Om meg Om Tobias Fødselshistorien Graviditeten Spørsmål ?

april 2012

Noen som kan svare meg ?

Nå har jeg nettopp lakt Tobias for kvelden, han får enten melk eller guffe som vi kaller det men heter egentlig (drikki dem for 8 måneder). Han sover ikke ås godt på grødten så han får grødt morning og litt på dagen men prøver og få i han litt grødt også men ikke alltid like lett. Så har noen små spørsmål til dere som jeg hadde sat pris på om dere svarte på.

 • Når sluttet dere med melka på kvelden, at minsten sovnet på melken fikk sin, entent fikk den i senga eller inne på rommet slik dem sovner ?
 • Spiser deres barn grødt på kvelden, og burde jeg få i Tobias grødt på kvelden ?
 • Hva er måltidene til deres unger fra morning til neste morning?
 • hvor gammle er dem ?

Tobias som fikk flaske når han var liten, smiler så godt der er...

 

Min lille familie (BILDER)

Vi tok noen familiebiler før konfirmasjonen i går, jeg tenkte og dele noen med dere men ikke alle deler jeg.

Tobias i finstasen...

Familien min...

Love my Life...

Kjærligheten blomstrer...

Mamma elsker deg og...

Pappa elsker deg...

Hva synes dere om bildene :)?

Tobias Første komfirmasjon(Bilder)

I går var vi i komfirmasjon til Cato's kjære lille bror. Så det gledet vi oss masse til Tobias var pyntet opp i bunad og Cato i dress. Jeg hadde på meg en kjole jeg fikk av søsteren til Cato, etter som jeg ikke kom meg nedi bunaden. Men den kjolen jeg fikk er jeg veldig glad i så gjorde ikke meg noe. Dagen var helt super og jeg STOR koset meg samme gjorde Cato og Tobias. Tobias har jo nettopp egynt å gå når du holder han i hendene så dette var spendene synes Tobias. Siden alle ville gå med han. Tobias fikk også et lite stykke sjokoladekake og han glefset det i seg.. Men resten av dagen får dere i bilder:

Meg og lille søte Leah Tomine...

Tante Therese og Tobias...

Sara og Toias...

Celine og Tobias...

Litt av borden, et nydelig pyntet bord...

Komfirmanten....

Har også noen familie bilder vi tok før vi gikk i komfen, er det noen som har lyst og se dem også ?

Har dere vert i kom eller stått selv i år ?

Tobias 10 måneder

Tenk at lille gutten min alerede er 10 måneder ( i går da ), det er ikke til og fatte. Nå er lille prinsen min snart 1 år og jeg har alerde begynnt og forberede meg til min kjære sønns bursdag. Gleder meg utrolig mye. På de 2 siste ukene eller 3  har han utviklet seg så bra.  I det siste reiser han seg opp etter ting, han har alltid klart å gå når du holder han i hendene men kunne ta en tid og bare sånn 2 skritt. men i går begynte han med flerne nå går han å går han når du holder han i hendene. Søten min jo..

Hvor store er deres barn ?

Hva kunne dem ii 10 måneders alderen eller nå ? Dette kan Tobias :

Kommunikasjon og sosial utvikling

 • Kan plutselig vise frykt for fremmede. Han er veldig godtroende til alle men kan være skeptisk og blir mer og mer...
 • Uttrykker seg stadig mer verbalt og viser tydelig at det forstår mange ord. Ja stemmer...
 • Begynner å demonstrere sin uavhengighet og teste grensene. Ja han tester ut grensene, stadig vekk...

