» ved siden av meg. Sekunder senere er vi på vei. Jeg og Kjetil utveksler smil, og han holder på armen min. Overraskende og skummelt komfortabel den senga. Jeg lurer på om jeg skal sove eller om jeg skal holde meg våken. Jeg har veldig lyst til å sove, men bestemmer meg for å være våken så lenge jeg får det til. Jeg, Kjetil og ambulansearbeideren snakker om alt mellom himmel og jord. Alt fra bil til hans kones fødsel osv. Det er grønn tur, så det er ingen sirene eller lys. Kjetil kikker seg rundt som en liten unge i godteributikken. «Veldi my arti å fikkel borti her», sier han. Ambulansearbeideren ler og lar Kjetil gjøre alt det han selv egentlig skulle gjort, blant annet å sette på meg en pulsmåler på fingeren. Etter en stund kjenner jeg riene begynner å ta seg opp, og jeg kniper med det ene øyet så Kjetil skal se det. Han ler og spør meg om det begynner å bli vondt. Jeg svarer at jeg begynner å kjenne det. Ambulansearbeideren ler også, og ber meg om å si ifra når riene begynner og når de slutter. Jeg prøver så godt jeg kan, men det er så vanskelig å kjenne. Jeg kjenner at riene går opp og ned, men det er ikke alltid de slutter helt osv, så denne målingen tror jeg ikke det kommer noe nyttig ut av. Jeg er nødt til å le av meg selv.

 

08:15 er vi fremme på Molde sykehus, og jeg blir trillet inn og bort til heisen. Kjetil har plutselig forsvunnet, og de to ambulansearbeiderne lurer på om vi bare skal ta heisen opp, eller om vi skal vente på han. Jeg sier at han sikkert finner veien selv, så vi tar heisen opp til fjerde etasje. Jeg blir trillet bort til fødestua, hvor ei eldre jordmor står sammen med en student. I det jeg spretter ut av senga selv, slik jeg til normalt ville ha gjort, gjør de store øyne og sier «Å hoooi». Jeg ser på dem som et spørsmålstegn og tenker at jeg ikke er invalid fordi om jeg er 8 kg tyngre enn normalt og har en stor kul på magen. Jeg blir vist vei oppi min nye seng, mens ambulansearbeideren som satt baki med oss forteller jordmora at det er ca. 5 minutter mellom riene. Jeg blir ønsket lykke til av ambulansearbeiderne, og de overlater meg til jordmoren og studenten.

 

Kjetil kommer inn rett etterpå og sier at han måtte skrive meg inn før han kunne bli med meg opp. Jordmor tilbyr meg sjokolade for at jeg skal få i meg litt energi, men jeg står over. Ikke i spisehumør. Jordmor forklarer at jeg blir nødt til å ligge helt stille en halvtimes tid med et par belter rundt magen som skal ta opp riene mine og fosterlyden. Jeg finner en god liggestilling og de kobler meg til apparatet. Det går greit til å begynne med, men jeg merker at det blir verre og verre å ligge stille når riene kommer. Jeg vil opp å gå. Kjetil står og følger med på skalaen for riene mine. Den går opp til 100. Jeg synes det er rart at skalaen ikke går lenger enn til 100 når jeg ligger her med rier på 75. Blir det virkelig ikke vondere enn det? Det kan jeg like. Etter en liten stund går kurven for riene mine over skalaen og vi får ikke til å se hvor kraftige de er. Jeg som trodde det bare gikk til 100. Det var vel for godt til å være sant at det ikke ble «vondere enn 100».

 


Ufattelig varmt inne på fødestua, så her er vi rød som en tomat før det har begynt!

Etter en ubehagelig halvtime får jeg endelig ut av senga. Klokka er 09:00, og jeg har 4 cm åpning. Gåstolen jeg fikk litt tidligere tar jeg i bruk med en gang. Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal ligge mer enn nødvendig før jeg får presserier, siden det skal være til god hjelp når barnet er på tur ned. Jordmor og studenten liker tankegangen min, og lar meg spasere slik jeg vil frem og tilbake ute på gangen. Hver gang jeg får en rie kjenner studenten på sammentrekningene på magen min og tar tiden. Kjetil går ned på Narvesen og kjøper noen boller til meg. Jeg får i meg en liten bit, men jeg blir umiddelbart spysjuk så jeg spiser ikke mer.

 


Rie...Pause. Herlig!Rie igjen.

Med en så full mage presser det veldig på alt av innvoller, ikke minst urinblæra, så jeg knytter fort bekjentskap med toalettet. Tiden går, og jeg spaserer med Kjetil på slep. Hver halvtime er jeg nødt til å legge meg i senga så de får undersøkt meg. Dette har jeg hørt og lest ikke er vondt eller ubehagelig ved større åpning, men det er det i alle fall i mitt tilfelle. I tillegg er de nødt til å gjøre alt to ganger siden det er opplæring på gang. Så studenten sjekker først og sier det hun tror, deretter sjekker jordmor og sier om det stemmer eller om det er feil. Nettopp det gjør ikke saken noe bedre for meg, men jeg prøver å ikke si noe om det. Klokken er 11:00 og jeg har 5 cm åpning.

 

Riene tar på og gjør meg urolig i magen. Det kjennes ut som det er ei skikkelig farrangkule på vei. Jeg sier til Kjetil at jeg er nødt til å ta meg en tur på toalettet og prøve å legge fra meg lasten der sånn at det ikke skjer under fødselen. Etter at jeg har gått inn kommer studenten bort til Kjetil og lurer på hvor jeg er, og han forklarer det jeg nettopp har sagt til han. Studenten blir litt nervøs og sier fortvilet at hun håper jeg ikke tar i så mye at jeg føder i dass. Presserier skal visst kjennes ut som om en holder på å gjøre seg ut sier hun. I det jeg kommer ut, blir jeg møtt av to spente fjes som håpet på at jeg ikke hadde fødd i dass. «Hvordan gikk det?», spurte studenten, og jeg sa ikke annet enn at det gikk bra.

 

Riene begynner å komme virkelig tett nå, og det kjennes godt kan en si. Jeg spaserer litt mer, før jeg finner ut at jeg vil prøve å legge meg. Det blir verken bedre eller verre, så da blir jeg like godt liggende. Jeg blir spurt om jeg vil ha noen form for smertelindrende som for eksempel et varmt bad eller akupunktur. Jeg ønsker å prøve badekaret i og med at jeg alltid har brukt varmt vann som smertelindring. De sjekker meg enda en gang, og denne gangen er det så vondt at jeg spør om det virkelig er nødvendig at de begge to gjør det. Én gang er faktisk ille nok akkurat nå. De godtar forespørselen min, så jordmora sjekker meg. Klokken er 11:45 og jeg har åpning på 7 cm, så hun har ikke noe særlig lyst til at jeg skal ut av senga. Det blir til at jeg prøver akupunktur i stedet for badekar. Nåla i hodet kjenner jeg ikke i det hele tatt, mens nålene jeg får i hendene og føttene kjenner jeg veldig godt. Riene er enda tettere og vondere nå, og nålene gjør ikke annet enn å stresse meg. Jeg har behov for å bevege meg akkurat slik jeg føler for, og det kan jeg ikke med nålene i. Jeg kommer borti dem hele tiden, så de gjør bare vondt verre. Jeg ber dem om å fjerne dem igjen.

 

Klokken er 12:35 og jeg har nå åpning på 9 cm. Jeg ligger på høyresiden i senga. Kjetil sitter på en stol bak meg og lener seg over til meg og stryker meg i nakken. Han passer på å hente kalde kluter til meg og å tilby meg saft hele tiden. Det er 1 minutt mellom riene, og det er ubeskrivelig vondt. Hver gang en rie tar slutt, sovner jeg. Det er slik det må føles å komme til himmelen. Jeg er så trøtt at jeg klarer nesten ikke holde meg våken under riene heller, men de er smertefulle nok til å holde meg våken. Jeg prøver å gjøre masse forskjellig i håp om at noe skal lindre smertene litt. Blant annet prøver jeg å lage lange mørke toner med stemmen min, og det lindrer faktisk litt. Det sender vibrasjoner gjennom hele kroppen min og på den måten lindrer det.

 

Nå blir riene vondere og vondere for hver eneste gang de kommer, og jeg spør fortvilet om det kommer til å ta lang tid før jeg får presserier. De sjekker meg igjen med en gang og mener at det ikke bør ta særlig lang tid. Omtrent rett etterpå kjenner jeg at kroppen min begynner å ta i og presse av seg selv. Jeg klarer ikke å kontrollere det selv, det bare skjer. Det kjennes akkurat som om brekninger før en skal spy, bare at det er der nedentil. Det er helt merkelig, men smertene er så og si borte, så jeg er lykkelig. Jeg sier at jeg har en stor trang til å presse og jeg venter bare på tillatelse. Klokken 12:50 sjekker de meg og åpningen er på 9,5 cm. Jeg får lov til å presse så smått. Jeg kniper igjen det jeg kan, jeg vil ikke presse før jeg har full åpning. Fosterlyden synker så to leger tilkalles. De sjekker meg begge to. 12:56 har jeg 10 cm åpning, og jeg presser. Det er vanskelig å få presset hardt nok, så jordmor henter to håndtak og fester de til sengen, i tillegg til at hun reiser opp ryggen helt. Nå kan jeg sitte og presse. Jeg merker at dette virkelig hjalp på. Det går fort nå, og hodet er synlig. Jordmora sier til meg at nå kan jeg strekke ned hånda mi og ta på hodet hennes hvis jeg vil. Så nysgjerrig som jeg er gjør jeg det. Det kjennes mykt og bløtt ut, i tillegg til at jeg kjenner at hun har en del hår på hodet. Jeg fjerner hånda mi og presterer å si «åh, ta va ufint..». På dette tidspunktet er det to leger, to jordmødre, en student, ei overjordmor i tillegg til et par andre inne hos meg.

