Om meg Om Tobias Fødselshistorien Graviditeten Spørsmål ?

februar 2012

Trøtt av og vente..

Er så utrolig trøtt men klarer ikke å sove, er litt pysete når jeg er hjemme alene. Min kjære samboer motte ta turen opp på legevakten etter at han hadde fått en 20kg rør på foten sin og så vit klarer og gå. De trodde det kunne være brukten, men på rønkenen fant dem ingenting. Som var en lettelse, han er på vei hjem nå å jeg holder på å sovne øve dataen. Men skal prøve og holde meg våken til han kommer. Så skal han vå verdens beste klem og kyss.

Hva gjør dere da ?

Er dere litt redde når dere er alene hjemme?

Stellebrdet til tobias

Jeg sa at jeg skulle lage et innleg av stellebordet, komoden og kleskapet til Tobias. Så i dag ble det stellebordet i med at jeg nettopp har tatt å heve vekk det han ikke kan bruke lenger å tatt frem nytt. Stellebordet fikk vi av mormoren til Cato og Tanta hans.

Selve stellebordet

Hyllene med klær og...

Medikameter og slike ting... og

Bleier...

Under stellebordet i den grønne er det vaskekluter, ellers er det våtservieter, ting til vaskemaskinen, en begg som er ferdig pakket til svømmehallen og håndklær.

Hva synes dere om stellebordet?Tobias danse ( video)

Å Når jeg setter tobias oppi gåstolen eller lar han stå innte en bor å det er musikk på å jeg spør om han kan danse så begynner han og danset også. Gud så utrolig herlige han er når han danser.

 

Hva synes dere om denne videoen ?

Hvar det ikke bare super søtt ?

 

God Morgen

I dag fikk han mat kl 6 og ville bare sove til halv 7, så da sto jeg og Tobias opp med pappan. Laget klar mat til jobben og til frokost. Som han som regel pleier og glemme. tobias var utrolig trøtt men nektet og sove videre, men nå sovnet han endelig igjen. Så nå skal jeg legge meg ned litt på sofaen etter en søvnløs natt. Tvillingene kommer også snart å sendere kommer en venninde av meg med ei lita jente, så da blir det mange for henne og leke med både tvillingene og Tobias.

Ellers får vi besøk av 2 av familien til Cato, han ene har enda ikke sett Tobias å nå som han er i byen så må de jo møtes. Så det blir nokk kjempe kjekt.

Når startet deres morgning ?

Hva skal dere i dag ?

Ukes meny

Jeg tenkte jeg skulle begynne å skrive vår middags meny. Jeg lager for 1 måned om gangen. Men jeg velger å skrive for 1 uke om gangen slik det ikke skal ble et super langt innlegg hvær gang jeg skal skrive for en måned. Tenkte å prøve ut dette. Om det er noen som er inntresert i det da, sikkert mye som ere lager selv men noen ganger kan det komme ting dere ikke bar prøvd.

Mandag:   Fiskeboller i hvit saus og poteter.

Tirsdag:   Joikakaker og Poteter.

Onsdag: Laks, Pasta og Hvit saus.

Torsdag: Fiskepinner og hjemmelagetpotetstappe.

Fredag: Taco.

Lørdag: Hjemmelagede hamburgere.

Søndag: bollefrikase og Poteter.


(Fant ingen bilder av middag akkuratt nå)

Hva synes dere om denne ukesmenyen ?

Noe dere ikke har smakt før eller noe dere le fristet av ?

Tobias 8 måneder ( BILDER)

I dag er det 8 måneder siden Tobias ble født å det erhelt sykt og tenke på. ( måneder siden jeg lå med rier og vre meg i senga. 8 måneder siden jeg endelig fikk møte mit nydelige barn. Tobias har nå levd lenger uten for livmoren en inni etter osm han kom 6 uker før tiden. En utrolig herlig følelse å kunne tilbringe 8 måneder med denen smileklompen min. Jeg har ikke ord på hvor glad jeg er i min sjønne prins.

Kommunikasjon og sosial utvikling

  • Barnet blir stadig ivrigere etter å kommunisere med omgivelsene. Det både ønsker og krever oppmerksomhet og elsker å ha et publikum. En aktivitet blir gjerne gjentatt flere ganger hvis den skaper smil og latter.  Slik er det her i hus ja.
  • Barnet imiterer ord, leker 'Klappe søte' og vinker farvel. Han sier ikke ord, å vinker ikke men kan banke i borde om vi gjør det.
  • Barnet blir mer mobilt. Det kan bli en konflikt mellom den nye friheten og tryggheten ved å være avhengig av deg. Han er skeptisk til noen men ikke til alle enda, men på kvelder er han veldig skepdiske til nesten alle.
  • Imiterer deg bevisst for å være morsom. ja det gjør han.
  • Lærer nye ord/uttrykk når du snakker om det dere gjør og det du føler.
  • Reagerer på "nei". Av og til gjør han det, når jeg sier nei til en av tvillngene ser han opp på meg med det uskyldlige blikket.

Sanser og motorikk

  • Spebarnets lek blir stadig mer avansert ettersom koordinereingen bedres. Barnet øver fremdeles på pinsettgrepet, og det er gøy å prøve å plukke opp små gjenstander. Barnet kan nå flytte gjenstander fra den ene hånden til den andre, dunke leker mot hverandre og føre en skje opp i en kopp. Han elsker å pluke opp små ting, og elsker og banke tin ned i bakken og mot verandre.
  • Skyver seg bakover i mageleie. Det har han gjort lenge nå, begynne heller og komme seg fremover.
  • Enkelte sitter alene uten støtte mot slutten av måneden. Han kan om jeg sitter han opp men prøver og ikek gjøre det for ovfte.

Klør i tennene

Smille til pappa jeg

rive pappa i håre e kjekt mamma

Å tar du bilde se mamam ta bilde når jeg rekker tunge da.

HVOR GAMMAL ER DU ?

HVOR GAMMAL E DITT BARN ?

HVOR MYE KAN DIN BABY ?

Tobias sin nye dress

Dere må ikke glemme å medle dere på konkuransen jeg har gående, om å vine et designe, meld dere på >>>HEEER<<.

Meld dere også på ukesn middagsrett ved og trykke >>>HEER<<<

 

Tobias har fått seg dress og sommerklær av morfaren og bestemoren sin.

Her er dressen

Til og med slips

Kule sommer klær

Kort bukse til sommeren

Hva synes dere ?

hva synes dere om ukens middagsrett?

Tenkte å prøve meg på nye nytt, jeg har jo hat ukens leser, og det kommer jeg til og fortsette med men tenkte også å ha ukens middagsrett. Så det dere må gjøre er å sende deres beste middagsrett dere hadde uken som var. Dere sender det på mail til meg. Så skal jeg lese igjennom rettene som blir sendt inn til meg så skal jeg kåre en ny rett hvær mandag. Så denne uken så er nå er det bare til og sende inn din beste middagsrett dere hadde forje uke. Husk å skriv oppskriften også slik jeg får dele den videre.

Mailen min er : Lisadtdt@msn.com
Hørtes det spendene ut eller ?

Noen som er inntresert i å mekde seg på ?

God morgen (mobilblogg)

I går var vi innom pappaen min og fikk oksesteik, som var utrolig godt. Kunne sikkert sittet og spist enda. Ellers hadde pappa å de kjøpt noen tøffe klær til to oss de hadde kjøpt en dress til han. Dere skal få se bilde når pappa komme opp med den og jeg orker og slå på pcen. Jeg har ikke årleg pcen så jeg har heller ikke fått lest blogger eller slike ting.

I dag har jeg tvillingene vi skal bare være hjemme i dag å når samboeren kommer skal jeg lage fiskebolleri hvit saus. ( Mmm)

Tobias på vei hjem fra morfaren sin.

Noen som har lyst på en måneds forslag til middag :)?
Hva gjore dere i går?
Hva skal dere i dag?

Dagen ble ikke helt..

slik den skulle bli , men ble god for det.

Dagen i går skulle vi egentlig ut på æren som jeg kke orket. Men vi hadde kosetid for oss selv. Min kjære samboer laget biff til oss, og det smakte jamen meg utrolig godt. Etter det skulle vi bare slappe av, men jeg synes min samboer skulle få låvt til ha ha 3 kompiser bort en tur. Så da kom det 3 kompiser på øl til samboeren der det ble pokerspill. Vi satt bare i sofaen og slappet av og snakket og spillet poker. Det var en utrolig koselig kveld da. Å var kjekkt å se at samboeren min koset seg med at kompisene var på besøk.

Nå har eg nettopp ryddet leiigheten og hent opp klær og skal se litt TV og nyte stillheten mens jeg har den helt alene i stuen. Herlikt!!.   Og lese litt blogger som jeg ikke har orket så mye av i det siste. Så skal jeg kanche til min far og spise middsg om jeg er i form til og komme meg ned. Har hostet og vrakt i hele natt (ikke kjekt). 