Sanser og motorikk

 • Barnet krabber nå raskt og kontrollert og trener iherdig på neste store milepæl: å kunne gå selv. Balansen blir stadig bedre, og noen barn kan nå stolt vise at de klarer å gå når de holder seg i noe, f.eks en stødig gåvogn. Det er vanskeligere å sette seg ned fra stående stilling enn å reise seg. Først når barnet kan holde seg med én hånd uten å miste balansen, og kan stå litt alene, kan det synke ned i sittende stilling. Tobias har krappet men like rbest og åle seg, går når vi holder han i hendene...
 • Barnet klarer nå å krabbe opp på lave ting, som et trappetrinn eller en lav krakk. Dette kan medføre en viss risiko. Balansen er ikke så god ennå, og barnet klarer ikke alltid å beregne hvor det lander hvis det vil sette seg på krakken eller trappetrinnet. Dessuten husker ikke barnet særlig godt ennå og blir lett distrahert. En må derfor regne med noen fall. Hehe fall og knall er det her i hus..
 • Er mer mobil og nysgjerrig og derfor kanskje litt mindre samarbeidsvillig når dere skal skifte bleie eller spise.

Interesser og aktiviteter

 • Barnet liker å utforske ting som kan puttes oppi noe og tas ut igjen. En boks med klesklyper er helt topp. Én etter én blir klesklypene pukket opp og studert, og når boksen er tom, legges de gjerne pent oppi igjen. Ja det elsker han...
 • Elsker å tulle og tøyse - latteren sitter løst! Han har en god latter kan man si ja....
 • Ting med "hengsler" er også interessante. Det kan være døren til kjøkkensklapet som kan åpnes og lukkes, en sprett-opp-leke med lokk som kan tas opp og igjen, eller sidene i en bok som skal snus og vendes på gjentatte ganger og studeres nøye.
 • Liker å leke titt-titt-leker og gjemmeleker. Det elsker han, ler sei ihel jo :)
 • En kjøkkenskuff i passe ståhøyde, fylt med ufarglige saker som treskjeer, kakeformer ol. er vanligvis svært populært. Innholdet kan byttes ut og andre ting puttes oppi når interessen avtar. NB! Pass på at barnet ikke klemmer fingrene hvis skuffen går igjen. Han liker alt som er i skuffene veldig godt...
 • Blir stadig mer opptatt av detaljer på leker og gjenstander. Det har han vert lenge, men mer og mer ja..

Toias spiser kakedei (VIDEO)

Hva synes dere om videoen ? :)

 

Tobias som lager ( BILDER)

Fikk ikke lagt ut filmen eller bildene i går men da får dem komme i dag. Dere får bildene først så får dere e filmen i et annet innlegg filmen er virkelig vert og se hehe...

Tobia som smaker og lager kake...

Røre, røre, røre...

Pappa ikke spis meg, eg e jo sånn YOO nå...

Hva synes dere om bildene ?

Vil dere ha filmen ut med en gang ?


 

 

 

Biltur

Nå har vi nettopp vært hos Terje,Amalie og Sofie. Der Tobias koset seg masse men har ikke sove siden halv9 så begynnte å ble trøtt.

Før han...

Sovnet, Søten...

Vi tok turen til Mariann...

Ellers har vi besøk av min søster, kommer noen søte bilder av Tobias og en video. Hva tror dere han gjør :)?

Overraskende

For en utrolig herlig morgen. Tobias fikk melken sin kvart på 6 og sovnet igjen og sov helt til halv 9. Gud så det kjentes på kroppen, det var rett og slett utrolig. For han er så mye mer gladere og smilende når han sover lenge på morningen. Så denne dagen blir bra..

Lille babyen min under babygymen, haha

Denne er for så gutter mamma... Så krøyp han videre, men ligger under litt nå også Søten...


Hva skal dere i dag?
Hat en fin morning :)?

Selvskading, er det greit ?

Tenkte å ta opp et vikdig tema, altså selvskading. Jeg synes der er et Tema som er vikdig og snakke om og som skjer mer her i verden en det me fakdisk tror.

Det er jo ingen som vett hvor mange som holder på med selvskading her i Norge, men talle er trolig høyt. Og det er for høyt det skulle ha vert nede på 0, men slik er det desvere ikke noe som er utrolig dumt. Mange bruker selvskading til og utrykke følelser, om de ikke klarer og skade seg innvendig går det utøver det ytre som er utrolig vondt og se og høre om.