 

Ca. klokken 13:10 presser jeg ut hodet hennes. Før jeg rekker å presse mer, tar rien slutt, og det blir ei lita pause. Hjerterytmen hennes faller fra 155 til 65 på kort tid og hun blir blå. En ny rie er på tur og jeg presser det jeg er kar om. Klokken er 13:13 og hun kommer nå. De legger henne på magen min mens de masserer henne hardt for å få henne til å skrike. Men hun får det ikke til. Jeg sier «Ho e da så blå..!», og de klipper straks navlestrengen, og løper av gårde med henne til asfyksibordet. Der får hun oksygen på maske i 1 min, og nå kommer hun seg. Kjetil vet ikke om han skal løpe etter eller om han skal være igjen hos meg. Han er så nervøs for Carina, så det blir til at han løper etter henne. Da han kommer bort til rommet der de er, hører han et kjempeskrik. I det sekundet visste han at hun kom til å klare seg. Mens Carina og Kjetil er på det andre rommet venter jeg og studenten på at morkaka skal løsne slik at jeg kan presse ut den også. Det tar ikke lang tid før den er ute, og da sjekker hun meg for rifter. Ikke éi rift. Det kan jeg like.

 


Mitt livs største øyeblikk. Med svett mascara ut over all mark.
Carina, født 16. august, 27 dager før termin, 2850g og 47 cm lang.

Jeg ser mine to kjære komme inn døra på fødestua der jeg ligger og venter, og jeg blir så glad. Jeg får henne rett på magen. Det øyeblikket hadde jeg ventet på. Kjetil får også klippe av mer av navlestrengen som skal bort. Når det er gjort, blir hun lagt rett på puppen, og der ligger hun lenge. Sugerefleksen er der, men hun har problemer med teknikken til å begynne med. Etter at det har gått to timer blir jeg nødt til å tisse, så jeg ber Kjetil om å ta henne så jeg får reist meg opp og gått på do. Han blir usikker og spør meg om jeg virkelig skal begynne å reise meg uten at jordmora er der. Jeg ser ikke faren med det, men venter til Kjetil får tilkalt studenten så hun følger meg i tilfelle jeg besvimer. Jeg føler meg i toppform, så det er ikke noe problem. Hun er klar for å ta meg i mot dersom jeg skal falle, men jeg prøver å si til henne at jeg har det helt fint. Etter at jeg er ferdig på do står jeg igjen og kikker inn i speilet. Det er ikke det samme synet som tidligere idag. Nå er jeg helt flat igjen, og det er rart å se etter 8 måneder. Vel tilbake utenfor fødestua sier jordmora til meg at siden det har gått to timer kan jeg få lov til å dusje. Hun hjelper meg med å finne frem alt jeg trenger før jeg går inn i dusjen (verdens mest sexy nettingtruse samt et bind som lett hadde passet til en elefant og ei skjorte). Jeg ser nedover kroppen min og tenker tilbake på hvordan den så ut i dusjen hjemme noen få timer tidligere. Jeg tenker på hvordan fødselen var, jeg tenker på gutten min og ikke minst tenker jeg på jenta vår. Nå er den lille familien min komplett.

 


Elsker dere ♥

 

Jeg fikk ikke så mange fødselshistorier så hadde vert fint om dere ville sende deres fødselshistorie til meg ?

Send den på mail til meg som er :

 

Lisadtdt@msn.com

Svømmehallen byen

Svømme turen våres gikk videre til byen. Vi var også innom jolly der søskenbarnet og hennes baby på 6 måneder var. Han var utrolig søt :)Der vi bare gikk rundt og sikket. Det var veldig mange i svømmehallen så Tobias ble litt redd men når vi gikk en plass der vi satt alene. Plasket og lo van godt ja. Han er blitt så stor tenkt han er 7 måneder i dag.

Klar for å bade:)

Koser oss i sengen til jolly

Jolly slite litt opp baken haha..

Hva har dere gjort i dag?
Liker dere og bade :)?

Tobias er 7 måneder

Tobias er alerede 7 måneder. tiden flyr forbi meg. Men på den tiden jeg har vert mamma har jeg opplevd utrolig som f.eks første smil, første gang da han rullet seg rundt, føsrte gang han grep etter ting, føste natten han sov rundt og masse masse mer.

Å være mamma er en gave jeg har fått, en gave som er det beste som har hendt meg noen sinde. Selv om det er krevende og slitt noen ganger så er det fortsatt det beste som har hend meg. tobias er virkelig min livs kjørlighet. Og ikke minst Cato, uten han hadde jeg aldri hatt Tobias. Så må jo takke han også for at han hadde troren på at det var meg å han.

Sanser og motorikk

 • Kan rulle fra rygg til mage.  Ja han kan men gjlr det ikke så ofte. han ligger som helt på magen hele tiden.

 

 • Barnet er fascinert av ørsmå ting, men har ennå vansker med pinsettgrepet. Barnet klarer å planlegge håndbevegelsene sine godt nok til å ringe med en klokke eller sette enkle ting sammen og skille dem igjen.Bevegelsene må planlegges fordi de må utføres i riktig rekkefølge. Det å kunne bruke hendene sine på denne måten er en virkelig landevinning for barnet. Nå kan det i stadig større grad utforske omverdenen ved hjelp av fingerene. Blant annet kan barnet løfte en kule som ligger på bordet.

 

 • Griper etter føttene sine og holder flasken/koppen selv. Han griper etter føttene men er ikke så flink med det med flasken enda.

 

 • Snart kan barnet uten hjelp komme seg opp i sittende stilling og sitte en kort stund uten støtte. Noen få barn kan også snu seg til siden og se bakover. Andre barn viser liten interesse for å sitte. Så lenge barnet er aktivt når det ligger på gulvet, har det ingen hast med å lære å sitte. Tobias setter seg ikke opp selv så prøver ikke la han sitte så myemen han klarer det men venter litt med å la han sitte mye.

 

 • Biter og tygger på gjenstander. Jupp det har han gjort ganske så lenge.

 

 • Når du legger barnet på magen, vil det ofte begunne å krype fremover. Beina er nå sterke nok til å bære kroppens vekt, og barnet liker godt å bli holdt stående på fanget. Gi barnet mye ros og oppmuntring, det styrker selvtilliten. Han elsker å stå på fange å er flink på gulvet.

Smilende 7 måneders babyen min.

Mamma elsker deg,

Jippi jeg er frisk å skal i svømmehallen med mamma og en venninde.

 Hvor gammel er deres barn?

Eller hvor langt er dere på vei som gravid?

 

Denne ukens leser ble..

Ann Kathrin - Mamman til EliseIkke så lenge siden jeg oppdaget bloggen hennes, men hun har vert utrolig flink til og kommentere på innleggene mine og hun har aldtid koselige komentarer. kommentarer som jeg blir glade for å lese. Hun har selv en datter som er rundy 9 måneder.

Hun skriver om sin værdag som mamma og intriør. Jeg elsker og lese mamma og intriørblogger så der er bare et pluss. Vis dere liker mamma og intriørbloggere så burde dere ta en titt innom denne for denne her her helt mitt i blinken for deg. Her har du begge i en blogg.

Leser dere denne bloggen?

Er det en dere kommer til og ta titt innom ?

Fødselshitrorie nr 2 . - Mamman til lille Nicolai

Det hele startet 2 desember 2011.

jeg ble sendt hjem fra sykehuset og skulle komme tilbake dagen etterpå med en vannprøve.Samme kvelden satt jeg hjemme sammen med barnefaren,mamma,stefar og mormor og så hadde jeg veldig vondt i magen.Jeg klarte ikke å gå på do så jeg trodde jeg hadde forstoppelse!men det var liksom ikke så vondt men var irriterendes for jeg ville på do.På kvelden gikk jeg og barnefaren å la oss å jeg klarte ikke å få sove fordi jeg var så vond i magen å trodde selvfølgelig at jeg måtte fise.Så jeg strøk meg selv på magen hele natten og klarte ikke å sleppe! Å det nyttet ikke å gå på do heller,jeg tenkte ikke at noe var på gang heller for jeg hadde ikke noe slik kynnere eller rier.

Dagen etterpå reiste jeg alene til sykehuset og hadde pakket baggen for jeg var sikker på at de skulle finne noe i vannprøven! Men det jeg hadde i baggen var bare klær,kulepenn og penger.Så jeg ankom sykehuset kl 08.30 leverte vannprøven å satt meg på sengen å ventet.Jeg spiste normalt frokost og alt var fint.Klokken 11 la jeg meg til å sove å sov veldig godt! Klokken 12 var det middag på sykehuset og jeg fikk det også i meg helt fint.Jeg la meg ned etter hver og klokka var rundt 15 tiden å da begynte jeg igjen å verke! Denne gangen var det anderledes verk,å etter jeg så det kom hver 7ende minutt så ringte jeg på jordmoren som sa at det var rier.Jeg fikk en varm klut til å ha på magen,den hjalp litt men ikke stort.Riene kom å gikk hver 7ende minutt i 1 time og tilslutt var det søren hver 4 minutt.jeg banna og steika der jeg lå i senga!Etter en rie ville jormoren se på meg og jeg fikk da vite at jeg hadde faktisk 5 cm åpning! Det var rundt 16.10 tiden.

 

Jeg ble trillet fort ned fra 7ende etasje til 1 etasje.jeg fikk 2 sprøyter i hendene,en i hver.akkuratt der jeg synes det er vondt! I tillegg kom der en dame fra labben der å skulle ta en blodprøve så det ble masse på en gang.Jormoren satt på musikk fordi vi begge trodde det ville roe meg ned.Å faktisk sangen på radio-en var « I wanna have your baby-natasha bedningfield»jeg tuller serriøst ikke! Husker jeg spurte om hun kunne skru ned for jeg ble mer stressa av sangen! Riene kom enda og det gjorde så vondt! Jeg fikk ringe barnefaren og mamma-en min og det var barnefaren som kom frem først etter 30 minutt fordi jeg hadde sendt melding til han tiligere å sagt at jeg hadde vondt å små rier,mens jeg snakket med mamma i tlf bannet jeg fordi det kom en syk rie akkuratt da! Hahah.