Min lille gullgutt kommer i 2 tiden :)

 

Meg og samboer her om dagen.

Hva gjorde dere i går ?

Liker dere og spille poker?

Har samboeren deres av og til kompiser på noen øl eller bare en kosekveld ?

Tobias skal til Mormor

I dag sov vi alle 3 til kvart over 8, og det hvar en utrolig god følelse og få sove så lenge. I morgen får vi også sove lenge, siden i dag skal nemelig Tobias sove hos min Mamma ( mormoren hans). Han har sovet der før men da har vi også sovet der med han , men i natt blir det første gang han skal sove der uten oss. Jeg gruer meg men, jeg vet jo at han har det supert hos mormoren sin. I dag har vi ikke stor planer vi skal ut på et lite æren men etter det skal vi hjem og slappe av etter en LANG og TØFF uke.

Så har jeg funnet frem en film vi begge synes er kjekk og litt godt. Skal bli godt med en kjørestekveld med meg og min kjøre forlovede.

Hva skal dere i kveld ?

har dere ofte alenekvelder sammen med deres kjøre ?


Min værdag som mamma og dagmamma til tvillinger

Fikk eg spørsmål om jeg kunne lage et innlegg om tvillingene. Jeg ville først snakke med moren om de slik jeg ikke bare legger ut ting uten og spør.

Jeg kan begynne med at jeg er dagmamma til noen nydelige tvillinggutter på 1 år. Moren har begynnt i jobb og har ikke barnegageplass. Moren har også en blogg du kan finne ved å trykke >>>HEER<<<.

Jeg begynne å passe tvillingene for ikke så allt for lenge siden. Førs tenkte jeg at det sko ble helt travelt. Men egenlig så er de ikke så travelt som folk skal tro. De kommer til meg mellom 9 og halv 10 der jeg setter meg ned med alle 3 ungene og leker sammen med dem. Tobias sover av og til før de kommer å da sover han ikke mens de sover. Men om Tobias har sove til halv 8 eller 8 så legger jeg ham samidig som tvillingene. Når kl er 10 eller rund den tiden der, så legger jeg Oliver og så legger jeg Matias i sengene. Når de har sovnet så sitter jeg som regel litt med Tobias og koser med han å så legger jeg han også. Og da sover alle rundt 10 til 12. Noe ganger våkner de før men ikke så ofte det skjer, Tobias våkner litt før da får han som regel skive og banann. Når tvillingene våkner så leker vi litt til og etter litt får de skive og yougurt. Resten av dagen så leker vi eller finner å andre ting, og de har en lur til. Det er som regel en vanlig dag med tvillingene.Som sakt så hadde Tobias kolik da han var mindre som gjore at han sjelden lå på gulvet alene etter som han gråt av smerer veldig ofte og da hadde jeg ikke sanvitighe til og la han ligge å gråte av smerter når han grått nå jeg hadde han også. Så når kolikken gikk vekk så hate han å ligge på gulvet alene, men nå etter jeg begynnte å ha tvillingene så ble han mer selvstendige som en baby da. Når tvillingene kommer så ligger han bare på magen å ser på dem og om de går vekk fra han knurrer eller skriker han å da kommer osm regel mathias tilbake og gir han en leke. synes det er urolig søtt å se på. Får når de gjelder Mathias og Oliver så er Mathias lit mer sjeff om jeg kan si det på den måten. Men når Tobias er der er Oliver mer "slem" og Mathias mer de som leker med Tobias.

Tobias like å se når Tvillingene fikk bursdagsgaven sin.

Tror mahias var litt spent mens oliver river i vei.

Søte Oliverklompen. Hadde ingen bilder på Pcen aleine av Mathias.

Jeg er glad jeg ble dagmamma til disse guttene, jeg har fått oppleve mye som en annen 18 åring ikke ville ha gjort. Jeg har opplev å være ung mor til min nydelige gutt Tobias, og dagmamma til 2 urolig nydelige gutteer. Tror ikke det er mange 18åringer som er mamma og har 2 tvillinger på dagtid. Men jeg STOOR koser meg å håper virkelig Ann Helen setter pris på at jeg har dem selv om jeg har vert en del syk i det siste. Som jeg har dårlig sanvitighet over, men jeg kan ikke styre om jeg er syk eller ikke.

Hva synes dere om dete innlegget ?

Er ikke tvillingene søte ?

Er du dagmamma elelr har du lyst bil og ble :) ?

Gravid igjen ?

Får flerne spørsmål om jeg er gravid igjen, siden jeg ligger så mye syk. Men jeg har rett og slett bare et utrolig dårlig imunforsvar som ikke tåler noen typer bakterier tydeligvis. Og det er vinter og mye som går for tiden. I tillegg har jeg min sønn på snar 8 måneder og dagmamma til to søte små tvillinger også. Så ikke rart vi alle er blitt syke til slutt.

Å de med at jeg har virus i luftveiene og feber er ikke så mye tegn til graviditet. Så sjønner ikke helt hvorfor folk spør om det.

Å bare får å få det avklart så vil jeg gå ferdig i læretiden før jeg skal ha et barn til. Så blir nok ikke før om 2-3 år nei. Noe som jeg synes er passelig alder mellom barn, som jeg også ønsker på mine.

 

 

Får dere ofte slikespørsmål på mail eller andre plasser ?

Hva synes dere om å få slike spørsmål

Hva tror dere er inni?

ikke glem og meld dere på konkuransen jeg har gående, dere finner den >>>HEEER<<<

___________________________________________________________________________-

For en stund siden var jeg ute og kjøpte nytt bilsete til Tobias. Som jeg gleder meg til og prøve. I går var mil snille mamma å hentet den for meg.
Slik så den ut:

Pakken..

Bilstolen


Hva synes dere :)?

Ukens leser ble..

Etter som jeg ikke har kåre det på en stund er for jeg ikke hadde fåt på plass designet mitt før nå. Så nå er det fredag igjen å tid med ny ukens leser å det ble da Camilla mamma il Celine. Bloggen henners har jeg følt før jeg ble gravis delv eller va vel gravid når jeg følte den men hadde ikke blogg selv da. hun har vert veldig flink til og kommentere bloggen i det site og har vert veldig aktiv på sin egen blogg også. Hun har en bra blogg som jeg anbefaler og lese trykk på bilde under :

Leser dere bloggen henners ?

Hvs synes dere ?

Forandret stuen

Ikke glem om meld dere på konkuransen jeg har gående trykk >>>HEER<<<.

___________________________________________________________________________________

I dag har jeg vert en slakk soagris, helt til jeg fikk besøk av en vennine som skulle hjelpe meg litt med Tobias. Jeg hadde dopet meg ned på paracete og følte meg litt bedre. Å når jeg følte meg bedre begynnte jeg jo selvfølgelig å rydde og plutselig var hele leiligheten snud på hode. Skulle egentlig bare støvsuge under sofaen som gjorde at jeg og venninen min flytte litt på den. Jeg ble sliten og la meg ned for å slappe av litt mens hun tok med seg Tobias på en tur til butikken for å kjøpe grandiosa og en kapel slik vi kunne flytte Tven litt.

Ellers har en 2 venniner og en kompis av cato spist middag her i dag, og bare slappet av og hat pakkeleken. Så har vert en kjekk dag slev om jeg er slakk så har den blitt fyllt opp der det har vert om rom de siste sykedagene.

Dere skal få se bilder før og etter:

FØR:

ETTER:Har enda

 


Ikke glem konkuransen

Jeg har gående en gonkuranse dere ikke må glemme. For å komme til konkuransen trykk på bilde under.Nydelig morgen

Å kan ikke være mer glad en det jeg er nå. Tror virkelig Tobias kjenner på seg at ejg er syk han våknet kl 6 og fikk litt melk og sov videre til kl 8. Jeg hørte han bablet inne på romme fra halv 8 til 8 men han grått ikke så jeg koset meg i stuen litt foran TV for å slmle litt krefter. Så nå håper jeg dagen blir bedre. Jeg skal nemmelig ha jenekveld her, men formen er jo ikke helt tipp topp så får se hva som sjer.

Ellers så ligger Tobias og koser seg på gulvet og leker, men jeg blar igjennom noen blogger før de er td for grødt for Tobias.

Når startet dagen deres ?

Har dere unger som sover lenge ?

Hva skal dere i dag ?

Jenta mi eller..

Han var med søskenbarnet sitt det hun hadde vert i karneval bursdag. Hun ville Tobias skulle ha på seg vingene henners. Å her ble resultatet:

Se den søte engelen min da med rosa hår bøyle Hehe.

Hva synes dere :)?

Hvordan kan man la vêr..

Å ikke stå opp med et smillede gutten her så sov helt til halv 8.Hva skal dere i dag?
Og har dere smilene unger når de våkner?

IKKE GLEM KONKURANSEN JEG HAR GÅENDE DEN FINNER DERE >>>HEEER<<<

Våkennatt

Hele huset er stille Tobias ligger fredelig og sover Cato snorker. Å jeg våknet å får ikke sove, halsen er helt hovnet opp av alle lynfeknutene. Så jeg prøver å få i me en yougurt.