Mange av dem kan virke som de har det helt fint og ingen ting er i veien. Og det du minst tror er at den personen kan gjøre slevskading. Men dem kan slite med deprisjoner, angst og selvmordstanker.Men jeg mener det er vikdig og snakke med noen om det, selv om du kanche ikke føler det hjelper. Så tror jeg det har efekt på det senere. Er så mye jeg kunne sakt om akkuratt dette tema men velger og ikke si for mye så lurer på hva dere meder, har noen spørsmål under bilde dere kan svare på. 

Vis du er en som sliter med selvskading og har ingen og snakke med kan du ringe til Røde Kors-Telefonen :

800 33 321

Synes dette bilde her sa utrolig mye, eller hva ?

Hva mener dere om dette temaet ?

Kjenner dere til personer som sliter, eller sliter du selv om du er åpen om det da ?

1 årsbildene, ?

Nå er det ikke lenge til Tobias blir 1 år, så blir nok 1års fotografering før sommeren etter som vi har det litt travelt i sommer. Så tenkte og snart bestille time.

Her er noen av bildene fra vi var der :

Hva synes dere om de få bildene dere fikks se ?

Å har dere tips til hva vi kan ha på han og hva bilder vi kan ta på 1 årsbildene ?

Parykker til barn ?

Min mening, og hva mener dere ?

Parykk for barn

 

Bilde over er det et bilde av samme baby bare med babyparykk... USA har vis svare mener dem, med og oppfinne parykker til barn, siden det r noen barn som ikke blir født med så mye hår så har dem parykker til barn. Jeg synes der er litt latterlig jeg, å bynte barna opp i parykker.

Hva om du tar den blonde barykken så får barnet ditt mørkt hår eller om du tar den rødthårte og så får barnet blondt hår. Hva skal du si til barne når dem blir endre, du fikk parykk til barn siden vi synes du var finere med hår en uten. Der synes jeg virkelig grensa går, men hva mener dere ?

Det jeg snakkero m kan dere lese mer om >>>HEEER<<<

Havregrødt falt i smak- oppskrift

I dag laget jeg havregrøt til guttene. Tobias likte det ikke i starten helt til han fant ut at det var godt alikeveld. Oliver spiste bare litt han. Han var nok litt trøtt.

Her har du oppskriften:

Klar til og spises...

Mm mamma dette her har godt, kan jeg få i morgen også...

Lager dere grøt til barna deres selv?
Liker den det, har dere andre gode oppskrifter på andre grødt?

Bade nymfen min

god morgen til dere, stil spørsmål dere lurer på >>>HEEER<<<

Tobias har alltid elsket vann fra han var liten, han begynnte og bade i stampen uinder stelleborde til vi kjøpte oss en badebalje. Han satt ikke trykt så vi motte passe ekstra godt på. Han var ikke helt stødig til og sitte. Men nå ja nå klarer han hallt oppi der bare se :

spise kluten er godt, men det som er kjekkest er å...

reise seg opp i badebaljen min, tar ikke når han står pga vil ikke legge ut slite bilder...

Når begynnte deres barn og reise seg opp i bade baljen ?

Liker dem og bade ?Gruer meg, har ikke ord...

Nå nærmer det seg. Å jeg gruer meg fryktelig, har ikke ord. Trodde det ikke skulle skje før etter sommeren men nå kan det hende det skjer allerede i mai, og jeg aner ikke når i mai. Men kan være det ikke skjer før etter sommeren også.

Cato er nemlig lærling som offshore arbeider, og læretiden er på land, men etter læretiden er det bare offshore. Jeg gruer meg, men heldigvis har han enda over 1 år igjen på land. Så får håpe han holder seg litt på land her heller.

Det som er, er at noen av lærlingene kanskje skal offshore allerede nå i mai, det er 3 stk som kan bli tatt ut og hun skulle prøve å få ut 2 lærlinger. Så nå sitter jeg her å håper på å ha mannen min hjemme, men selvfølgelig må han så må han, er jo ikke noe å gjøre med det da. Men det er litt trist, for jeg er veldig pysete av meg når det gjelder å være alene. Må bare bite tennene sammen og prøve.