De fant fram ultra-en og fikk da se at gutten lå i seteleie.Så kom legen kom inn å sa at det ble keisersnitt.barnefaren fikk grønne klær for han skulle bli med inn.Jeg ble trillet inn til opperasjons salen så fikk barnefaren beskjed om å vente i et annet rom.Jeg vet ikke helt hvorfor fordi de sa jo at han skulle få bli med helt inn? Men jeg ble vertfall trillet inn på opperasjonsalen og måtte selv løfte meg over på den andre harde «plata»Å i det jeg skulle over så fikk jeg rie så de dytta meg over!Da var det like før jeg ba dem om å skjerpe seg!Så sa legen at jeg skulle legge meg på siden og late som jeg var en katt å lage slik rygg som de har når de blir sure,men det fikk jeg ikke til i det hele jeg prøvde og prøvde men fikk det ikke til! Så sa legen at jeg skulle få en Spinal i ryggen(sprøyte) han sa at det kom til å boble litt å jeg tenkte at det sikker ikke gjorde vondt i det hele,men fy søren så vondt det var så vondt at jeg hylte! JA jeg hylte! Det var smerte,var jo enda verre enn riene!å da så legen på hun andre jormoren eller hva hun var å sa « gi henne full NARKOSE».Ikke vet jeg men tåler ikke legen at jeg hyler? Er jo helt normal å hyle.Så mens jeg fikk den i hånden min tok han slik pustemaske over meg og så begynte hun ene damen å fikle med slik «håndkle» over meg,Så selvfølgelig har jeg en tå jeg synes er ganske så vond så den klarte hun selvfølgelig å komme borti HARDT! Så jeg banna å skreik i pustemaska mens jeg gråt.jeg var syykt forbanna!! så det skal jeg så nevne til legen når jeg skal snakke med han/henne før jeg kommer hjem.

Klokken 17.50 kom lille nikolai til verden 1920 gram,43 cm lang og 31 cm rundt hodet.Mamma og pappas lille mirakel <3

Jeg våknet opp 18.30 på en gang der ble jeg spurt om jeg ville at barnefaren og mamma-en min skulle komme bort å jeg sa JA uten tvil.Husker barnefaren virket stolt og sa an tisset med en gang de hadde komt inn på det andre rommet med han.De hadde vist stresset med å få hodet hans ut av meg så tok det 5 minutt før han pustet ordentlig(hvis jeg ikke husker feil)

Deretter er en del blank.Kan ikke huske at jeg fikk se gutten min samme dagen.men husker at jormoren spurte om jeg ville se han å jeg sa ja,men kan ikke husket å bli trillet inn til han.Tror narkosen har tuklet med hjernen min ;s

 

FOROG KOMME TIL BLOGGEN HENNERS TRYKK HER

Tobias outfit

Dette har Tobias på seg i dag :

Hva synes dere :)?

Se så liten han har vert..

Som sakt var Tobias prematurt og var veldig liten sitter og ser på bilder nå på Mobilen så jeg tenkte å dele med dere:

På sykehuse 3 dager gammel

2 uker ca åsane ganske liten enda :)

Lille gutt rundt 1 måneder å enda liten :)

Rett over 1 måned

2 måneder

Som far og sønn

Har mer bilder noen som er inntrisert i og se eller :)?

Verdens beste kjæreste

Nå sitter jeg og drikker hjemmelaget kakao med verdens beste kjæreste.

Vet ikke om dere der det men skal være et hjerteHva gjør dere?

Fødselshistorie nr 1 - Mamma til Lea emilie

Tror jeg hadde det man kan kalle en drømme fødsel. Det verste var egentlig det å gå og grue seg på forhånd, og ikke vite helt hva man går til. Det er jo og utrolig mange som liker å fortelle om sine grusomme fødsler, så jeg var jo egentlig forbredt på at jeg akkurat skulle overleve!

De første riene fikk jeg når vi var på middag hos min mor faktisk den 13 Mars sånn midt på dagen, det var en uke på overtid. Vi hadde veddet litt fram og tilbake om kortid hun skulle komme og jeg var hundrede prosent sikker på at hun skulle komme før tiden, men der tok jeg jo rimelig feil. Sånn ca klokken elve på kvelden begynte riene på fullt, og klokken ett var det av gårde kåre til Haukeland, da hadde jeg to minutter mellom riene.

Når vi ankom Haukeland hadde jeg fire cm åpning, og heldiggrisen fikk klyster! Det er ikke alle som anbefaler dette, men det gjør no jeg. Er ikke serlig behagelig der og da, men du angrer ikke når pressriene er på fullt:) Jeg gav og beskjed når vi ringte opp før vi kom at jeg ville ha epiduralen, noe som var veldig viktig for meg for jeg hadde stoor fødselsskrekk!

Epiduralen var faktisk ikke så ille som jeg hadde trodd! Og jeg har også sprøyteskrekk:P Jeg fikk en svak epidural slik at jeg skulle kjenne pressriene. Min mor var og med på fødselen, hun skulle egentlig gå ut når pressriene begynte, men da var jeg så redd! Det gikk fort for seg og kl. 0702 14. Mars kom Lea Emilie til verden etter en åtte timers fødsel<3 Hun var 3250g og 48cm lang.

Det var min mormor som fikk rett på veddemålet om kortid hun kom. Hun hadde tippet at hun kom på min oldemors bursdag, som hun også er oppkalt etter. Noe som jeg syns er veeldig stillig:)

En ting jeg ikke glemmer var når jordmor fant fram saksen til å klippe navlestrengen, då ble jeg helt hysterisk for jeg var sikker på at hun skulle klippe meg nedentil:P

Jeg sa faktisk og rett etter hun var kommet ut at dette kunne jeg gjøre flere ganger:).

 

Likte dere denne fødselshistorien?

Vis du vil ha din fødselshistorie postet på min logg så send inn deres fødselshistorie på

Lisadtdt@msn.com

Tar gjerne i mot fødselshistorier fra andre som ikke har blogg også:)

 

Del din fødselshistorie ?

Marlene hadde en god ide om at vi skulle sende inn våre fødselshistorier til henne så la hun de ut på bloggen.

 Så synes jeg det var en god ide så tenkte å gjøre det jeg også at dere seder meg deres Fødselshstorier på MAIL. Slik jeg får en oversikt over hvem som sender inn så skal jeg dele en fødselshistorie med dere hvær dag. Så for dere som vil dele deres fødselshistorie med mine lesere kan sende den inn til meg på:

Lisadtdt@msn.com.

HÅPER DERE ALLE VIL DELE DERES FØDSELSHISTORIE MED MEG ELLER OM DERE KJENNER NOEN SOM VIL DELE DEN. DERE TRENGE IKKE HA BLOGG FOR Å DELE DEN MED MEG. KJEKT OG LESE SELV OM DERE IKKE HAR BLOGG SELV. SÅ SEND I VEI SÅ POSTER JEG EN ALEREDE PÅ ETTERMIDDAGEN.Tobias Outfit

I dag har Tobias på seg noe han fikk av de som fikk intervjue oss. Så fikk han en flott å søt body og en siglesmike til som var helt perfekt for han er en liten sikler nå som tennene kommer ut.Å bodyen var helt utrolig mukt stoff, så det ble jeg veldig takknemelig for. Takk jenter.

De var utrolig kjekke jenter var ikke noe og grue seg til, kjente hun ene fra før men de andere var også utrolig koselige. Så takk for dere ville bruke meg, hihi.

Baby Outfit:

Hele antrekket

SiklesmikkSøte stjerner på armen

Hjemmestrikkede sokker.

Hva synes dere om antrekke ?

Hvar det ikke fint ?

 

Denne venter Cato..

I dag kjøpte jeg en liten oppmuntring til Cato. Som lå på middags talarken hans men han jobbet overtid så hanne fikk den etter på.

Pakken

Og dette gjemte seg inni...

Hva synes du :) ?

Redningen

Jeg har funnet redningen av dagen, så fikk Tobias til og spise/drikke litt mer en han har gjort nå som han er syk. Jeg kjøpte noe han kunne drikke å han elsker det han sluget i seg hele og fikk en til. Så håper han blir bedre. Han virkes litt kvikkere ut nå da. Så nå skal jeg lage fiskeboller i hvit saus til meg og tobias og leke litt om han er i form ellers blir det litt TV seing på oss i dag. Vi har vert en liten tur for å bare få frisk luft også. 

Skal prøve og gi han en før han sovnet å håpe på en gid nattesøvn og en LANG morgen i mårå.

Denne fikk han.

Noen aom har gode erfarunger med den ?

 

Slakk baby

Tobias har nesten ikke sove i natt, han er utrolig slakk og sliten. Så nå ligge meg og Tobias og ser på filmer av han. Å han følger med også.

Tobias slakke i sengå te mamma :)

Har dere sove godt ?

Syk liten gutt

Off da var det min lille prins som skulle bli syk. Han har litt feber, spyr, hosten, snåtten render og formen er ikke det beste. Han har ranglet i hele natt og våknet halv 6 i morres. å nesten ikke sove i dag, hat en liten flaske melk, litt middag og litt grødt det er det han har fått i seg i dag. Han ville ikke ha saft en gang. Nå sover han endelig å håper han sover resten av natten i dag. For jeg tror jeg legger meg tidelig for å være utkvilt til senere. Har også har besøk av linni som har en sønn som er 1 uke eldre en Tobias. Bildene kommer senere, siden linni har bildene.¨tobias da han var syk for lenge siden hadde ingen bilder akkuratt nå :)

Hva har dere gjort i dag ?

Noen andre som ahr syke unger ii hus :(  ?

Snakke du om tidelig eller??

Har ikke stått opp så tidelig på LENGE, tobias valgte å stå opp halv 6 men vi lå i sengen til 6 ikke at jeg ble så mye mer våken på det. Så nå kl 8 tenkte jeg å ta meg en tur ut med han slik han for såve litt lenger. Siden vi får besøk kl 9, noen som skal intervju oss om mamma rollen. Så da vil jeg Tobias skal være opplakt, han pleier og sove kl 10 men reiner med han sovnet fort i fognen ja. Får krysse fingrene på det da.

Tobias sitte i godstolen sin og ser Disney junior og jeg sitter dautrøtte og leser noen blogger, og koser meg med Capri-sonne og KANEL KNEKKEBRØD.


Selger de kanel knekkebrød der dere bor, for vis de gjør der

 

 

3D ultralyd med Tobias

video:film7a
 
Fant denne filmen på bloggen som jeg aldri har fåt postet før så her får dere se Tobias da vi var på ulralyd uke 27 den dagen vi var er festet hans eg. vi så når han feste seg har ikke film da.
 
Hvar det ikke søtt ?


Cafe

Vi er på pasta pasta før vi skulle til siropraktoren. Der jeg spise en utrolig god pasta rett og hadde smuttie til. Som var utrolig godt. Tobias likte den jalefall

Er han ikke søtt :)?

Mm det var godt.

Noen av dere som har snakt maten på pasta pasta? Vis dere ikke st ambefaler jeg på det sterkeste.

Hva skal dere i dag:)?

Vanskelige tider...

Skal ikke si det å ha et lite barn i hus er en dans på roser som sikkert alle tror. Ikke missforstå meg det er utrolig kjekt og koselig met et lite barn i hus, og ikke minst når det er din egen sønn. Men skal si dere det er ikke bare bare alltid.