Hva gjør dere da?
Noen som er våkne ?

Vinn designe av Lille grønne (konkuranse)

Tenkte å ha en konkuranse på bloggen min der du kan vinne et designe av Lille grønne bloggen henners finner du ved og trykke   >>> HEEER <<<.

1LODD Du kan også like meg på Facebook ved og trykke på den facebook knappen på sidemenyen min.

1 Lodd for å kommentere dette innlegget.

2 LODD : Du kan også skrive et innlegg på bloggen din om konkuransen. ( Send linken til meg i kommentarfeltet )

Totalt  lodd kan trekkes! Husk og skrive hvilke lodd du trekker, mailadressen din og link til eventuelle blogginnlegg.. Og husk at jo flere lodd du tar, desto større vinnersjangser har du!

Vinneren blir trokket den 10 MARS

Mitt designe er laget av henne og jeg er kjempe fornøyd med resultatet mitt.Her er bilde av mitt designe :)

Håper mange som synes dette hørtes spendene ut ?

Og håper mange vil dele konkuansen med andre ?

Hva synes dere ?

Gleder meg til i kveld..

Nå skal jeg snart gjøre ting klart til min søte lillesøster skal komme. Vi skal ha en jentekveld. Selv om Tobias og Cato er hjemme da. Men vi skal spise god middag, så skal vi også ha ansiktsmaske og bare sitte og kose oss. Gleder meg, er ikke så mye med lillesøster nå etter jeg flyttet ut, ikke a vi var det før heller da var det mest krangling. Men nå som vi har et mye mye bedre forhold så kan vi vel holde det oppe også. Så jeg gleder meg utrolig mye til at Mari kommer hitt i dag. Hun har også vinterferie å skal derfor sove over her i natt.

Jeg med maske på i helga.

Hva skal dere i dag ?

Bruker dere til il å være med familiemedlemer selv om du har flyttet hjemme fra ? :)

God morgen outfit

I natt sov tobias til halv 8. Å det var herlig etter som jeg har såver 3 timer va sammen henngenes på 2 dager. Tobias er lys våken mens jeg sitter her på mobilen å supper av annen vert ord her. Ellers er jeg glad st tobias har sove så godt han har gjort. Ellers så kommer tvillingene snart, tror tobias gleder seg, han ha ikke sett de siden fredag Hehe. Han liker at tvillingene leker med han.

Her er outfitet til Tobias:

Genser fra H

Helgas oppdatering

I helga har jeg ikke vert så mye på pcen, pga så mye har sjedd. På lørdag dro vi til søsteren for å gjøre oss klard for en spillekveld der. Vi sov også over slik det ikke skulle bli så stress, når vi uansett skulle opp til foreldrene dagen etter på om bor like i nærheten. Spillekvelden var utrolig koselig, der gutta spillet fifa og vi jenter spillet Risk som var første gang. Det var et veldig kjekt spil som egentlig jeg skulle øsnke jeg hadde vist om det før nå. Ellers tegnet vi og bare snakket.

Snille tanten til Tobias om gidde han flaska på melk halv 6 i morres og lot han sove inne der og sov videre til 8. Ellers gikk vi en god tur på 2 timer der vi tok med oss Søskenbarnet til Tobias og hadde en god frokost først.

Senere gikk vi i bursdagen til broren og faren til Cato der vi fikk god komle middag og gode boller.

Nå skal jeg bare lese igjennom bloggene jeg leser å så går turen til seng etter en natt med 1 og en halv time med søvn.


Hva har dere gjort i helga ?

Tobias strikkejakke

Tanta mi har strikka en jakke så vi ikke har fått brukt så mye pga vær men nå som det er ner vårvær har vi begynnt å tatt den i bruk.

Hva synes dere om strinkkejakken?

Konsekveld med min kjære

I dag etter en har uke bestemte jeg meg for å lage kaka så vi kunne kose oss med, siden vi bare skl spise søtsaker i helgen så derfor kjøpte Cato litt godteri og chips. Vi så The voice og bare lå på sofaen og skapet av og la oss rett etter på å det merker jeg var herlikt. Tobias våknet halv 6 og så sov han videre til halv og etter en flaske ned melk. Flinke gutten min, men i dg skal vi sove hos Tanta han så håper det går fint, vis ikke så får han sove i vognen. Vi skal ha en Konsekveld hos dem og spille og kose oss. Noe som jeg gleder meg kjempe masse til.

Kaka vi hadde

Mm masse godt på bordet det ja:)

Hva gjorde dere i går kveld :)?
Noen som vil ha oppskriften :)?

Sett gjennom en venninnes øyne.

Da Lisa spurte meg om jeg ville skrive et innlegg om henne ble jeg veldig glad, det betydde mye.

Lisa er en fantastisk kjekk, morsom, smart og vakker jente med glimt i øye. Ikke minst en fantastisk bra mamma.

 


Grunnen til at jeg synes hun er en så fantastisk bra mamma er enkelt på grunn hvordan hun er som person. Mitt kjennskap til Lisa startet sa hun ble sammen med Cato, som er en barndomsvenn av meg, familiene våre var familie venner og vi var ofte sammen som barn.
Jeg husker de gangene jeg møtte Lisa og Cato på bussen, Lisa som alltid smilte, jeg husker en spesiell hendelse veldig godt, men den kan vi holde for oss selv, ikke sant Lisa? Hehe.
Da Lisa gikk gravid strålte hun, og gledet seg til Tobias skulle komme.
Tobias ble født og var/ er en utrolig herlig og nydelig gutt.
Jeg har planer om å kidnappe han neste gang jeg treffer de, hehe. Men hvem vil vell ikke det når de ser en sånn hjerteknuser.

 


Å være unge foreldre som Lisa og Cato er beundrer jeg. Jeg vet at det er tøft og at jeg aldri ville taklet det så bra som de gjør.
Jeg må le litt når jeg tenker på Lisa og Cato, de er som et gammelt ektepar, haha! Men det de har sammen, Tobias, deres vennskap og kjærlighet misunner jeg.
Å se hvordan Lisa er med Tobias gjør meg glad, måten hun snaker om han, er med han å viser en så flott og sterk kjærlighet er fantastisk, det er slike ting som dette som viser de gode tingene i livet og verden.

 


Å bli ung mor i dag er tøft, det vet jeg av de grunner Lisa har fortalt meg, venner som kommer og går, også mange falske som vil være ?venner? fordi man skal få en baby. Jeg unner ingen unge mødre dette, spesielt ikke Lisa.
Av den grunn må du være tøff og sterk, det er Lisa!
Det var en periode jeg noe skjedde og jeg hadde det vanskelig av forskjellige grunner, og Lisa tok det med et smil og fortalte gledelig råd.

 


Da ting var veldig tunge inviterte Lisa meg bort på taco og idol. Det var en utrolig kjekk og koselig kveld.
Jeg satt med Tobias på fanget, å han smilte så stort. Smilet på den ungen der, hele den deilige lille ungen der kan smelte den mest kalde person.
Alt med det lille mirakelet der er fantastisk.

 

 

Av den grunn der som Lisa er en så snill og glad person synes jeg hun er en fantastisk mor.
Tobias vil vokse opp med to flotte og gode foreldre, å bli en flott og god gutt.

Når jeg nå sitter å skriver sitter jeg med bilde i hodet mitt av at Lisa gir Tobias sitt kveldsbad, det er så søtt og gjør meg glad.
Lisa og meg sitt vennskap er egentlig ikke så veldig langt, men av hvordan hun er, så er dette ei jente jeg utrolig glad jeg har fått blitt kjent med. Å håper bare dette er fortsettelsen på et langt og fint vennskap.
Stor klem fra Aina

 

Fredags morgen

Hehe, merker de innleggene blir nokså like vær morgen etter som jeg er trøtt og sliten vær morgen. I dag bestemte han seg for å våkne halv 6 igjen. Å jeg la meg tidelig i går. Så uansett hvor tidelig jeg legger meg er jeg like trøtt når det kommer til morningen når jeg må stå opp så tidelig. Så gleder meg til helgen der jeg har en dag jeg kan sove lenge.

Ellers så sitter vi og har morgenkosen våres foran TV før tvillingene kommer, ellers skal jeg sove mens tvillingene og Tobias sover. Vis de i dag da vil sove samtidig, i går sov de alle i 2 timer og noen mer også.

Ellers skal vi ha rester fra i går da jeg laget komler til meg og Samboeren min. Så det skal bli godt, og ikke minst the Voice kommer også på TV så blir det nok natten. Som dere ser så sjer det ikke så mye nytt her i hus i dag.Hva skal du i dag ?

Har dere hat mange tidelige morgener i det siste?

 

Mistet ungdomstiden eller ikke ??

MISTET UNGDOMSTIDEN ?