 Men kjente jeg fikk ett sug i magen når jeg fikk beskjeden idag, og håper den får beskjed litt før og ikke samme dagen. Det kan de nemlig få, har hørt mange episoder av andre der de har fått beskjed samme dag og må reise innen kvelden. Det håper jeg virkelig ikke skjer.

Så da lurer jeg egentlig på for deres som har det likt :

 • Hvordan dere får dagene til og gå?
 • Hvordan dere takler det?
 • Hvordan ungene reagerer ?

Godt jeg våkner tik dette fjese uansett hvor Cato er...

Noen andre her inne som har opplevd lignende?

At BF eller kjæresten har reist offshore eller reiser mye bort?

Baby beøsk...

I dag har jeg fårr baby besøk, som har vert kjempe kos, ungene har lekt masse sammen og har gått strålende. Jeg og nina og ungene tok oss turen bort til madla amfi, ingen av oss hadde så god rå så vi delte en Solo og satte oss ned for og vente på mann folka.

Kose seg på gulvet inne...

Søte nina...

Tobias søten, så ville ha brusen te mamam...

Ruby Eleah, sove søtt i vogen sin...Tobias og Ruby Eleah fikk hversin ballong stor fornøyde begge to...

Hva ahr dere gjort i dag ?

Har dere venner med barn selv ?

Eller har dere blitt kjent med andre med barn ?

Mamma's hjelper

Tobias har utviklet så fint som dere ser i innlegget under. Han skal alltid gå der mamman sin går når vi er hjemme. Sitter jeg i sofaen skal han bort til slutt, og ikke minst ledningene.

Men i dag fikk jeg hjelp av Søten min, han hjalp mamma med oppvaskmaskinen.

Må først komme meg opp mamma,så...

Kan jeg hjelpe deg, hva trenger du hjelp med :)?

Når deres unger kunne reise seg ville dom alltid hjelpe? Eller bort til deg?

Hjelpende nå om de er eldre også :)?

sønnen min vokser fra meg...

God morgen til dere, vil bare skrøyte litt av den flinke lille gutten min som har blitt så flink. På sånn 2 til 3 uker så han han utviklet seg så utrolig fort, kan ikke kjønne hvor tiden der han bare lå der bler av. På de 2 ukene har han blitt utrolig flink til og:

 • Åle seg, som han har gjort litt.
 • Han har ogs krabbet men, han åler helst. Så gleder meg til han finner ut at det og krype går fortere.
 • Han reiser seg opp etter ting.
 • Viser hvor sterk han er.
 • Og går om du holder han i hendene.

ALLT DETTE HER HAR SJEDD PÅ DE FÅ UKENE, JEG ER SÅ UTROLIG STOLT...

Jeg begynner og savne den tiden der han bare kunne ligge oppå meg og bare sove og kose med mamman sin. Nå er han STOR gutt og vil ikke kose no særlig lenger. For å si de slik så kaprer jeg den tiden jeg kan med han. Han er litt kosen når han er syk og når han nettopp har stått opp så da benytter jeg sjangsen til og kose med lille klompen min.


Tobias så koser meg mamman sin, savn savn...

Synes dere barna deres vokser fra dere ?

Hvordan er utviklingen til deres barn + alder ?

Dagen i dag, super fornøyd...

I dag sov Tobias helt til halv 8 som var helt utrolig herlikt. Så Cato sto opp med han slik jeg kunne sove litt før vi skulle avgårde. Kl halv 10 tok vi bussen til hundvåg for å møte Søsteren til cato og 2 av ungene og en venninde av hente og sønnen. Vi gikk på babysang, der vi ble delt fra 0 -6 måneder og 6 måneder og oppover. Så da ble det meg og Tobias og Tuva alene, som gikk kjempe fint. Vi sang hadde mye kjekke leker og i slutten var det såpebobbler som tuva synes var veldig stas, etter på var det skiver med masse forkjellig.