Barnet kan være syk, suttrete og ikke minst grinete og bare griner hele dagen uten at han/hun har vondt noen plass. Bare gråter for å gråte.

Det å være mamma er verdens beste gave, men det kan også være veldig tungt til tider, det er ikke noe du bare kan legge vekk. Men jeg prøver så godt jeg kan å mer en det kan jeg ikke. Om jeg er syk og bare vil sove lenger, kan jeg ikke bare legge Tobias inn i et skap for jeg skal sove og er i dårlig form. Nei jeg må stå opp bite tennene sammen og komme meg igjennom dagen og håpe morgen dagen blir bedre.

Jeg vet jeg tok mit egent valg og beholde Tobias, å jeg angrer ikke på det. Men det jeg sier er at allt er ikke alltids på roser å være mamma uansett hva alder du er i tror jeg. Kan være like vanskeli for eldre mødre også det er jeg sikkert på.

Og for de som tok dette innlegget feil, skal jeg bare si:

JEG ELSKER TOBIAS mer en allt annet på denne gjord han er mit underverk og min utrolige nydelige sønn som jeg ikke kan leve uten ikke et sekund. Selv om det er litt godt med tid for seg selg og pleie eg selv, enten alene, med venner eller med samboeren.

video:capture20120123

Er han ikke nydelig ?

Hva mener dere andre mødre ?

Har dere samme tanker som meg ?

Bursdagsfest

I går var jeg som sakt i Bursdsg til en veninne av meg. Der vi bare koste oss med masse koselige og kjekke folk. Der jeg blant annet traff noen fra ausevold og bergen som jeg ikke har sett på lenge. Og none fra Ungdomskolen som jeg heller ikke hadde sett på lenge. så det var koselig å se dem alle igjen, ble ogs å kjent med noen andre som jeg aldri hadde møt før. Så vi var en koselige gjeng der ja. Vi hørte på musikk, koste oss med litt alkohol og Dansin og snakk. Som dere ser har jeg jo lakt ut noen bilder allerede fra i går kveld. Ellers har jeg ikke ås mye om si om kvelden uten om jeg hadde det utrolig kjekt, om jeg ikke hadde hatt det kjekt hade jeg aldri vert der rik kl var 04:00.

Når vi kom hjem var det rett i seng og sove og sove LENGE. Jeg våknet en del ganger i natt å trodde Tobias gråt men kom på han var trykt hos sin morfar. Vi sov frem til halv 12 og ble hentet i halv 1 tiden for å komme ned til Tobias.

Men Tobias hadde vis ikke vert så veldig snill i natt. han hadde vist ikke sovnet før kl var 9 våknet igjen kl 12 og gråt til kl var 1 sovnet igjen våknet annen hver time. Og startet dagen kl  men en god melk. Han hadde vist gråt av lengsel, han hadde vist savnet mamman sin. (SØINGEN MIN). Han har begynt å ble litt mamma daltete på kveldene das vil han bare ha kos av mamman sin som er utrolig kjekt selv om det kan være hare tider når det er bare mamma som kan trøste på kveldene. Men han koset seg får det nåt jeg kom Hadde han sovnet på gulvet med koseteppe, men våknet kort tid etter på så vi gikk en tur i vognen.

Elsker deg Gutten min.

Verdens beste Pappa :D

 

Hva gjorde dere i går?

Hvordan ahr deres barn vert på overnatting ?

Er de mammadalter ?

Søndagstur til..

Stokkavannet. Siden pappa å de bor rett ved stokkavannet så vi tok turen der ikke at vi gikk rundt hele vannet. Det blir neste helg heller. Men siden Tobias ikke sov så godt i natt tenkte vi at me kunne gå litt han sovnet når han kom oppi vognen.
Skl skrive et egen innlegg om dagen i går når jeg kommer hjem siden er på mobilen :)

Det var vår lille søndagstur :)

Hva skal dere i dag :)?

Bursdag

Må koser jeg meg i bursdag :)

Meg Hihi

Elske deg:)

Meg og Solveig.

Hva hør du da :) ?

Tobias hos Morfaren

Nå er Tobias og koser seg hos morfar og besta. Han ble henta kl halv 5 å skal spise middag hos dem og han skal også såve der. Gruet meg litt, selv om jeg vet han er i GODE hender der nede han er nå. Han ELSKER morfaren sin han ler seg i hel når han ser morfaren. Jeg gleder meg til og gå ut sammen med min kjøre vi skal nemelig i bursdag til en venninde av meg. Der der er mange felles venner av oss som skal komme. Gleder meg jalefall til og såve LENGE. For det har jeg ikke gjort på år hundre.

Tobias og Morfaren sin.
Jeg savner Tobias aleerede, men det går seg nok til.

Men nå skal jeg og Cato ut og kose oss med mange kjekke venner, jeg sa jeg skulle legge ut antrekke så her får dere antrekket og bilder av meg og Cato sammen.Topp -  Vera moda

Bukse  Bik Bok

Bilder av meg og tobias :

Elsker deg <3

Verdens beste samboer, forlovede og Pappa 

Tobias nye leke...

Tobias ha nettopp hat beøk av tanta og de 2 søskenbarnene sine. Så de var her på is, og lekte mye på gulvet sammen. Å fikk med seg noen klær til den nye babyen som skal ble født inn i familien. tobias skal nemelig få et nytt søskenbarn nå i  April. Gleder meg masse til og treffe den nye jenta som skal hete Leah tomine. Blir sikkert like søt som de 2 andre ungene henners.

Senere skal vi i bursdag etter som jeg har blitt LITT bedre i ryggen, mens lille gitt skal til sin morfar og overnatte. OUTFIT kommer senere i dag.

Tilbake til overskrivten, Ja tobias har fått en leke som ikke koster ALL verdens, men han ELSKER den mer en noe annet akkuratt  nå.

Nemelig kassa til mamma er veldig kjekk og sitte oppi når mamma drar den rundt ..

Liker deres barn slike ting ?

Hva skal dere i dag.

Middags tips

Jeg vil dele middagen vi hadde i dag med dere. jeg laget en hjemmelaget kjøttsuppe. Mmm kan tro det var god ja- Så tenkte å dele den med dere:

Dette trenger du :

 • Kjøtt ( jeg brukte høyrygg kjøtt)
 • Kjøttbuljong.
 • Potet.
 • Gulerot.
 • Kolerabi.
 • Purreløk.

Du kan også ha mer en det oppi men det var det vi hadde hjemme så vi brukte det.

Slik sjør du:

 1. Kok opp vann, hel buljongen oppi. jeg hadde 2 liter med 3 buljonterninger. ¨
 2. Ta kjøttet oppi la det koke litt alene i ca 45 minutter.
 3. Etter 45 minutter så legger du oppi det grønne og lar det koke til det blir ferdig kokt.
 4. salt og pepper slik du vil, jeg saltet det ikke, jeg saltet det selv etter på vi.

Mer en det er det ikke, lett og utrolig god middag.
Noe dere kommer til og prøve ?

Hva hadde dere til middag i dag :D  ?

Ukens leser ble...

Denne ukens leser ble det vanskelig og velge det sto mellom 5 stykker. Så da har jeg jalefall 5 kanidatr om de er like flinke til den tiden kommer. For alle de kanidatene jeg har har vert utrolig flinke til og kommentere. Men jeg motte jo velge en av dem å det ble..

Andrea - Mamma til Tiia trykk HER eller på bilde for å komme til bloggen.

Denne bloggen handler om å være ung mamma til Tiia, forlovet og samboer med Alexander. Sammen har de en søt perfekt lita jente. Her får du se masse fine biler av datteren henners. hun ha rnettopp startet og bloggen min til nå ELSKER jeg bloggen henners må innom hele tiden.

Leser dere denne bloggen ?

Er det en blogg du kommer til og lese ?

 

 

 


 

 


 

 

Dagen i dag

I dag etter jeg hadde vert hos siropraktoren kjørte mamma meg opp til en som skulle passe Tobias men jeg lå på sofaen og sov. Jeg sovnet halv 10 når de gikk våknet litt kl 11 å mimmret litt. Etter det sov jeg videre til 2. Det merket jeg på kroppen var en herlig følelse.  Når jeg våknet så jeg noe anderleses ute, det hadde nemelig lakt seg snø ute.

Snøen som hadde lakt seg ute.

Så kom Linnea hjem fra skolen å hun ble glad når jeg og tobias var her hun ville ha kosen av begge med en gang. Hun er bare verdens beste jente. Hun er så utrolig nydelig, den mest vellskapte jenta som noen gang ble født til denne verden.

Mamma kos i sofaen hehe eneste plassen jeg kan kose med han.

Bestjentå og beste gutten har kosetid i sakosekken.

Hihi gidde henne tuttien til Tobias, hun likte den ahhaah :D  SØTE jenta til Lisa :D

Hva har dere gjort i dag ?

Har dere snø?Mimmring

Nå som jeg bare ligger på sofaen så gikk gjeng igjennom bilder på mobilen tenkte og vise dere nok av bildene og skrev litt om bilde. Fant mange bilder jeg vil vise dere så deler innlegget slik de ikke blir for lange

Første bilde med iPhone.

Dagen jeg fikk vite jeg var gravid.

Meg,Cato, Linnea og lille Tobias i magen :)

Julekyss i fjord.

Et av de første bildene. Uke 13 1

Kommer mer bilder i senere innlegg senere i dag.

Hva synes dere ?

Nye rutiner

Her i hus har det vi lagt nye rutiner. Her om dagen var Tobias veldig trøtt halv  7 og vi bare la han ned i sengen. Får å se om det funket han sovnet nesten med en gang hode traff puten. Ellers pleier han å legge seg 8 så tror han pleier ver overtrøttda siden han grinr ofte mellom 15 min til 45 min før han sovner. Å det beste av alt var at han sov til halv 8 hver dag etter vi la han slik. Uten og våkne kl 6 å få tutten "bank i bordet".

Nå venter vi bare på at foreldrene til cato skal komme med vognen så blir det seng, å satser på litt mer søvn en det jeg hadde i går.

Mamma elsker deg, Tobias...

Jeg har også en konkuranse dere kan være med på men skal få lakt det ut etter jeg har blitt litt bedre i ryggen ikke det beste og sitte på PCen med denne ryggen å ikk elett og legge ut konkuransen via mobilen så der emå følge med så blir det en liten konkuranse.

Hva rutiner har dere ?

Noen som klare og gjette ka kunkuranse det er jeg skal ha ?