Jeg har fått mange spørsmål om jeg offret eller mistet ungdomstiden min. Å har sakt lenge jeg skulle lage et egent innlegg om det, har ikke samlet krefter til og skrive om det før nå. Men nå skal jeg prøve å svare så godt jeg kan på det.

Slik var live mit før jeg ble gravid :

Jeg gikk på skolen på helsefag, der jeg var med venner på fritiden. Og kunne sitte hjemme i helgene uten og drikke å bare se en film sammen med jentene mine. Eller andre venner. Jeg følte mer for å være hjemme med venner og se film og kanche ha en god middag. Og ha koselige kvelder med min familie eller med kjæresten sin familie. Eller bare ha en kjæreste dag/kveld.

Når jeg var gravid:

Når jeg gikk gravid tenkte jeg alltid at det kunne bli ganske likt etter jeg skulle få min sønn, at jentene eller andre kunne komme her og se en film her å ha filmkvelden her. Jeg tenkte aldri på at jeg skulle ødelegge ungdomstiden som folk sier. Jeg tenkte mer på hvordan venner ville være etter fødselen og hvordan familien ville være mot meg.Etter Tobias var født:

Etter Tobias var født, så var det veldig mange som sendte meling om å komme, folk jeg var mye med folk jeg egentlig ikke pleide å være så utrolig mye med. Folk jeg egentlig ALDRI snakket til. Så da satte jeg grenser og heller sa nei til dem som jeg egentlig ikke snakket til og sa mer nei til folk jeg ikke pleide åå være med. Trengte litt tid for meg selv, var veldig mye besøk i begynnelsen da Tobias kom. Og det var kjekkt men var litt mye i lengen også, men nå har vi ikke så ofte besøk. Så det e da spørsmålet kommer frem føler du at du har offret eller mistet ungdomstiden ?

Men svare mitt er NEI, jeg føler så apsolutt ikke jeg har det, for jeg STOR koser meg hjemme med min lille prisn og med min kjære. Så nei jeg andrer ikke på at jeg fikk han og føler ikke han er i veien. Skal jeg og Typen enten ut, eller kino eller bare vil pleie forholde så har vi familie som kan passe han. Og det skammer jeg meg ikke over, det er ogdå gått å kunne være alene av og til selv om vi er mødre og fedre. Og noen vil sikkert reagere for vi er unge, men det blåser jeg rett og slett i.

Hva synes dere ? 

Om Tobias

Tobias kom til verden den 18.06,2011, 6 uker fortidelig. Hvordan han kom til verden ka du lese >>HER<<. Han var 2240gram og 44cm.

Han fikk navnet da jeg og BF hadde leitet lenge etter et navn og vi ville ha et ingne hadde men noen få dager etter vi hadde bestem oss lå Tobia på topp 10 i Norge. Så da ble det ikke så spesielt lenger. Men vi ville ikke bytte for vi likte navnet, å det var det vi så han skulle hete da han kom til verden også. han var en liten PERFEKT Tobias.

1 Måned:

2 Måneder:

3 Måneder:

4 Måneder:

5 Måneder:

6 Måneder:7 Måneder: 

Tobias milepæler

Første smil: 6 uker
Første latter: - 8 uker
Rulle fra mage til rygg: - 12 uker
Fra rygg til mage: - 4 måneder.
Ålte seg fremover: - 5 ( bakover 5 måneder)
I krypestilling (på alle fire): - 8/9måneder
Første tann: - 7 Måneder
Satt seg opp selv: -
Krabbe skikkelig: - 9/10 måneder.

 

 

Blir så glad

Noe jeg setter STOR pris på dere lesere er alle fine kommentarene, og ikke minst når dere sier Tobias er en nydelig gutt noe som han er. Ellers når ejg går i byebn og folk ser han sier de WOW han hadde nydelige BLÅ øyer. De sier det er de fineste øyene de noen gang har sett.De blå øyene hans.

Å det varmer mamma hjertet når, jeg får slike komentsrer. Fikk også mange kommentarer om at han var veldig fin som nyfødt, til å være premature.Bilde av prematurgutten min

Gutten min er bare verdens fineste guttebaby. Han sko bare vist så mange som er misundelig på meg som har han og ikke minst hvor ufattelig glad jeg er i det lille sjermtrollet mitt.

 

 

Synes du tobias har fine øyer og var fin som nyfødt ?

Får dere ofte kommentsrer om ungene deres, hva sier de ?

Tidelig morgen + Helsestasjonen

I dag våknet Tobias vart på 6, og fikk mellka si å viste ikke tegn til og sove igjen. Selv om han ser og er utrolig trøtt vil han ikke sove. Tror øyebetennelsen plager han, og ikke minst den tannen som bare har kommet ut en mm. od de andre 4 dennene som jeg ser nesten er ute. Off har selv en tann som er på vei ut og det er ikke noe godt så jeg kjønner han godt jeg. Så da får jeg heller bare stå opp med han å heller ver strenger når han blir litt eldre og når han ikke har så vondt lenger.

Ellers sitter vi og ser litt TV før vi må få i oss litt mat, siden vi skal på kontrol på helestsjonen kl halv 9. Elles i dag skal jeg bare ha Tvillingene og ikke stor mer. Sove resten av dagen ingen ting på TV i kveld uten om Hotel Cæsar så blir nok sengen etter Hotel cæsar om jeg klarer det. For formen er ikke hlet bra, vi blir jo aldri friske her i hus.

Har ikke orket og ta bilder i dag, men skal ta bilder av han på helestasjonen så får dere en oppsumering hvordan det fikk der :)

Hva skal dere i dag da :)

Nytt design

Som dere ser har jeg fått me nytt design som Lille grønne har laget til meg. Å jeg ble kjempe fornøyd med det, og er sikker på at jeg kommer til og bruke hun fremover. Vis dere ikke har vert innom bloggen hennes ta en titt  >>HEER<<

Her er headeren hva synes du ?

Her er designet hva synes du ?

Hva synes dere om helheten :) ?


Er med i giveaway

Alice har Giveaway på bloggen sin, som jeg har melt meg på. Der det er 2 vinnere, enten gode alovera produkter eller smokker fra navnesmokken. Hadde synes begge va greie å finne i me at eg har utrolig mye smokker så er ikke det det mest nødvendige, men kjekt med litt smokke rmed navn på til barnehagestart.

Her ser du bilde av det du kan vinne, for og  komme på bloggen trykk   >>>HER<<<

 

Skal dere melde dere på ?

Hva synes dere om premiene ?

Tobias matskap

Tenkte å legge ut hva som er inni matskapet til Tobias. Det er noe som mangler da men det får bare være han skal ikk eha det før i morgen tidelig uansett.

'

God nattgrlten og vanliggrldt 8 måneder.

Termos slik vi alltid har varmt vann.

En matboks med masse smokker oppi.

Fruktpure han får etter middag og blandet inn i melka si på dagtid.

Tutteflaskene han bruker den blå lille bruker han ikke helt enda og er ikk ehelt fornløyd med den.

Slik ser det ut, som dere ser så ligger MME han bak og det sm mangler er sviskemos. Og middagsglass tilfelle jeg ikke har laget mer i frysen og vi har noe han ikke kan ha. Men har enda litt i frysen da.

Hva synes dere om dette innlegger ?

Noen som vil se enten kleskap, eller skuffen med uttertøy eller stellebordet ? 

Tobias leker ( VIDEO)

Jeg har fått spørsmål om jeg kan legge ut flere videoer av  Tobias, å det kan jeg selvfølgelig. Holder på å lage en lang film også som ikke er ferdig. Lager en film som skal være til 1 årsdagen til min lille godgutt. Så den får dere nok ikke se før han er 1 år ja. Ellers så våknet han kl 6 fikk melka si og sov videre til halv 8 å kan tror det var herlig. Så nå sover han og Tvillingene igjne. Da skal jeg bruke tiden på å rydde litt og lese noen blogger.

 

Hva synes dere om filmen, blir litt mørk siden han reagerte da jeg tok på lyset og sluttet og leke.

Hvil dere at ejg skal legge ut noen filmer av han i ny og ne ?

 

 

Dagen i bilder farget håret

I dag har jeg vert med en vennine. Tobias sine øyne er ikke så bra. De blir gule bare etter 10 minutter etter vi har vasket dem. Så håper det går vekk snart. Ellers har en vennine vert her å garvet håret på meg.

Tobias på tur i vognen.

Tobias med Mariann i dag

MME med fruktpure oppi

Farge håret

Tålmodig gutt:)

Slik ble det :)

Hva synes dere om bildene for dagen :)?

Fra Mobbing til Mamma

 

Et tema jeg synes er veldig sårt å snakke om er mobbing, jeg har selv blitt mobbet mye når jeg var mindre. På barneskolen tenkte jeg ikke så mye over det, men jeg kunne føle presset. Motepress, du måtte ha de riktige klærne og det handlet mye om utseende. Jeg var nok ikke en av de "pene" jentene. Jeg kunne gjerne kle meg litt guttete, jeg har i grunnen alltid vært en guttejente, men kledde med gjerne i kjoler og skjørt jeg også.