Klokken nermet seg halv 1 og Tobias hadde enda ikke sovet, han sloknet med en gang vogna kom seg ut dørene. Vi gikk opp til Farmoren til Tobias der, vi koset oss ute med lekeplasser med mange andre unger, Tobias sat i sandkassen og STOR koset seg, han ville sikkert ikke gå. Men hjem motte vi får det. Så gleder meg til han begynner i barnehag, når jeg ser den gleden han har sammen med andre barn.

Så nå har vi nettopp kommet oss inn dørene etter en kjempe koselig og kjekke dag sammen med vigersfamilien min, glad jeg er en del av den. De gir meg så STOR glede.2 bilder av tobias når vi skulle til legeplassen (hadde ingen bilder fra i dag).

Rotete innlegg, men jalefall det vi har gjort i dag..
Hva har dere gjort i dag ?

 

Det og være husmor..

Det og være husmor er ikke alltid like lett som folk skal tro. Det er ikke bare og rydde og vakse som sikkert mange der ute tror det er. Når jeg bodde hjemme hjalp jeg ikke så mye til, noe som jeg egentlig angrer utrolig mye på. Hadde jeg vist bedre da ville jeg gjort det anderedes, så for dere som bor hjemme så anbefaler jeg dere og hjelpe til hjemme det gjør det mye kjekker for både barn og mor.

Men det og være husmor er mer en å bare rydde skal jeg love dere. Spesielt med et lite barn i hus. På en dag så gjør jeg mer en og rydde og vaske, jeg :

 • Bretter sammen klær.
 • Setterpå ny klær til vask.
 • Henger opp å setter ofte på 2 eller 3 til dagen noen ganger.
 • Tar inn og ut av oppvaskmaskinen
 • Lager middag
 • Rydde opp leker etter lille gutt.

Gjør også ting som je gikke gjør vær dag som:

 • Lager middagslister.
 • Storhandler inn til middag.
 • Helgevask.
 • kjekker om vi trenger vaskemidel eller andre ting.

Så det å være husmor er ikke bare bare er så klart mye mer, men orker ikke sitte og ramse opp til dere hva jeg gjør. Men jalefall så er det og bo for seg selv ikke som å bo på hotel som sikkert mange tror, men er nok mange som vet at det ikke er slik også. På et hotel har du folk som vakser, og lager mat til seg og nesten alt så må si det å bo på hotel er luksus.

Men er veldig kjekt og være husmor, det å rydde sitt egent hjem er utrolig kjekt, og besteme selv hvordan du vil ha det hjemme og du bestemmer hvordan du skal gjøre ting. Så det å være husmor og bo hjemme er HELT supert.Hva synes dere om å være husmor?

Dere som ikke er husmor, hva mener dere ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tobias liker russen.. ( BILDER)

I Dag hsr jeg også vert på et lite møte, ellers så er jeg og Tobias blit friske mens kjære cato ligger enda hjeme og ikke helt i form. Men regner med at han kommer seg på jobb i moren. Har vert litt mye syk her i heimen så litt fraver, som ikke er så bra. Men er man syke så er man syke. tror han gleder seg til og komme seg på jobb igjen han elsker det han holder på med og STOR trives.

Ellers var jeg og Tobias på Madla amfi for å prøve bundaden, men det kommer ikke bilder før på Søndag da vi skal i komfirmasjon til Onkelen til Tobias. Så dere får smøre dere med tolmodigjhet. Ellers møtte vi en vennine av meg på madla vi gikk litt rundt og så litt, vi er begge like blakk så vi har ikke kjøpt oss noe.


Som dere sikkert ser så er jolly russ i år, som nesten alle vennene mine er i år..

 

Tobias glad i "Tante fille Jolly" som vi kalle henne..

Se MAMMA jeg har fått russekort, WOOHOOO...

Har ere vert ruuss, eller kanche dere er russ i år ?