 

Mamma kos

Nå som jeg er sengeliggenes og sofaliggenes så får jeg ikke tid til og kose og leke med Tobias. Så mannen kom inn med han til meg slit jeg fikk kose litt med tobias. Det føltes godt jeg er så vant med å kose med han når jeg vil.
Så Tobias kom i senga med mamman sin:

Sitte på mamma :)

Nusse mamma

Aa kosen mamma.

Vil bare hilse og si at mamma er takknemlig for fine og søte kommentarer. Hilsen Tobias :)

Typisk...

I går kveld når jeg skulle sette på vaskemaskinen låste ryggen min seg jeg fikk meg verken opp eller ned. Ringte legevakten de ville ha meg inn men klarte ikke gå. De sa jeg skulle prøve 3 ibux og 2 paracete. Og om det ikke funket innen en time skulle vi ringe opp.
Det gjore vi og de skulle ringe opp når legen fikk tid. Jeg sovnet men våknet av smerter så nå hadde Cato med seg Tobias på kjøretimen og det gikk bra. Og jeg har fått akutt time hos siropraktor. ( eller kos det skrives). Så må må jeg bare prøve og komme meg opp av sengen.

Har dette sjedd med noen av dere før ?

Ikke feil dette nei..

Med monopol spilling med mannen og min siste cupcakes. Før jeg slutter med det også tillegg til goteri

Hva gjør dere :)?

Leser spørsmål: Min mamma hverdag

Jeg fikk et leser spørsmål om jeg kunne skrive litt om min hverdag. Og det kan jeg selvfølgelig gjøre .


Min dag starter som regel mellom 7 - 9 en gang. Etter som når Tobias velger og starte sin dag. Er jeg heldig kan den starte 9.


Men jeg liker som regel og stå opp litt før Tobias slik jeg får stelt meg, spise litt frokost og få litt tid for meg slev før dagen skal begynne for fullt.


Når Tobias velger å stå opp og om vi ikke har dårlig tid før Tvillingene kommer så pleier vi og ha en flaske melk og så kose litt i sengen før vi står opp kan gjerne ligge opp til en 1. Så blir det morgenstell på Tobias. Tobias får også litt grøt og svisker om morgningen. Før guttene kommer.


Når guttene har kommet så blir det leketid på gulve. til de legger seg rundt 10 alle sammen. Så kl.10 er alle i seng, litt sutring av og til men det gir seg etter hvert. Så får jeg litt tid til og gjøre husarbeid og slappe litt av med PC-en der jeg leser blogger og gjerne blogger litt selv. Og ser litt på facebook. Ellers sovner jeg ( men jeg våkner igjen når de våkner).


Etter dem har sovet, får tvilling guttene skive og yoghurt med melk til. Og Tobias får grøt etter på med vann til. Så blir det litt leketid igjen, gjerne en tur om jeg ikke er alene ellers blir det leketid og musikk og dansing.


Tvillingene sover igjen ca. 2 og Tobias pleier og gjøre det men har sluttet med det, han sovner vis vi går tur. Ellers kommer Cato hjem om han ikke jobber overtid der vi koser oss alle sammen.


Tvillingene får også en yougurt til og en riskjeks eller noe frukt. Og tobias får enten middagsglass eller melka si.


Kl 5 blir Tvillingene hentet, rydder je galle lekene og legger dem inn på rommet til Tobias og jeg lager middag til meg og cato. Og Tobias får kvels grødten mens vi spiser middag, slik han forbinder med og sitte med borde med mat. Og så spiser vi også sammen med han. Det synes han er bedre, har merket at han spiser mer med selskap. Hvem gjør vel ikke det ??


Etter middagen tar Cato han litt slik jeg får slappe litt av de leker enten på gulvet eller bare ligger og koser i sofaen.


Kl nermer seg seng, å tobias får god natt gråt kl 6 og bader etter på og er i seng halv 7.

Slik seg som regel dagen våres ut :

 • står opp kl 7 får melk
 • sover / koser sengen til 8.
 • spise grøt og svisker kl 9.
  sover 10
 • våkner halv 12 eller 12.
 • spiser grødt 12 halv 1.
 • Sover enten kl 2 eller kl halv 4.

 

Hvordan hørtes dagen ut ?

Hvar den tilhjelp?

Hva synes dere om innlegget ?

Trøtt mamma

Som sakt la vi to oss kl halv 7 for han var så trøtt. Så sov frem til halv 8 å uten ein lyd. "bank i bordet" så håper vi kan fortsette. Sp jeg burde jo ikke være trøtt men boda jeg sovnet ikke før kl var kvart iver 5 ca... Å jeg kjenner bare øyene siger igjen. Så derfor tok jeg med litt leker inn i sengen slit tobias kunne leke litt her mens mamma sølapper av litt

Søte Tobias :)

Trøtte mamma...

Når legger deres bar seg og hvor gammel e den?
Hvor lenge sover dem?
Er du trøtt i dag ?

Krabbekos

Etter en lang dag, så var Tobias ganske så trøtte og ble sutrete i 6 tia så vi badet han og stelte han å la han halv 7 å håpet på at det ville gå. At han ikke våknet igjen, siden han pleier og legge seg 8. Men så langt sover han enda "bank i bordet" ellers så hadde jeg og mannen en koselig kveld. Der vi spiste krabbe.

Mmm så godt det var.

Godt å få litt kærestetid når minsten la seg så tidelig :)

Her skal det spises å allt ble borte to hus med full inni:)

Verdens beste forlovede<3

Elske deg min kjøre

Liker dere krabbe?
Pleier dere ofte forholdet?

Fullt hus sa du ??

I dag har vi hat fullt hus gitt. Etter som jeg passer tvillingene og har tobias uten om er det alltid liv her i leiligheten. Så kom også en venninde av meg som vi faktisk overtok leiligheten av, her med sin sønn Dennis. Så da var det bong gass, han er godt over et år så han springer rundt, tvillingene sloss eller bare krabber av gåre. Mens lille tobias enten sitter på fange eller, ligger på magen og leker med de lekene han ikke blir fratatt.

Så dagen i dag har flydd av gåre, plutselig kom moren og hentet de søte små, og jeg og mannen skal ha oss krabbe til kvelden etter Tobias er lakt. Det er godt å få pleie forholde mens du kan. Å det gjør vi og kose oss med en mat vi begge ELSKER.


Hva har dere gjort i dag, eller skal i dag ?

Skinnende stjerne..

Jo jeg har den ene skinnende stjerne på himmelen. Den stjernen som lyser mest for meg hele dagen, natten og årene rundt. Som dere sikkert vett er det min kjære sønn Tobias.

Mamma elsker deg Tobias... ALDRI glem det.

 

2 pakker i posten..

På fredag fikk jeg 2 pakker i posten nemmelig, fra Malene og fra Merkalt. Fra Malene fikk jeg en joggejakke jeg kjøpte av henne for 200,- den passet helt perfekt, litt liten i armene men det var ikke mye om å gjøre. Så jeg ble STOR fornøyd. Av Merkalt fikk jeg merklapper som jeg ble også STOR fornøyde med.

Her er jakken:

Foran

siden.


Slik bestilte jeg bare med mellomnavn tog etter navn og telefonummere mitt. ( det legger jeg ikke ut her)

 

Hva synes dere om pakkene jeg hadde fått
 

Søndagsturen gikk til...

Sverdene i stenen her vi bor. Bor ikke så allt for langt unna men vi gikk litt lenger. Etter å gått litt tok vi noen bilder ved Sverdene. Hadde ikke med kameraet så bildene ble tatt med mobilen.

Tobias som flyr..

Mamma pappa ikke gidd, det e ekelt..

Pappa Cato og Tobias.

Meg og Tobias som ser ut mot havet.

Tobias som ville sitte slik.. Søtingen

Hva skal dere eller har gjort i dag ;)?

Leser Spørsmål

Fikk et spørsmål om jeg kunne skrive om hvordan mammarollen er, hva som er føtt. Og hva nybakte mammaer venter seg.

Når jeg var gravid hadde jeg de samme spørsmålene i hode, så jeg leste en del MAMMA blogger og gravidblogger. Så skjønner godt at du lurte på det. Jeg har nå vert mamma i hele 6 måneder og litt til. Og de 6 månedene har vert de beste dagene i mitt liv.
Tilbake til mammarollen. Mammarollen har mange plikter. Det å være mamma innebærer og mate sitt barn, skifte bleier, våken netter, latter, tårer og masse masse glede. Det er så klart mange dager som er tunge når man er mamma. Spesielt i starten om du har en unge med kolikk eller andre ting som gjør at barnet har det vondt eller bare gråter. Ellers sover de fleste nyfødte barn mye. Slik barn og mor kan samle krefter etter en lang og har fødsel for både mor og barn.
Ellers er mamma rollen så langt helt perfekt du får 9 te 12 måneder hjemme med din nyfødte som er en tid der du lærer deg å kjenne ditt barn.
Men andre ting som oftest og kan være tøft er, om du er helt alene med barnet om du ikke er sammen med barnefaren eller familien ikke er så mye til stede. Jeg er heldig da som har en god pappa til min sønn og en god og støttende familie. Ellers er det tung om du mister venner som nesten alle gjør. Sier ikke alle mister men flesteparten.

 

Nybakte mammaer kan vente seg dette:

 • Masse masse gledestårer og masse smil når barnet blir født.
 • Masse masse kosetid sammen med barnet.
 • bleieskift som du sikkert er klar over.
 • Våknennetter.
 • Kolikk ( om du er heldig ungår du det)
 • Det første smile, orde, latter og skritt.
 • En helt ny hværdag.
 • Glede.
 • Sykdom, vaksiner og kontroller.
 • Masse masse mer.

 

Det andre spørsmålet om min hværdag etter jeg fikk Tobias kommer i et annet innlegg.

 

Kosekveld med de beste

I dag laget jeg chicken tandoori til Mannen til middag, som var utrolig godt. Selv om vi kjøpte dne pakke men neste gang skal jeg lage det fra bunn av. Gleder meg allerede. Ellers har jolly og Mariann vert hos meg i dag vi var sunne og hadde vann, og masse FRUKT.

Nå som ALT julegodet er borde skal jeg slutte og heler spise frukt. Og se om vekta liker at jeg slutter. Så få vekk det lille ekstra på kroppen.

 

Middasbordet.

Min kjære.


chicken tandoori :)

Fruktborde

jolly, mariann og meg.

Meg og mariann..

Hva har dere gjort i dag ?