Da jeg begynte på ungdomsskolen fikk jeg nye venner som ikke bare tenkte på mote og utseende, noe som fikk meg til å forandre meg. Jeg fikk mye bedre selvtillit og kunne være meg selv fult ut. Helt til et rykte om meg spredde seg over hele skolen, som overhodet ikke var sant. Folk snakket høyt om det når jeg passerte dem eller sa det direkte til meg. Selv om alle vennene mine støttet meg, var det ikke alle dager som var like kjekke og jeg følte ikke for å gå på skolen.

Det var ikke så mye å gjøre med det, så jeg måtte bare skjerpe meg å bite tennene sammen å prøve og glemme ryktene. Men ryktene fortsatte, da jeg begynte i 9ende klasse fikk de nye elevene på skolen vite det og slik var det helt til jeg begynte på videregående skole.

Det var utrolig kjekt å begynne på videregående, der fikk jeg mange, gode nye venner og det dumme rykte forsvant fort. Vennene jeg fikk på videregående er jeg med enda og er de beste vennene jeg har hatt. Jeg har mistet kontakten med noen, men slik er livet. Jeg er utrolig glad i de jeg fortsatt holder kontakten med. De er verdt utrolig mye utenom Tobias og familien, venner er utrolig viktig! Jeg har kanskje ikke den største venneflokken, for husk det er bedre med en fugl i hånda, enn ti på taket!

 

Bilde tatt fra google

 

Har du blitt mobbet?

Hva synes du om mobbing ?

 

Tobias outfit

Har ikke orket og vert så mye på pcen men dere skal få se antrekket han har på seg i dag. Allt har han fått av tanten sin i går.

Har han inne tøff??

Hva har dere gjort i dag ?

Sykdom er noe dritt..

Ikke glem SPØRSMÅLSRUNDEN den finner dere >>>HEEER<<<

______________________________________________________________________________

Sykdomen her i hus vil jo aldri gi deg, når vi endelig hadde blitt friske ble vi syke igjen. Tobias har ikke sovet stori i natt, jeg har spydd i hele natt. Så samboeren motte ta seg fri og ta seg av Tobias, nå er de ute på Tur mens jeg lager måneds middagsliste. Det er ikke allid like lett og finne til en hel måned, har skrevet for 10 uker men nå begynner det å nerme seg slutt for ideer ja. Ellers skal jeg bare sove i dag og ta det me ro å kose meg med samboeren min.

Ikke det kjekkeste innlegget, men dagene her er heller ikke så kjekke når vi er syke i hus.

Spørsmålsrunde

Nå er det en stund siden jeg har har en spørsmålsrunde, så tenkte å ha en nå. Der du kan spør både meg og barnefaren. Men litt grei om dere skriver Lisa: noen spørsmål og under Cato: noen spørsmål så er det mye lettere for meg.

Ser jeg har fått en del nye lesere så vis det er noe dere lurer på så spør, for private svarer vi ikke på. Men bare til og spør i vei.

Spør i vei, og om det er noe dere vil jeg skal lage egentlig innlegg om så bare si i fra :)

80års dag

Formen er ikke så bra, men vi dro i 80års dag til tippemorden til Tobias for det det. Kunne ikke gå glipp av den. Tobias har også fått krafdig øyebetennelse, å spyd noen ganger i dag. Men håper på at han blir frisk igjen.
Det var koselig i bursdagen. Etter bursdagen møtte jeg mamma og min lillesøster siden det er jo mordet. Vi spiste pizza på dolly.

Korte jeg laget

Kortet inni, hva synes dere om kortet?

Meg og lillesøster.

Hardere hat en fin dag?
Hva har dere gjort :)?

Dette fikk jeg av verdens beste sønn

I dag er det morsdag, og min aller første morsdag. Formen var ikke god i går kveld eller i natt så i morres, la jeg meg på sofaen. Men fikk en herlig god frokost på sofaen og en utrolig fin gave av min nydelige sønn Tobias. Tobias ahdde vist kjøpt den helt selv, mens pappan gikk i andre butikker.

Jeg vil bare si go morsdag til alle mammaer der ute, og ikke minst min mamma. Du er verdens beste mamma kunne ikke hat en bedre mamma en deg. Ha en fin dag, du som også ligger syk. Ikke kjek i det hele tatt..

Selv om formen ikke er så god i form så ble jeg utrolig glad da jeg åpnet gaven, ikke det jeg hadde forventet i det hele tatt.

God gutten som sitter med mamman sin

Mamma elsker deg

Mamma  sin munn er kjekk

Versegod mamma

Eller nei jeg vil ha den selv jeg mamma :)

Ok då, du kan få den så får jeg pynten

Tusen takk Tobias verdens fineste gave, nå er dere vel spent på resten :)

 

Smykke med små babyføtterNÅ ER DU ALLTID MED MEG..

Har dere fått noe i dag ?

Hva skal dere gi moren din ?

Feirer dere morsdag ?

Verdens beste kveld

I dag har jeg hat verdens beste kveld sammen med Anna ( Tideligere blogg avannasmichelle). Vi har vert på Egon og spist god mat og var på kino å så the descendants som har en kjempe film. Uten om at jeg tror jeg har fått spysyken, etter å va spyd tusen ganger. Motte gå mitt i filmen.

Fine JENTÅ mi:)

Spent for å se filmen.

Mm popcorn som gikk fort unna.

Hva har dere gjort i kveld ?

Tar dere dere tid til venner ?

11.feb.2012

I dag fikk jeg sove til 11 og det var utrolig, slev om kroppen min sikkert ville ha sovet hele helga uten å gått ut av senga. Men kl 11 da tobias var ferdig med å sove hvilen sin kom han inn i senga mi, med verdens herligaste smill, som jeg selvfølgelig ikke klare å si nei til. Han er litt suterte når det kommer til kveldene men ellers på dagen og morningen er han verdens mest smilete gutt. Han smelter mammahjeret mitt når jeg ser gleden i både øyene og i munnen hans.

Nå skal jeg spsie god frokost hive meg i dysjen før min pappa kommer  å vi skal kjøpe ny bilstol til tobias. Ellers skal jeg og anna ( en annen vennine med en jente som er nesten like gammel som Tobias) ut og spise middag, og etter på gå på kino der vi skal se The Descendants.

 

Her er traileren på filmen vi skal se.

Hva skal du i dag ?

Har dere sett denne filmen ?

 

Bilder fra i dag

I dag har jeg ikke gjort så stort mye, men har Tat bilder sv verdens nydeligste gutt (mobilbilder).

Herligegutten som ler av mamma når hun tuller med han.var det ikke bare helt herlikt :)?

Koser seg i vognen :)

Slik koser han i ca en 1, søte gutten min er enda liten baby :)

Eller tok jeg feil? Stolt er Hn har ikke bilde der han står alene tilfelle han skulle falle:)

Har eg ikke en herlig gutt eller:)?
Nå venter jeg på The voice og skal spise taco så veter sengen :)

Hva gjør dere og hva har dere gjort i dag :)

fødselshistorie nr 6 - Linn charlotte mamma til Oda- elise

Fra lillejulaften til julaften skulle jeg og Bård sove hos mamma å de for ikke å stresse så på julaften-morgenen, hvor vi skulle spise julefrokost sammen med hele familien min hos tante og onkel. Før jeg og Bård dro hjemmefra, fikk jeg en tanke i hode, og luftet den høyt for min kjære, 'Kanskje jeg skal ta med sykehusbaggen til mamma å de..'! Har en følelse på at jeg burde det, men vet ikke hvorfor..?. Siden jeg ikke hadde hatt noen kynnere på en stund, lot jeg det være.