Liker banene deres russetiden ?

Hva har dere gjort i dag ?

 

Vekst app...

Be har lastet opp vekst app på mobilen der jeg kan følge vekt,lengde og hodeomkreds kurven selv. Så enke appen var kjempe grei, kosten 14,-. Du søker på vekst kurve.

Slik ser det ut..

Tobias vekt nå, han har vokst en del etter fødselen...


Har denne appen?
Har han ikke vokst siden fødselen :) ?

Svangerskapet med Tobias...

Etter som jeg ikke blogget under svangerskapet men skrev dagbok i stede tenkte jeg og dele noe med dere men ikke alt.  Alt startet da vi tok testen om jeg var gravid eller ikke, hadde fått noen tester der det viste negativt å vi tenkte ikke mer øve det. Og tok en senere siden mensen ikke kom, den viste :

Jeg bestilte time hos legen, slik vi kunne kjekke ca hvor langt jeg var på vei, han sente oss videre til gyn. Der dem fant jeg var ca 6 uker på vei. Han bestilte også time til ordinær UL på sykehuset der vi skulle se hvordan barne hadde det, vekst og andre ting, og sjønne men det var ikke før u uke 18. Ukene gikk og gikk og følte ALDRI dagen kom der vi skulle på UL. Jeg følte jeg ventet i måneds vis. Men endelig kom dagen, men selvfølgelig fikk jeg time i 4/5 på dagen så mote vente lenge likeveld. Den dagen husker jeg som aldri før, de dagen jeg fikk vite jeg ventet en nydelig prins, en prins som skulle bli vår sønn tenkt deg det bare VÅRES. Og mamman min var også med, hun var også stolt at det endelig kom en liten gutt i familien. Hun har alltid ønsket seg en gutt.

prinsen vår i magen...

Så kom jo de dagene på skolen der jeg gikk gravid som gikk helt greit, men litke og gå i store klær for der og da var jeg både litt redd for hva andre mente selv om jeg ikke er det nå eller i slutten. Men noen dager kunne jeg gå i slike gensre du ser under. Å i den tiden var det populært med PLANKEN så derfor motte jeg og en vennine finne ut hvordan jeg skulle gjøre det å her ser du resultstet:

 

 Hihi, synes vi var kreative her jeg...

Svangerskapet begynnte å gå utrolig seint, og jeg var litt lei av skolen i tillegg. Etter skolen var jeg utsleten og sovnet med en gang så ble ikke så mye lekser. Men øvde til prøver og slikt men leker ble lite gjort. Svangerskapet begynnte å bli verre der jeg fikk bekenløsning, og mye svimmelhet, og utrolig med mage smerter. Den ene gangen vi var på kino motte vi bare gå for de bare økte på med magesmerter, jeg gikk til legevakten. Og de viste ikke hva som kjedde men trodde det kunne være blindtermen. Og der var det siste jeg ville det skulle være. Jeg var 27 uker tror jeg da om jeg  ikke husker feil. Men smertene gidde seg etter vert dem fant ikke ut hva som var gale så dem sente meg hjem til slutt.

Ikke lenge etter, da det var 2 dager igjen av skolen gikk vannet mitt, hos Cato og ingen var hjemme, resten av denne historien kan du lese på fødselshistorien som dere finer >>>HEEER<<<.

Meg og Tobias på sykehuset..

Hvordan var deres svangerskap ?

Hvordan følte du deg når du gikk gravid ?

stil spørsål når dere vil..

I steden for og ha spørsmålsrunde så har jeg laget meg bruker på formspring som er en side der dere kan stille meg spørsmål og jeg svarer der oppe. Som dere ser under headeren min så har jeg lakt inn en link der det står Spørsmåls ?, vis du trykker der kan du stille spørsmål der inne. Noen andre som har som jeg kan føge og stille spørsmål om jeg lurer på noe ved dem ?andre som har dette her ?

Hva er deres erfaringer med dette her ?