Tobias ELSKER gulvet

Tobias har begynnt å ligge mer og mer på gulvet alene etter jeg begynnte og passe Tvillingene. Han leker mer og mer for seg selv. Og i tillegg, begynne han å komme seg mer fremover en bakover. Han ligger ikke på samme plass så vi lå han etter abre noen få minutter.

Men jeg laget mat til han lå han slik og koset seg.

Men jeg og Cato slaooet av stor koset han seg med lekene sine på det deilige teppe til mamma.

søtingen min.

Liker deres barn og ligge på gulvet+

Når begynnte barne ditt å krype ?

Hjemmelaget barnemat (oppskrift)

Jeg lettet litt rundt på nette og kom over en oppskrift jeg ville prøve meg på. Det ghørtes godt ut bedre en dem som er på glass.Så jeg vil dele oppskriften med dere:

Dette drenger dere:

1 dl vann
1 kyllingfilet
1 potet
1 gulrot
1 ring ananas (eller ½ eple)
1 ss olivenolje (ekstra virgin)
½ ts kardemomme.

Slik gjør du :

 1. Kok opp vannet.
 2. Skjær kyllingen i terninger.
 3. Skjær poteten og gulroten i små biter.
 4. Ha kyllingen i det kokende vannet sammen med potet- og gulrotbitene og la det koke forsiktig ca 10 minutter under lokk.
 5. Ha i oppdelt ananas-ring rett før retten er ferdig kokt.
 6. Hell i olivenolje og kardemomme.
 7. Ta gryten av kokeplaten.

Mos maten til passe konsistens.

Så nå har jeg laget en del som jeg har fryst

Er det noe dere kommer til og prøve ?

Lager dere barnemat selv?

 

Hva vil dere...

At jeg skal blogge om, noen spesiele blogg ønsker har en del jeg vil skriv eom men lurer litt på hva dere synes er kjekt og lese. og om det er noe dere vil jeg skal lage egent innlegg om så derfor lurer jeg litt på hva dere VIL LESE ?

 

Så hadde satt pris på om dere hadde sakt non ønsker :)

 

 

Søvn ?? Sa du søvn

Hva er søvn Vett du det ?? Jeg har som sakt vert dårlig og snappet av de gangene be har har mulighet så nå får jeg inne sove selv om øyene mine sige igjen. Jeg føler meg stup trøtt men i tilleg får jeg ikke roen til og sovne..

Motte bare ta det bilde.

Andre som har det likt meg ???

Kan dere være så snille å..

Bruke 2 minutter av ditt liv på å stemme på denne klassen slik den får en klassetur. Det hsdde vert utrolig snillt av dere håper dere orker og bruke den tiden. Det hadde betyd mye for dem det er jeg sikker på.

For og stemme på den TYKK HER eller på bilde under..

Kommer dere til og stemme eller bare trykke vekk????

Fredag den 13

FREDAG DEN 13 MEN INGEN TING KJEDD..

Har ikke blogget så mye i det siste, har nesten ikke lest blogger de 2 siste dagen. Jeg har bare rett og slett ikke vert 100% i form. Og i tilleg så har jeg det litt travelt på dagtid men min søte sønn og verdens herligaste tvilliner på dsgtid. Så bloggen er ikke det første jeg prioiterer, håper dere forstår det ? Når de andre sover vis de sover på likt, prøver jeg og rydde litt og så sette meg litt ned på pcen. Da rekker jeg og lese igjennom blogger men ikke skrive innlegg selv. ar masse jeg vil dele med dere så skal prøve å fått skrevet innleggene i helgen vis jeg blir bedre i form en det jeg er nå.

Ellers har vi hat besøk også i dag og i går. Utrolig koselig, set film og spist god mat.

Se så liten :)

 

Håer dere forstår meg?

 

UKENS LESER BLE..

Denne ukens leser ble SILJE- Mamma til 2. Hun er så utrolig flink til og kommentere mine innlegg og har utrolig mange koselige kommentarer, du får ofte svar etter du har svart henne. Hun ahr også en kjempe fin blogg som jeg liker og lese.

hun blogger om sin værdag som 2 barnsmor og det som faller henne inn.

TA EN TITT TA VEL?

For og komme til bloggen henners trykker du på bilde under, eller på HER.

LESER DERE DENNE BLOGGEN?

ER DET EN DERE KOMMER TIL OG LESE?

In The Arms Of an Angel

På mitt hemmelige tenåringsliv, kjedde det noe trist og uvenntet. Og denne sangen kom på å den sangern var så utrolig fin, at jeg motte dele den med dere.

 

Hva synes dere om denne sangen ?

 

Kvadrat med de beste...

Nå er vi på kvadrat å bruker lommeboken litt. Der jeg er sammen med tine, Kamilla og min lille prins. Vi sitter nå på mc Donald før vi skal videre å ser litt til. Noen bilder:

Den var fin jolly..

Leker med undertøyet

På mc Donald

Klær de kjøpte til meg :)

Vi leker:)

Hva gjør dere da :)?

Helsestasjonen 6 måneder

I dag var vi på 6 månederskontroll, på en ny helestasjon. Som gikk utrolig bra. Helsesøsteren mener Tobias liger helt likt med utviklingen som andre barn. Han snudde seg begge veier, og han snudde seg i rundt i en runding. Hun trodde det ikke var lenge flr han krøp siden han var oppe på knee utrolig mange ganger og åler seg bakover.

      Ved fødseken:                            Han var:            

   2240gr.                                             8170gr.

   43cm                                                66cm lengde.

   33 HO                                                43,6 i HO.


Helsesøster som ser om han tok den..

Og der fikk han den..

Hvor mye veide dine barn på 6 måneder?

Hvordan er de i utviklingen ?

Skal ikke klage..

Nei i det site kan jeg ikke kalge på søvnen til Tobias. Han har våknet av og til på nett men det er ikke ofte, da gir vi han ikke mat og han sovner med en gang uroen og smokken går inn i munnen. i natt våknet han kl 6 og fikk tutten og sov til halv 9, og det var urolig herligt. Det er godt med litt ekstra søvn. Og så hadde mamma Tobias i går frem til leggetid, det var utrolig godt på kroppen. for du blir jo sliten til tider også å trenger avlastning. Så er så glad for jeg har en god familie som tsr han om jeg spør dem.

Tobias og søskenbarnet hans Tuva.

Hvordan sover deres barn på nettene?

for hun fortjener det..

Dette innlegget er til en GOD vennine av meg. Jeg skriver et innlegg om hene for hun virkelig fortjener det. Vi har vert venner dien vi var 1, vi gikk i samme barnehage og gikk også sammen på vidergående. vi mistet en del kontakt på ungdomskolen men fikk den fort tilbake på  vidergående.

Hun var en av de første som fikk vite jeg var gravid med Tobias, hun var den jenta jeg kunne snakke med om ALT det var den jenta som betyde utrolig mye for meg. Var der for meg, klapte kysset og hadde hånden på magen min sikkert 24 timer i døyne. Og vis hun gikk vekk og jeg sa han spende var hun fort tilbake. Hun er virkelig en utrolig god venninde, som er der både for meg og Tobias. Selv om hun prøver å kle han i hallo kitty.....

Men hun er fortsatt min venn og jeg ELSKER henne mer en det hun selv tror. Vi har vert igjennom godt og vondt lille vennen min. Dere som kjenner henne vett sikkert hvem der er med en gang jeg nevnet Hello kitty.

Nemelig Kamilla ( jolly)

 


Nydeligheten min

Er hun ikke pen?

Har dere en god venninde ?


Sponsor

Jeg har vert så heldig at merkalt vil sponso bloggen min. Så tenkte og fortelle dere litt hva nettisden deres går ut på.

Her har jeg laget et eksempel trykk på bilde for og komme til nettsiden dems.De selger navnelapper/merkelapper der du selv kan velge designer på. Du kan enten ha det som klistermerker, strykemerker eller fordele det. Synes de er geniale til folk som har barn i barnehagen, skolen eller andre plasser. om man skal på leir. Mister man da klesplagget eller det man velger og stryke/klistre det på. Kan folk ta kontakt med deg ved og ringe eller sende det til deg.

Du kan betale med faktura, bankort eller paypal. Frakten er GRATIS

Har dere dette ?

Er det noe der ekommer til og kjøpe til barna i barnehage/ skole?

 


 

Jeg lager...

Scrapbook til min sønn Tobias, der ejg legger bilder fra svangerskape of frem til nå, er bare kommet frem til dåpen. Men bildene er tatt ut resten er bare jeg har vert litt dårlig i form i det siste. Her er noen av sidene jeg har laget:

Forsiden

ordinær UL

Lille nurle

En liten gutt..

Første bilde av gutten vår og av oss sammen.

Gutten min blir veid og målt.

Første bleie og hodeomkreds.

Dåpen.

Hva synes dere?

Hvar det fint ?

Holder dere på med scrapbook?
God morgen

Tobias sto opp kvart på 9 i morres, da han fikk litt melk og morgen grøt. Så kom tvillingene og de lekte som vanlig på gulvet og lekte. De er så utrolig søte alle 3 , de leker sammen, selv om tobias ikke helt sjønner va de holder på med så smiler og ler han uansett. Nå ligger alle og sover i en seng, vogn og reiseseng. Så da bruker jeg tiden på å rydde, lage meg mat og sitte litt på pcen. Ellers i dag skal mamma ha Tobias litt, mens mannen jobber overtid. Så da tenkte jeg å sove/slappe av litt.

Tobias, Mathias og Oliver som leker.

Tobias og oliver

Er de ikke søte der de leker?

Hva gjør du da ?Onkel Erik

Nå har jeg nettopp vert hos pappa og sakt "farvel" til broren min og onkelen til tobias. Kommer til og savne han så utrolig mye men vet at det er bra for han og gjøre noe han vil. Ellers har vi toke opp gamle minner og, spist taco.

Tobias me kapsen til onkel

Rare onkelen min sier Tobias.

Morfar og Tobias.

Elsker det nederste bilde :D

Hva har dere gjort i dag?

Mitt alt Tobias

Det er ingen tvil om at Tobias betyr mer enn alt annet her i verden. Tobias er virkelig min gledes-person. Han gir meg så utrolig mye.
Han gir meg glede, tårer og latter ? ja, han gir meg virkelig alt. Ingen dager er like. Mens noen dager er gode, er det også vonde og triste. Det verste jeg vet er å se min lille prins ha det vondt, men med litt kos blir det som regel litt bedre.