Jeg og Bård gikk for å legge oss litt tidlig for å få en god natts søvn før den hektiske morgendagen. Klokken 03.48 våknet jeg av at jeg følte jeg måtte på do. Jeg kjente at det hadde lekket litt i senga, så jeg reiste meg opp for å gå på do. Da jeg kom ut i gangen, bare rant det, å jeg skjønte ingenting.
Jeg var så trøtt, å jeg skjønte ikke hva som foregikk, men så gikk det opp et lys for meg.. Jeg gikk opp til mamma som lå å sov på rommet sitt, stakk hodet inn døra, å sa 'Mamma, jeg er ikke 100% sikker, men jeg tror kanskje vannet har gått..'. Mamma våknet opp å spurte hvorfor jeg trodde det, så jeg fortalte henne hvordan det var. Mamma ba meg ringe fødeavdelingen, å så satte riene i gang, så jeg fikk beskjed av mamma om å legge meg på sofaen, så snakket hun videre med føden. De sendte en ambulanse, og imens vi ventet, tok jeg det helt med ro, og Bård var helt rolig, og mamma stresset nok for oss begge to..
Bård ble med i ambulansen, så mamma og min lillesøster kjørte bak oss, men var ikke lenge de klarte å holde følge.Rett over 5 på morgenen var vi på sykehuset, riene hadde roet seg, å jeg ble undersøkt om hvordan det gikk med både mor og barn. Jeg hadde bare 1 cm åpning, å riene satte i gang igjen. Den lille jenta i magen lå i seteleie, så de spurte om jeg ville ha keisertsnitt for å gjøre det best mulig for meg siden jeg var førstegangsfødende, eller om jeg ville prøve å føde normalt først.
Jeg hadde så vondt, å bare vrei meg i smerte, så jeg takket pent 'Ja' til keisersnitt.Bård skulle være med på fødselen, så han fikk utdelt klær som han måtte ha på seg, siden det måtte være helt sterilt i rommet som de skulle ta imot den lille jenta mi på. Når jeg skulle ta spinalbedøvelsen, kunne ikke Bård være med, men jeg tenkte at det kom sikkert ikke til å gjøre så vondt som riene, så jeg tok det helt med ro. Legen som skulle sette bedøvelsen sa at det var bedøvelsen for spinalen som var verst, men når jeg skulle få spinalen, var jeg sikker på at de knakk ryggraden min bit for bit.. Han klarte ikke å treffe, så han stakk, å stakk, å stakk, å stakk litt til.. Tårene rant, og etter 20 minutter med stikking, fant de ut at de skulle vente på en anetesilege. Da han kom, var jeg ganske nervøs for om det ville gjøre like vondt. Jeg fikk en ny bedøvelse åså stakk han spinalbedøvelsen, å jeg kjente nesten ingen ting.
Jeg kjente at jeg ble helt varm nedover beina, å så kjente jeg meg helt lam, å det er den verste følelsen jeg har hatt noen gang!Bård fikk endelig lov til å komme inn, og klokken 07.17 startet de keisersnitt-operasjonen. Siden jeg hadde fått så mye bedøvelse, var jeg helt vekke, så jeg husker ikke noe særlig, men jeg husker spesielt godt at jeg syns det var vittig at min kjære satt opp/ned bak meg (-.-)..
'Dette er jenta di'! Klokken 07.22 hørte jeg det første skriket, å jeg kjente tårene presse på!
Hun var den nydeligste skapiningen jeg noen gang hadde sett!
Å tenk, hun er min, min for alltid!Bård kunne endelig gå stolt ut med den lille jenta våres til mamma, pappa og min lillesøster som sto i gangen å ventet. De fikk endelig se sitt barnebarn / niese for første gang!
Det var dette øyeblikket vi alle hadde ventet på! ♥

Endelig var det min tur til å hilse ordentlig på den lille prinsessa våres!
Bård kom inn med Oda-Elise til meg på intensiven hvor jeg skulle ligge i 6 timer for å komme meg etter operasjonen. Jeg fikk ikke mye tid med henne, men litt var såklart bedre enn ingenting ♥
Tårene rant, å jeg klarte ikke ta øynene mine fra den lille skapningen som lå i armene mine ♥
Tenk; Vi har blitt foreldre!

Den lille prinsessa mi var 48 cm og veide 2330 gr.
Jeg var blitt mamma, på selve julaften!

 

BLOGGEN HENNERS FINNER DU >>>HEER<<<Ny bilstolt

Vi har lenge sett på ny bilstol som går fra 9kg til 18kg å i dag fant jeg vrikelig en som jeg likte som også er på salg nå å får 1000kr i Avslag så da sparer vi jo, og er bare rett over en måned til han er 9 måneder. Så hvorfor ikke slå til når det er tilbud.

 

Her er bilstolen vi skal kjøpe, hva synes dere?

Har noen av ere gode erfaringer, og hvilken bilstol har dere ?

 

 

 

 

Tobias outfit

Dette har han på i dag:

Genser fra H

Se så liten, mammas hjerte!

Jeg fant en film der han var liten på, han var litt over ca 4 måneder. Å ser mye minde ut. Tenk hvor mye han har forandrett seg på de 3 siste månedene.

 

Hva synes dere om filmen, hvar han mindre ?

 

 

Vinneren ble..

En mamma blogg. Som enten kan velge mellom smokker fra www.Navnesmokken.no eller fra kino1.no. Vis du ikke har barn som bruker tutt eller dere har kino1 der dere bor så har jeg en overaskelses gave. Men dere lurer vel på hvem vinneren er å der er..

Mammaannka - For å komme til bloggen henners trykker du >>>HEEER<<<.

Så vis du ser dette, så om du sener meg link vis du vil ha noen smokker ? eller sier om hun ikke bruker smok eller ikke så ahdde det vert topp :D  så skal jeg fiske resten til deg :)

Her er hun med sin nydelige datter:)

For dere som ikke vant så kommer det en konkuranse om ikke så allt for lenge så bare til og følge med :)

Ha en

Har fått en vinner

Her e meg i Tobias og skulle bare si i fra at jeg har en vinner i konkurransen nå men jeg er ikke på pcen før litt senere så da skal jeg kåre den heldige vinneren. Så husk å følg med videre i dag om du var den heldige vinneneren:)


Kan dere prøve å gjette hvem som vant i konkurransen min :)?

Glad mamma

I dag startet Tobias dagen utrolig tidelig, så da motte jeg stå opp. Men han var utrolig trøtt så etter 1 time la jeg han i vognen og han sovnet på før jeg fikk lagt han så det var utrolig herlikt. Så jeg sovnet på sofaen en 1 før tvillingene skulle komme. Har ikke hat dem heller på lenge pga sykdom her i hus. så nå er de endelig her igjne å det er kjempe kjekt. Så de har fått lekt litt sammen før Tvillingene la seg, så nå er det bare Tobias som er våken. Han koser seg på gulvet og snakker og smiler og ler.

Herlige gutten min er han ikke fin ?

Jeg har virkelig verdens herligste smile gutt, mammahjeret mitt varmer nå som min prins er frisk og smiler for alt. Bare sei sier hei smiler han til meg. Kan bare se bort på han å jeg får verdens herligste smil tilbake av han.


Det er smile jeg snakker om, du kan vel ikke la ver og smile tilbake til han da ?

nå skal jeg lese litt blogger før jeg skal gjøre ting klart til tvillingene våkner.

HVA SKAL DERE I DAG ?

 

Vi er tilbake

Nå som vi er bedre er vi tilbake, men er ikke sikker på hvor aktiv enda etter som jeg ikke her helt i tipp topp lage men skal prøve så godt jeg kan. Så har mye og fortelle dere som har sjedd.

Vi har egentlig bare vert hjemme og samlet krefter, i går var vi innom faren min og spise litt middag ellers har jeg vert hos en vennine i dag som jeg ikke har sett på utrolig lenge men nå er Tobias frisk å jeg begynner og komme meg.

Her er noen bilder:

Kose med pappa

Lille gutt som koser seg i sakosekken

Herlige gutten min som leker litt

Mamma elsker deg

Leker på gulvet med veronika

Mm va godt me noe godt i dag mamma :)

Fineste bilde jeg har sett ever.

Hva har dere gjort i mellomtiden :)?

Et lite livstegn

Vi lever ennå :) men ennå en liten pause selv om vi er litt bedre :)

Blogg pause

Etter to oss er syk så tar eg ein bloggpause. Han kommer først. Kan vêr eg blogge når han sove men da sover jeg som regel selv og kvelden vil bruke på min kjære samboer;)
Håper dere forstår :)?

Tobias som sovnet på pappaen sin :)

Kaizers konsert

Har verdens beste venn som gidde meg og typen biletter til Kaizers konsert så nå er vi på vei inn. Koselig vennine som ville vi skulle kose oss sammen. Love you marian

Så nå skal vi kose oss sammen på konsert :)

Hva gjør dere ?
Har dere noen så gode venner :)??

Fødselshistorie nr5- Therese mamma til lille michelle

Det var fredag 21. januar i 2011, jeg hadde akkurat sett en fødsel i ett program jeg fulgte med på og skulle bare ut å lufte hunden. Min kjære var i byen, for han hadde kjørt mamma og de som skulle ut på byen å kose seg litt for en gangs skyld. Idet jeg reiste meg, ble jeg våt nedover beina og kjente panikken tok meg. Herlighet ?har jeg tisset på meg??. Halvveis løp ut på badet for å berge resten, og forsatte der. Reiste meg opp igjen, og det bare rente videre!
Først da skjønte jeg at vannet faktisk var gått og ringte min kjære Per Gunnar.
-Jaa, hva er det? Jeg har akkurat sloppet din mor og de av, kommer snart.

Vannet er gått, tror jeg, svarte jeg. Oi, kommer så fort jeg klarer!!!! Var svaret jeg fikk tilbake.
TYPISK at mamma og de dro på byen akkurat den helgen der, mamma som skulle være med meg på klinikken. De som aldri er ute, var ute akkurat da, god timing, YES!

Begynte å stresse litt for at mamma ikke kunne være med opp, men ringte fort og fortalte vannet var gått. Pappa var helt stresset, og kom med mange fine ord til meg samtidig som han prøvde å roe meg ned.