 

Ung pappa

Tenk at han er 19 år, og Pappa ikke mange gutter på hans alder som er fedre og stiller så godt opp. Sier ikke at det ikke finnes, men ikke så mange som jeg vet om de fleste jeg kjenner er litt eldre.(fedrene asså men unge mødre). Og jeg er utrolig stolt over at han stiller så pass mye opp for meg og ikke minst Tobias. Selv om han ikke er så fllink med det og stå opp så er han verdens beste pappa for det.

Han er virkelig den beste noen sinne, Tobias kunne ikke fått en bedre pappa og det tror jeg Tobias vet alerede. For Tobias ELSKER virkelig pappan sin.Jeg ser hvor STOR kjærlighet han har for sin sønn, jeg ser hvor glad Cato blir når Tobias åler seg bort til han og hvor glad han blir når han utvikler seg så bra.

 Sånn så i dag kom Tobias fra stuen og bort til bade også over en høy kant som han lett kom seg over. Cato klappet ov var kjempe fornøyd, og Tobias SMILET fra topp til tå.

Cato legger som regel også alltid Tobias åp kveldene ,pga spesielle grunner. Selv om han gråter så er han såå tålmodig og flink. Han Fortjener virkelig en klapp på skulderen.

Meg og BF Cato, før vi skulle ut en gang...

Er fedrene til barnes dere ugne ?

Stiller dem mye opp ? Eller er dem ikk ei livet deres?

hvor gammal hvar han da han ble pappa?

Slakke foreldre, hyper liten sønn...

Nå er både jeg og Cato blitt syke, vi ligger er begge på sofaen og med halsbetennelse og hodevark til tusen.. Så nå skal min snille søster og pappa komme og hente han å ha Tobias litt. Slik vi får prøve og bli friske begge to. Tobias er tipp topp form nå så. Han har masse glede av og være sammen med sin tante og morfar.

Søte meg, ånei...

Men nå nå jeg gjør Tobias klar for å gå...

Hva skal dere i dag?
Får dere hjelp når det trengs :)?

Rett og slett LEI...

Nå er jeg rett og slett dritt lei av alt som heter sykdom, tobias har spyd og hostet i hele dag. Han har vert en mamma dalt til tusen selv om det bare har vert meg og han mesteparten av tiden. Han nektet og sove, sitte alene, spise drikke og allt. Han ville bare sitte på fange te mamma, nesten ikke det en gang. Han har vrid seg av smerter i hele dag og kom seg litt utøve dagen, 5 minutter før Cato kom hjem begynnte han og kunne være litt på gulvet og leke litt. Men det snudde fort, Da tokk Cato over litt mens jeg fikk sove litt. Å nå har pokker meg både meg og cato fått vonst i halsen.

Spysygen nesten då eller? Får krysse fingrene på at Tobias holder det for seg selv, og ikke smitter oss. Blir ikke kjekt med 3 syke i et hus.

Håper også at alle er fiske til i morgen, lørdager og søndager er jo den eneste dagen vi har alene sammen en hel dag, de dagene kan v lage større avtaler en normalt. Så krysser fingrer for at formen kommer seg på på oss adle. Så blir nok en tidelig kveld etter som vi ikke vet hvordan natten med tobias blir eller hvordan morningen blir hvor tidlig eller sent den blir..Andre som er syke ?

Hva skal dere i kveld og i helgen ?

 

Tobias leker med pappa ( VIDEO)

Her er en morsom film der Tobias leker med sin pappa vert og se: slik holdt dem på i ca 30 minutter før jeg filmet.

Hva synes dere om videoen ?

Har dere prøvd det med deres unger før ?

 

Så skummelt, så skummelt...

For en kvel/natt vi har hatt. I går koset vi oss masse masse hos svigers og spiste god mat og kake etter på. Vi kunne ikke være så lenge selv om jeg og Tobias var der lenge. vi måtte hjem til leggetiden til Tobias. Tobias er veldig sånn at vis han sovner etter leggetid kan han være lys våken kl 4. Men vi fikk oss hjem til halv 7 og skulle legge han, men så begynnte det å skje ting. Tobias bare gråt og gråt å det er vi vandt med at kan skje, så vi gikk inn å tok han opp litt og når han sluttet så pleier vi legge han ned igjen.