Det å være mamma er en helt utrolig opplevelse, en opplevelse hvor du lærer det å kjenne et lite og hjelpeløst barn. Det å være mamma for Tobias har vært en stor utfordring, men en utrolig god utfordring.
Det å ha et lite barn i hus er ikke alltid bare bare.

Som folk kanskje tror er det alt fra matlaging, bleieskift, kos og kjærlighet, omsorg og mye mye mer. Man kan ikke legge barnet inn i et skap når du er sliten og lei, du kan ikke legge barnet fra deg og dra ? for det lille hjelpeløse barnet trenger deg, du som er hans mamma. Barnet ser opp til deg, smiler og føler seg trygg hos mammaen sin - og den følelsen er utrolig god.

Men det kommer også dager der barnet ikke lar seg trøste, som hos oss. Da min lille prins hadde kolikk, gråt av smerter og ikke ville trøstes følte jeg meg som en forferdelig mor, men innerst inne vet jeg at Tobias elsker meg like godt for det for jeg prøvde jo å trøste og hjelpe. Jeg gjorde virkelig alt for at min lille prins skulle ha det bra, jeg hadde tatt all smerte fra han hvis det var mulig ? men det er dessverre ikke mulig.Hva synes dere ?

Fysioen

Tobias koser seg hos fysioen mens de knekker ryggen på mamma :)

Hva gjør du?:)

UNG MAMMA

Selv om du er en ung mamma, så betyr det ikke at du er en dårlig mor. Gjør det vel?

Jeg har fått mange stygge blikk, komentarer for at jeg valgte å beholde Tobias. Å jeg kjønner ikke hvorfor. Ja jeg er 18 og det er ikke det aller yngste du kan være. kjenner andre yngre også som er utrolig flinke med ungen sin. Og om jeg skulle ta meg en bursdag/fest en gang hva så. Selv om jeg er mamma skal jeg kunne få kose meg og ha det kjekt med venner. Om en som er 30++ går ut og er mamma så er det aldri så mye oppstyr. Sier ikke at jeg skal gå ut hvær helg men jeg har vert ute 2 ganger på bursdag/fest etter Tobias ble født. Og det synes ikke jeg er mye, men visse folk synes vis det.. Å det provesere meg utrolig mye uansett hva jeg gjør eller skal gjøre skal folk blande seg.. Kan jeg ikke bare få lov å leve live slik jeg vil uten at vise folk skal fortelle hvordan jeg SKAL oppdra tobias eller leve live mitt.

Jeg er STOLT over at jeg fakdisk valgte og beholde Tobias, og at jeg og barnefaren er sammen om dette og er sammen om oppdragelse. Uten at folsk skal fortelle oss hva vi skal gjøre og hva vi ikke skal gjøre. Hva om vi vil gjøre det slik på våres måte...

 

Hva mener dere ??

svar på spørsmålene BARNEFARN..

Lars-Anders og mamma:

Hvordan tok kameratene dine det at du skulle bli pappa?

De tok det med et sjokk, men vi fikk posetiv støtte når hun gikk gravid. Jeg fant fort ut hvem mine ekte venner var.

Hva er det mest negative du har fått høre om at du er en ung pappa?

Pia:

Ble du redd da du viste at du skulle bli pappa?

Ja, jeg ble redd og tankane gikk på allt hvordan vi skulle klare dette økonomisk. Hvordan fremtiden ville ble med et lite barn og et så stort ansvar for barnet. om jeg ville bli en god far eller dårlig. Men en ting er sikker jeg tvilte aldri på at jeg ville være der for Lisa og Tobias.

Hvordan tok foreldrene dine det?

Foreldrene mine tok det ganske greit, de var unge selv.

Hva tenkte du med en gang du fikk vite at du skulle bli pappa?

Jeg tenkte mest på økonomisk og utanelsen og slik.

Mamma til lille Michelle:

Hvordan har du forandret deg som person etter at Tobias kom til verden?

Etter Tobias kom til verden har jeg blitt roligere, mye mer familie person og tenker mer på ting før jeg utfører det.

Hva er det beste med Lisa?

Jeg liker best personligheten til Lisa.

Hva er det beste med å være pappa?

Det beste med og være pappa det er når jeg står opp om morningene i helgene eller kommer hjem fra jobb og ser han smiler til meg. og når vi sitter i sovfan og koser før han skal i seng.

Beste du vet? og verste du vet?

Det best jeg vet er når han smiler, ler og er glad. Der verste er når han syk og har det vondt.

Hvordan tok kameratene dine det når de fikk høre du skulle bli far?

det sår helt øverst.

Er forholdet til vennene dine endret seg etter Tobias kom til verden?

En god del, merker jo venner jeg hadde på barneskolen, har begynnt å ta mer kontakt, men de andre har gått mer og mer vekk.

Beste minne?

Beste minne jeg er rett etter fødselen og se lettelsen i fjeset til Lisa, når hun fikk Tobias oppå seg, første gang.

Mamma hilde og jamine Leander:

Hva husker du best fra da Lisa gikk gravid?

Gleden etter første gang jeg kjente spark, og sytingen.

Hva var det første du tenkte da du så Tobias?

Jeg var en stolt pappa.

Hvordan fridde du til Lisa?:)

Me satt i sofaen å jeg holdt rundt hun, så fridde jeg med å viske det i øyret hennes.

Matti:

trives du som UNG familiepappa?

Ja.

syns du d e stress me jobb,unge,utgifter å lite tid te andre rundt deg som f-eks venner??

Ja det er mye og gjør på jobbem ,mye og gjør her hjemme og via hn griner er det stress men ikke ellers.

Anonym:

Hvordan er forholdet mellom deg å Lisa? iforhold til før dere var foreldre.

Det er sterkere, vi bor sammen vi ser hverandre hele tidne uten om npr jeg er på jobb.

Hvordan føler du at du har taklet papparollen?

Føler jeg takler rollen ganske bra.

Ønsker du deg flere barn?

Ja, men ikke enda.

Anette:

Har forholde blitt sterkere mellom deg å Lisa Ette tobias kom?

Ja det har i grunn det, vi har jo noe til felles som vi begge har en del av.

Krangle dåkkår mere/ mindre ette Tobias ble født?

Både og.

Når kommer neste baby?

2-3 år. Det vil tiden vide.

Føle du at du har mista ungdomslivet ditt?

Nei, jeg har ikke mistet noe jeg har bare fått noe.

Har du tid Å verr me venner ?

Har ganske mye ting som skal gjøres på jobben, mye overtid. Så den tiden jeg har igjen bruker jeg på familie. Men vi innviterer venner hjem hit så for de bestemme selv om de vil komme eller ikke.

Susi :

Var det bra eller dårlig da du fikk vite at du skulle bli far?

Bra.

Cecilie:

Hvordan trives du som pappa for lille Tobias?

Det er tøft til tider men kunne ikke hat det bedre en det jeg har nå.

Var du med på fødselen?

Ja.

Hvordan fridde du til Lisa? Gratulerer foressten ;)

Skrev om det oppenfor.

Føler du at forholdet ditt til Lisa er blitt sterkere, nå som dere er foreldre til Tobias?

Ja, me har en feles person som me har skapt og som vi skal leve for sammen.

Ane:

Hva er den største/viktigste erfaringen du har gjort deg under graviditeten og etter gutt ungen ble født? :)

Allt i sammenheng er det stuste erfaringen jeg har gjort.

Mona -marie:

koss syns du det e når du jobbe overtid å få så liden tid m Tobias ?

Synes det er skipt, så kalrt gjør eg det. Og vil bruke tiden min på Tobias. Men ikke allti like lett og sei nei på jobben, når det e hekdisk og tenker på de andre som får dobbel arbeid om jeg sier jeg. Som og har familie de må hjem til.

Koss var det å ver med på fødselen?

Det var forferdeligt, å sitta å se ei jente du er så glad i har det så vondt å du vett at du ikke kan gjøre noe som får hun til og kjenne mindre eller hjelpe henne. Følte meg ganske hjelpesløse der og da.

Anonym:

Hva var din første tanke da du fikk vite at Lisa var gravid? Og hvordan reagerte du?

Det med første tanke har jeg svart på lengre oppe, jeg reagerte med et sjokk.

Tenkte du noen gang at det var best å ta abort?

Nei.

Har det å bli pappa forandret deg som person?

Ja.

Hvordan reagerte familien din?

Har skrevet det lenger oppe.

Hva synes dere om svarene?

Er det noen av dere so vil at jeg skal ha mer spørsmålsrunder der dere kan solre faren også ?

Tur med minsten og Tvillingene

Nå har vi og Tvillingene vert på en liten bytur. Som fikk over all forventing, verdens snilleste tvillinger te å ha i vognen. forholde te Tobias som er litt sutren i vognen. de fikk skive og yoghurt. etter det så tok vi turen hjem så bå ligger de og

Jeg føler meg heldig som får oppleve de nydelige Tvillingene der. Og ikke minst min nydelige sønn Tobias.

Så nå skall jeg sette meg ned litt for og leke med alle sammen før de skal hvile litt.

Hva har du gjort så langt i dag `?

Og skal videre i dag ? :)

Søndagstur ( Bilder)

I dag etter vi hadde spist frokost og lekt litt med vår lille prins Tobias. Og han skulla ta sin lille lur. Tok vi turen ut for å gå litt rundt mosvannet, en tur på graven til farmoren og farfaren til Cato. Som jeg aldri fikk treffe. Det var godt å bare gå tur sammen med mine gutter, tror vi skal fortsette med dette hvær søndag, for da får vi trent litt også. Ellers skal vi lage middag vi får nemelig pappa, damen hans og datteren hennes på middag. Blir koselig og innvitere folk hit også å ikke bare å bli innviter.

BILDENE:

Pappa cato triller vognen

Nydelig er det med mosvannet

Meg og tuttetreet.

tuttetreet.

Gravsteinen

Cato med gravsteinen

 

Hva har dere gjort i dag ?

Liker dere og gå tur ?

er dere ofte på graven til folk dere kjenner?

Spør BARNEFAREN om spørsmål?

Jeg tenkte dere sikkert lure på hvordan der er og være en ung pappa og hvordan han har taklet situvasjonen som dette. Hva han driver med, og hva en det mote være dere lurer på om han. Så har han satt seg villig til og svare dere på spørsmål dere spør han om. så da er det bare og spøre i vei. Trenger ikke være om papparollen, kan hvære jobben, han som person under graviditeten ALT mulig.Så hva lurer dere på da ?