Min kjære kom hjem ikke så lenge etter, og ringte til KK for det turde ikke jeg å gjøre selv. Vi skulle komme til kontroll dagen etter, men hun regnet med riene ville komme i løpet av natten.
Jeg sov dårlig, var så spent og tenkte så mye på at ?åh, nå har jeg henne snart i armene mine?, hvordan hun kom til å se ut, hvem lignet hun på?

Ingenting skjedde, og vi dro opp på kontroll om lørdagen. Mamma ville være med, og var sjeleglad det ikke var skjedd noe på natten. Vannet var gått, men hadde fortsatt en god del igjen, men det lakk hele tiden!

Alt sto bra til med prinsessen i magen, men pga infeksjonsfarer og andre risikoer ble det bestemt at jeg skulle bli satt i gang søndags morgen kl 08.30.
Ikke denne natten ble noe bedre, TENK, snart skulle jeg bli mamma for en liten jente.

Søndagen kom, uten mye søvn denne natten også. Vi hentet mamma, og dro opp på klinikken. Der ble vi sittende i MANGE timer, hvor de kun tok ett par urintester og jeg satt og fikk målt barnets hjerteslag osv. Jeg hadde 3 cm åpning.
Var ikke plass på føden, så jeg måtte bare smøre meg med tålmodighet, det måtte vi alle sammen. Det haglet inn med meldinger om hvordan det gikk, og om lille Michelle meldte sin ankomst snart.
Endelig, når klokken nærmet seg 12.00 kom riene av seg selv. Mamma som hadde fortalt meg at dette var så vondt, psst, var jo ingenting sa jeg.
Den gang ei, de ble jo bare verre og mye verre skulle de bli.
Ikke før kl 02.15 på natten ble jeg overflyttet til føden, snille jordmoren som var der jobbet så hardt for at jeg skulle få komme inn der hele natten.
Vi kom omsider inn, men humøret var på topp og vi dro noen gode vitser og snakket om fortiden.
Vi lo og koste oss, til tross for smertene jeg hadde.

Jordmoren ble jeg fort veldig trygg på, da mamma kjente henne fra før. Det var godt å vite i grunn, de hadde jobbet sammen for noen år tilbake før hun hadde tatt jordmor utdannelsen. Så vi ble tatt veldig godt vare på, alle sammen!

Per Gunnar stakkar visste ikke hva han skulle gjøre, å se meg ha det vondt var hvis ikke så kjekt. Han løp fram og tilbake og tok kaldt vann på en klut som jeg fikk i ansiktet, snille snille kjæresten min!
I 7-tiden, like før det var nytt skift av jordmor sa hun til meg; ?Therese, er du helt sikker på du ikke vil spørre meg om noe??. Jeg svarte fort tilbake; ?Jo, kan jeg være så snill å få epidural?? hadde så ufattelig vondt, og var så trøtt og sliten. For det første hadde jeg jo ikke sovet nesten siden fredagen, og for det andre så hadde jo riene tross alt vart siden kl 12, morgenen før!
07.45 måtte mamma gå, hun var nødt å dra på jobb. Stakkars, hun hadde vært våken i ett siden kl 07 morgenen før så måtte hun dra rett på jobb.
Jeg grein, synes det var verdens undergang at mamma måtte gå fra meg, jeg hadde jo så vondt og det var så godt å ha henne rundt meg.
Hun grein litt selv, synes det var fælt å måtte gå. Jeg ba om at hun skulle ringe jobben, ?de vil forstå, vær så snill?. Hun kunne ikke det, hun var så uheldig at hun hadde byttet vakt på fredagen da de ringte å sporte om hun kunne trå inn, dette var før vannet gikk og ingen hadde en tenkt at Michelle skulle melde sin ankomst 2 uker før tiden. Like etter hun var gått, kom de legene som skulle sette epiduralen inn. Det var så godt, og endelig kunne jeg slappe av og få en halvtime på øyet, det trengte jeg virkelig! Både meg og min kjære sovnet, og jeg ble vekket av en SKIKKELIG vond rie, og da vekket jeg han også.

Endelig begynte ting å skje, fikk en større dose epidural og timene gikk. Endelig kunne jeg le og smile igjen, en befrielse og være ?opplagt? og slippe at øynene rullet opp i skallen hver gang riene kom.

Jordmoren som kom inn var grei, hun hadde også med seg en legestudent som sa så fint ?dette er den fineste fødselen jeg har vært med på? når jeg traff henne senere på dagen.

I løpet av tiden jeg hadde sovet var åpningen plutselig gått opp til 7(!) cm.
Så nå var snart tiden inne. Ringte mamma, og fortalte det gikk fint at hun dro og at det var mye bedre nå. Hun ble så lettet, hadde gått med en vond klump i magen i flere timer etter at hun dro fra sykehuset.

Cm gikk, og plutselig hadde jeg 10 cm rier og kunne begynne å presse.
Forresten så måtte Michelle få elektrode i hodet sitt, slik at de skulle ha full kontroll på hjertelyden hennes. Skikkelig ekkelt, og var helt sikker på at jeg tisset på meg hver gang hun bevegde seg inni der.
Kjente ikke mye til riene, og kranglet med jordmor som sa jeg hadde rier og kunne presse. Har jeg vel ikke, sa jeg så fint tilbake før jeg plutselig kjente den kom snikende. Det som var, var at jeg ikke kjente når de startet pga epiduralen, jeg kjente kun toppen på riene. Hun måtte hjelpe meg å si når de startet, og da kunne jeg presse. Satt på huk å fødet pga bekkenløsning, og synes dette var en kjempegrei måte, selv om jeg fikk krampe i beina til tider.
Etter ett par rier sto hodet i åpningen, og jeg fikk beskjed om å la vær å presse. AU, ja, det var faktisk ikke noe behagelig. Men var hvis det beste for å slippe å rakne så mye. Plutselig var hodet ute på neste rie, og kroppen kom også ut på ett par til.
Jeg hørte baby hyl, og godt var det!! Lille prinsessen min var kommet til verden, kl var 14.07. De veide og målte henne, og hun var så perfekt!!
3270g, 49cm lang og med en hodeomkrets på 35 cm.
Jeg var så stolt, tenk vi var blitt foreldre!!!
Følelsen av å få henne på brystet var magisk, og kan ikke beskrives. Det må bare oppleves. ALT I ALT, synes jeg at jeg hadde en kjempe flott fødsel og har aldri gruet meg til neste gang jeg skal gjennom det samme.

BILDER FRA FØDSELEN:Ute med unge mødrene

I går var tok jeg turen til en som heter maren, der hun hadde en fest som var får unge mødre. Så ser var alle fra en ungemødregruppe invitert til fest. Jeg syes det virket spendene og bli kjent med dem uten ungene også så jeg grep sjangsen til og bli kjent med dem. Og får å si det slik så angrer jeg ikke for de var en herlig gjeng ungemødre. Etter en koselig kveld hjemme hos henne gikk turen videre til byen der vi koset oss. Selv om noen stjal penger fra meg og gjorde andre ting som de ikke burde ha gjort.

Men heldigvis har jeg verdens beste STOREBROR og kompisen som kom til meg når jeg trengte han. Så takk til han.

Ellers hadde jeg det kjekt, å fikk sove lenger en normalt, jeg sov helt til kl var 1 jo. Og det er ikke likt meg, å jeg er enda STUPTRØTT og helst bare vil gå å legge meg igjen. Men jeg kan joikke det nåt jeg har verdens beste samboer og sønn som smilte når jeg kom inn. Så nå skal jeg snart begynne på dagens middag som skla være kjøttkaker i brun saus. mmm

Formen min er bra.


Verdens beste STOREBROR og VERDENS BESTE SØNN :)

Unge mødre

Nå e eg på vei te byen me en gjeng herlige unge mødre :)

Er de ikke herlige :)?

sykdom

Etter som tobias sin feber gikk ned i går til 38 ble jeg glad, men så fort paraceten gikk ut av kroppen steg den til 40,3 å da ble jeg litt redd. For han hadde ikke spsist eller noen ting den dagen drukket 50ml med drikke og han skal jalefall ha i seg 1 liter vekse til sammen me alt reinte de ut på legevakten. Så vis vi ikke fikk i han drikke skulle vi komme opp, da vi kom opp mente de at han ikke var tør nok på tungen til og legges inn. Da kjente jeg at det raste for meg. Han var jo slak å hadde høy feber og ikke fikk i seg noe veske. Så jeg dro opp på barneavdelingen. Dem tok meg mer seriøst en de på legevakten. Der prøvde de alt, da tempraturen hadde gått ned til 39,8 så gidde de ham en paracete til. Og vi drog hjem i mellomtidne og skulle prøve å få i han litt juice. Ville verken ha noen ting i går kveld. Vi la han i sengen i igjen, og jamen meg sov han til 9 i morres. Stakar gutten min er sikkert helt utkjørt. Så nå fikk jeg i han litt juice å noen sker grødt. Så det kommer seg jo.