Besøk

I dag har jeg fått besøk av en vennine som hadde med seg tantungen sin på 11 måneder. Hun heter Thean, utrolig herlige jente var hun også. Vi var litt på madla og kjøpte lit tklær og mat. Ellers har vi bare vert hjemme hos meg og lekt sammen med de herlige barna. Tobias og Thean Likte hverandre. Spesielt når de satt i samme vogn, selv om tobias knurrer og viser han er sjeffen.

De lekte på lekematten med de nye lekene til Tobias, Thean likte utrolig godt og ta 2 og 2 baller og krabbe bort og hjemme dem under gåstolen til Tobias.

Her kommer noen bilder fra dagen :

Mamma vil bare kysse deg TOBIAS

Thean som likte ballene til Tobias :D


Cecilie og TobiasTobias som slapper av på mappa.


Thean koser seg oppi gåstolen til Tobias.
Tobias sitte med leken sin

 

HVA HAR DERE GJORT I DAG?

HVA SKAL DERE I DAG :) `?

Stakkar mannen min :(

I dag har dagen gått utrolig fort, passet på Tvillingene og min egen sønn. Når min kjøre mann kom hjem skulle han lage skiver til meg og klarte og kytte seg i fingen, ganske så dypt også. Men vi stripslett det (min pappa). Senere kom min kjære søte lillesøster og en kompis og passet Tobias mens vi gikk ut for og spise litt og ha litt ALENE tid sammen. Da vi var på egon og spiste, å ble biffsnader som vanlig.

Men på vei hjem le jeg litt urolig pga det med fingen, og vi ringte legevakten og spurte hva vi skulle gjøre. de ville ha han opp tilfelle innfeksjon og ville se på såret. han ende opp med og sy, og etter det motte han ta stivkrampen på ny. Stakkar lille mannen min.

Så nå sitter vi i sofaen og er snart klar for og legge oss, for Tobias står ikke opp seinere bare for vi la oss seint.

gutten min som motte sy på fingen sin :(
Min lillesøster som koste seg med Weben i dag.

Hva har dere gjort i dag?

Har dere syd før og hvor ?

UKENS LESER..

Denne ukens leser ble Mona - Mamma til leander. Hun er utrolig flink til og kommentere bloggen min og har utrolig fine og kjekke kommentarer. Ellers har hun en helt unik blogg som jeg ELSKER og lese, er sikkert einne 10000 ganger daglig. Ellers har hun en nydelig sønn Leander.

Trykk på bilde under for og komme til bloggen henners..hun har også en hjemme side på facebok som dere finner HER.

Leser dere denne bloggen ?

Har du planer om og lese den :) ?

GLEDER MEG..

Nå gleder jeg meg ekstra mye til den måneden jeg fyller 19, for 2 dager etter på reiser vi opp til bergen for og treffe Therese , mannen og Michelle. Vi har også planer om å reise med dem i sommer så litt kjekt og snakke litt mer sammen først. Åååår gleder emg har ikke ord. Therese sin blogg finder du med og trykke på bilde under.

Noe dere gleder dere til ?

Min nye hverdag, + tvilliner :)

Jeg har hat en utrolig bra dag i dag. Etter morgenstell og morgenkosen sammen med min sønn. Kom tvillingene jeg skal passe på. Vi lekte alle 4 sammen på gullvet, Tobias fikk litt frukt og så var det sengetid. Etter litt grining ble det stille i huset, og de sov rett over 1 time. Vi hadde også en liten tur og tok turen innom madla amfi, ellers har allt gåt utrolig bra og ha 3 unger. Tobias er klarer seg mer selv en når han er alene. Synes det var lettere med dem 3 en en, uten om når vi skal ut på tur med 3 unger.

skal passe Tvillingene en stund, å det skal bli kjekke dager rem over.

Tobias som leker med sin favorit leke.

Ellers har jeg vert på friidrett trening på første gang på lenge, sist jeg sprang stevne var jeg i 16 års klassen, men har trent litt ellers. Men har ikke trent sånn mye på lenge. Så jeg og pappa tok det litt rolig, dette var det vi gjorde:

 • 2 runder rundt banen.
 • spark bak i rumpa.
 • sprang litt lett sprint.
 • situps.
 • planken.
 • og litt mer planken.

Veldig rolig men bedre en ingenting. Så er det på an igjen på tirsdsg.

Hva har du gjort i dag ?

Hva trener du ? 

God morgen

Nå er dagen her tvillingene skal komme, den dagen de var her med mamman sin gikk det veldig greit. Håper det gjør det i dag også, de var jo verdens rolieste gutter. Gleder meg utrolig mye, for de sprede så utrolig mye glede over meg og min lille prins Tobias. Så nå venter jeg bare på dem.

Hva skal dere i dag ?

Min dag!!

Vi dag fikk vi et venne par av oss som også har en liten en, en liten søt prinsesse Leah Emilie. hun er så utrolig søt, hun er 3 uker mindre en Tobias. De lå og pratet sammen, Tobias begynnte og knurre på henne mens Leah emilie smilte. Tror det er den mest smilete jenten jeg har sett noen gang. Hun smiler fra øre til øre.

Vi hadde Taco som middag og is og saus etter på. Ellers har vi bare pratet og STOR kost oss. Etter på fikk Leah Emilie latter krampen da faren slo seg selv o hode med en tomflaske. hun lo og lo akkuratt som de ungene på YOTUBE og mer en det også. gud for en herlig baby latter,  åå jeg elsker den lille prinsessa ( HUN ER LITT MIN OGSÅ).

LMamman, Leah emilie og meg :D

Meg og min lille prinsesse :D

Hva har dere gjort i dag ?

Har dere venner som ogs

Hos jolly

Vi er på besøk hos jolly, søsteren og kaninen (melvin). Vi har spist god frokost/lunsje. Ellers sitter vi bare og koser på gulvet. Her er noen bilder:

Tobias og melvin

Tine og Tobias

Meg og melvin

Jolle, tine, Tobias og melvin

Melvin spiser..

Hva gjør dere :)?

Gårsdagen

I går var vi innom Legen for å få medesiner til Tobias. han fik hostesaft som fåt opp slim. Jeg merker den hjelpe alerede Tobias sov til halv 9 i dag. Og gud det var utrolig herligt. Å trenkte ikke melk eller noe uten om tutt når pappan gikk ( bråkte litt). Ellers ahr han vert en fryd.

Etter jeg var hos legen i går traff jeg noen gutter jeg skal passe. Og jammen var de søtte ja, Tobias likte de utrolig godt. Har aldri sett Tobias lekt så mye før sammen med andre barn. Tobias fikk kose seg i gå stolen da følte han seg stor mens de andre krabbet og koste seg på gulvet.


Tobias tar det helt rolig oppi der og nyter liver..

Ellers nå sover Tobias jeg skal stelle meg og gjøre meg klar, blir hentet og skal ut en liten tur.

Hva gjore der ei går å hva skal dere i dag ?

NOEN SOM VIL STEMME PÅ MEG?

Noen her som er inntresert i og stemme på meg ?

TRYKK HER FOR OG STEMME PÅ MEGDu skriver www.lisa1993d.blogg.no og trykker post og så trykker du tilbake til innlegget..

 

 

 

MAMMAS HJERTEMAMMA ELSKER DEG, GOD BEDRING TIL MIN SYKE PRINS :D


Litt av min værdag (VIDEO)

Jeg har filmet litt av min værdag, de posetive tingene. ville ikke filme gråtingen så derfor får dere se litt av min hværdag her. Å se hvordan min fine sønn er når han er på sitt beste.

Hva synes dere om videoen ?

Andre videoer dere vil jeg skal lage :)  ?

 

Rommet til Tobias

Har fått spørsmål om jeg kunne legge ut bilder rommet til Tobias å så klart kan jeg det, romme til tobias er ikke 100% ferdig men dere skal få se hvordan det ser ut til nå.

Tobias sin soveplass.Komoden med masse litt av dåpstingene på toppen.

Lekerkroken til Tobias

Minnerammen, gåstolen og lagringsplassen.

Hva synes dere ?

Hvordan har deres barn rommet sitt :) ?

GOD MORGEN

Tobias fikk melk i 7 tiden og sov fe til 9. Det var godt å kunne slappe av litt lenger en det det har vert de siste dagene da vi har vert oppe mellom 6 og 7. Tror han sover best når vi er hjemme, tror han er blitt en hjemme gutt de dagene vi ikke er ute og farter så mye sover han utrolig godt på nettene.

Ellers har vi vert en tur på madla og handlet litt middag, og gått en tur.  Nå er det tid for grøt for lille prinsen. ellers skal vi rydde hele huset i dag.

MAMMA OG PAPPA ELSKER DEG...

Hva skal dere i dag :)  ?

NOEN MAMMA/GRAVID BLOGGER???

jeg bare lurer på om det er noen gravid/ mamma blogger der ute som jeg kan lese ?

Enten om det er din blogg eller mamma blogger du leser så er jeg veldig inntresert.  synes det er kjekt med mamma/gravid blogger. så vis det er noen der ute så HYL UT...

 

Tobias første nyttår i BILDER

Vi feiret nyttår hos svigers og. Selv om tobias sovnet rett etter maten, så hadde vi det utrolig koselig. Søstere til cato og ungene, mormoren og søskenbarnet var det. Vi hadde god kalkun til middag, og god godsaker etter på. Vi hadde også pakkeleken, ellers gikk tiden såå utrolig fort før kl rakk å bli 00.001.

Tuva(søskenbarnet til Tobias, Ulva ( søskenbarnet til Cato, Tobias og susann.

Ulva, susann og Tuva får endelig knuse pepperkakehuset.

Ulva og tiva klar for pakkeleken

Jeg og Tuva holdt oss inne.

Jeg fikk en god nyttårsklem av søte lille Tuva.

Meg og cato

Nyttårskyss

Meg og Ulva

Trøtt jente etter en lang dag.

Cato, Tobias og biffen.

Hadde dere en kjekke nyttårsaften?

Hva gjorde dere ?

 

Godt nyttår

Ville bare stikke innom en liten tur og si godt nyttår til dere. Og tusen takk for det gamle og tusen takk for eg utrolig flott blogg år sammen med dere. Å håper dere hadde et flott år. Tobias sov igjennom rakketene. Er på mobilen så kommer en liten oppdatering og bilder senere.

Tobias fikkk morgen svisker..

Pappa og Cato på morgen

Hva skal dere i dag :)?