Ellers venter jeg på en venninde som skal komme til meg, vi skal nok bare slappe at etter om vi begge er trøtte. Og jeg skal også ut i kveld sammen med noen andre unge mødre vi skal hjem til hun ene og sitte og kose oss litt. Glemder meg kjekt å bli kjent med andre mødre som er samme alder nesten.

Her er bildene fra sist mariann var her, orker ike legge ut alle er ikke i det beste strøket:

Leke på gulvet med mamma.

Tror hun synes jeg er flink til og masere hode bunnen hennes, tror dere ikke ?

Hva gjore dere i går?

Og hva skal dere i dag da ?

Ukens leser ble...

Etter som feberen til tobias steg over 40, men har fgått ned te 40. Så får jeg desvere ikke byttet ut bilde på side linjen. så håper du forstår det Kine mirjana og dere andre. Jeg velger og priotere Den slakke gutten min som nå ligger i pappas armer men er veldig mammadalt nå. Så får prøve og få det gjort i kveld eller noe.

___________________________________________________________________________________

Denne ukens leser ble Kine Mirjana, hun har vert flink og kommentere på boggen og har koselige komentarer. hiun har også en datter som er ganske så fersk. Men utrolig moden virker det ut som, hun blogger om å være 19 år mamma, stemor og samboer. Hun har virkelig en nydelig datter og en søt gutt som hun er stemor til. Jeg synes dere burde gå innom bloggen henners for det er den vert.

Bloggen finner dere med åg trykke på bilde under.

 

Kine Mirjana

 

Leser dere denne bloggen ?

Hva synes dere ?

Se hva jeg kom til

Jeg skulle ut å gå tur slik Tobias sovnet i vognen, så fikk jeg øye på dette.

Så meg og Tobias mote kjenne på snøen før han skulle sove. Så her er noen bilder :)

Her ligger han i snøen og koser seg, og jeg også. Ellers gikk vi tur å feberen har gått ned litt :)

Hva skal dere i dag :)?
Har dere snø?

God natt, Dårlig dag.

IKKE GLEM KONKURANSEN DA SOM DERE FINNER >>>HEEER<<<

________________________________________________________________________________

I går kveld hadde vi besøk, Tobias la seg til vanlig tid. Men jeg kom meg ikke i seng før 12, som ikke er så gale da. Men hadde jeg vist Tobias skulle sove helt til halv 8 i morres hadde jeg lakt meg tideligere. Så i natt trodde jeg alle sykdommer var over sien han sov så godt å såv så lenge. Men neida jeg våknet og tok feberen sidne han var så varm, å han hadde fått feber igjen og er slakk  vil bare sitte på fange eller sitte i vipestolen og se på TVen sin.

Så håper han er like fllink i natt og blir bedre stakkar for han er virkelig ikke i form stakkar.

Tobias og søskenbarnet sit Tuva, se så liten han var der da :)

Har dere gsovet godt ?

Hva skal dere i dag :) ?Leser spørsmål

Som sakt har jeg fått en del spørsmål om jeg fikk epidural under fødselen. Det gjorde jeg, men fikk den ganske så sent, fikk den ikke før jeg hadde 8 cm åpning. Etter jeg hadde fått epiduralen sovnet jeg, men våknet fort av at det presset nede der. Etter 15 minutter med pressing så kom lille prinsen min Tobias til verden.

Om jeg følte den hadde virkning?
Ja, akkurat der og da hadde den virkning. Men jeg hadde jo hele 5 timer uten epidural og litt lenger. Ville egentlig ha epiduralen ganske tidlig, men ingen leger var ledige. Så jeg måtte forholde meg til lystgassen til jeg fikk epidural. Det var noe av det verste jeg kunne gjøre, jeg spydde over hele meg og min samboer. Følte ikke den hjalp, fikk det liksom ikke helt til. Men da jeg fikk epiduralen sovnet jeg og kunne spare noen krefter til pressriene kom. Etter kun 10 minutter med litt sovn var kroppen min klar for at lille Tobias skulle få komme ut til verden. Jeg var litt redd, fordi jeg hadde hørt av mange at pressriene var de som var de vondeste. Men for å være ærlig så var de ikke det, siden jeg hadde epiduralen som hjalp meg. Var ikke like vondt nå, siden jeg hadde epiduralen, eneste jeg kjente veldig godt var da han var i åpningen og pressriene begynte og slutte.

Om jeg anbefaler epidural?
For meg var det den STORE redningen min, men neste gang vil jeg prøve uten. Fordi da får jeg se forskjellen og kanskje sammenligne dem sammen. Men nå hadde jeg jo ikke en litt annerledes fødsel, siden han var så liten og jeg var redd for at epiduralen skulle skade han og alt annet.Hadde dere spertestillende?

Dere som ikke e gravide hva vil dere bruke ?

Hva synes dere?

Kosekveld med mariann

I dag har jeg som sakt hat besøk av ein vennine, eller har enda. Vi har spist god middag og kos oss mye. Tatt masse bilder dere sikkert får se i dag eller morgen.
Nå sitter vi t drikker

Kakao. Mmmm

Hva gjør dere :)?

Dagen i dag

I dag har dagen gått fort, Tobias har ikke sovet så bra i natt, men når han endelig sovnet våknet han 9 og vi hadde ikke på vekkeklokken. Og kl 9 skal tvillingene være her. Men vi rak det for det de var he ikke før kvart over. Ellers har Cato ver hjemme i dag ogs å han er ikke helt i lage, så han har han fptt sovet til kl var halv 4 regner med han har fått sove ut Men han sto opp da og la seg igjen kl 11 og sov til ca 4.

Ellers har Tobias fått besøk av tanta si som bor i kristiansand. Han smilte for harde live da han så henne, og har vert. Etter at Tvillingene hadde dratt hjem tok vi turen innom madla der vi så litt og satt oss på PASTA PASTA og spiste litt.

Nå venter jeg besøk av en venninde som skal spise middag hos oss, så je burde egentlig komme meg til kjøkkene og begynne på middagen før det blir for seint.

HVA HAR DERE GJORT I DAG; OG HVA SKAL DERE I DAG ?

__________________________________________________________________________________

IKKE GLEM KONURANSEN HER PÅ BLOGGEN SOM DERE FINNER  >>>HEEER<<<

 

Baby outfit

I dag har tobias på seg kler han ahr fått av sin mormor elsker dem. Mormoren er så flink til og kjøpe så masse fine kler til han.

Seleboksen er fra Zara fra SPANIA

Genseren er fra Polen - Wasawa :)

Hva synes dere om anrtekkt?

Pleier deres foeldre kjøpe kler til barna  ?

________________________________________________________________________________________

IKKE GLEM KONKURANSENS OM DERE FINNER    >>>>HEEEER<<<<

Konkuranse

Tenkte å ha en konkuranse her på bloggen der dere kan vinne dette:

TIL DERE SOM HAR BARN SOM BRUKER SMOKK:                              TIL DERE UTEN BARN:

Dere kan vinne valgfritt fra navnesmokk For 100,-                                 Kan vinne et gavekort på kino1. For 100kr.

Trykk  >>HEER<<.                                                                                        Til dere som ikke har barn eller Kino1 får

                                                                                                                         en hemmelig gave.

For og vinne dette hadde seg satt pris på om dere likte min facebook side som dere finner  >> HEEER<<.

Men den som som vinner denne gaven er den som har kommentar nummer 2800. Jeg har til nå 2616 kommentarer. Så til dere som kommenterer husk å skriv deres adresse slik jeg får deres mail slin jeg kan kontakte deg om du vinner eller ikke. Du trenger selvfølgelig ikke ha blogg for og vinne.Står selv

Tobias har blitt mye bedre i form. Så håper på en bedre natt i natt slik jeg kan vær utkvilit til i morgen når jeg skal ha tvillingene. Tobias reiser seg ikke opp selv, men helsesøster mente han skal klare og holde sin kropsvekt nå. Så derfor prøvde vi å sette han litt opp å se om han klarte og stå selv. Han står sånn uten og falle ned , han han fått valgt å stå så lenge han ville reiner jeg med han kunne stått der i evigheter. For dette er virkelig noe han var god til.

Er han ikke flink liten gutt ?

Når lerte dine barm og stå og reise seg opp :)  ?

 

Fikk sove lenge..

Som sakt jeg fikk sove lenge etter som Cato også er hjemme fra jobb. Nå er alle her i hust syke både Tobias, Jeg og Cato er slakke. Så derfor fikk jeg sove litt lenger så fikk Cato sove litt når Toias hadde luren sin. Så nå føler jeg meg jalefall litt mer utkvilt en det jeg jorde.  Nå har vi nettopp spist en god frokost, ellers skal vi bare slappe av nå som vi alle er syke.

Tobias virkes litt bedre så regner med at jeg kan ha Tvillingene igjen i morgen. Gleder meg til og se dem, er alt for lenge siden jeg har sett dem nå.

Hva har dere gjort så langt og hva skal dere i dag?

Andre som er syke eller har sykebarn?