Så skal Cato gå inn og se om han finner ut av noe, i det cato kommer in så spyr Tobias slik han treffer cato også spyen hadde vist gått rett opp, så hørte jeg Cato ropte LISA LISA LSIA kom inn NÅÅÅÅ. Jeg sprang inn, Tobias brakk seg og mister pusten, og får opp til slutt. Men herregud, så skummelt, hva om jeg eller Cato hadde vert alene... Off det er virkelig noe av det verste, jeg er bare glad for at vi gikk inn i går for å se hva som hvar galt, tenk om han hadde svelget spyen sin å vi hørte det ble stille å trodde han hadde sovnet. Men nå skal vi ikke tenke det verste heller, men det tenkte jeg der og da..


Etter det ville han ikke sove og jeg synes så synd på han å tok han inn i stuen tok av alle lyder og lys slik han ikke skulle bli så hyper, la han inntil brystet mitt og han bare gråt og gråt jeg sang og prøvde å trøste det lille gulle mitt. Men der og da hjalp ingen ting han sovnet ikke av at jeg vugget han i seng. Han bare vre seg av smerter. Off lille gutten min, hater når han er sånn, føler meg så hjelpesløs, slik jeg gjorde i kolik perioden.
Men når vi la han i beggdelen til vognen var kl 10 så vi måtte få han i seng, så vi vugget han til han tilslutt sovnet, da la vi han over i senga, neste gang han gråt gikk det fint. Han våknet 1 gang i natt og 1 gang i morges og fikk pittelitt melk og sov videre til halv 8.

Har ikke orket og ta bilder formen min er heller ikke på topp, så ble et gammelt gammelt bilde da han var syk når han var litt mindre.

Tror lille gutt har fått spysyken han har også spyd 5 ganger nå etter på igjen...

Har dere opplevd noe lignende ?

Har dere sykebarn eller syke selv ?

Kontroll, møte og Bursdag...

Dagen i dag går nok super fort. Nå sitter Tobias og leker og skal snart få frokost, så går turen til et møte rundt 9 tiden, og så på helsestasjon og så innom barnehagen Tobias skal begynne for å levere noen papirer dem ville ha også må jeg også innom legen. Ellers så skal vi feire bursdagen til Cato og Tvillingsøsteren Caroline også hos Cato sine foreldre...


Tobias sist på kontroll, skal prøve og ta bilder i dag også.
På 8 månederskontrollen hvar han  9490gr, og 70cm men da var han nesten 9 måneder å nå er han jo nesten 10 måneder.

Hvor mye tror du Tobias veier og hvor lang tror dere han er ?

va skal dere i dag ?

 

 

Bursdags middag

Når Cato trodde inn dørene, var både jeg og to oss kledd i og klar for å ta med oss Cato/pappa ut for og spise. Etter som vi ikke har bil eller noe slik og Tobias sine leggetider så ble det middag på pasta pasta på madla amfi.

Tobias stor fornøyd...

Mm godt med pizza...

Blomstene jeg kjøpte til Cato.


Resten av overaskelse komme sikkert i morgen.

Hva synes dere om dagen han har fått så langt ?

Mamma outfit

I dag har Cato bursdag så da ble det ikke de kjedelige joggebukse stilen på meg i dag alikeveld. Så her er antrekket i dag...

Topp - vera moda 379,- tror eg
Singlet - bik bok 29,90,-
Bukse - bik bok 399,-

Håret og Sminken i dag.


Hva synes dere om antrekket?
Hva synes dere om sminken( sminker meg ikke til vanlig).

Tobias outfit

I dag har Tobias på se Manu klenå sine og snart på med fin klær te pappa komme hjem...

Manugutten...

Så bli i Manu klær:)


Hva synes dere om outfitet ?

Koser med med...

En kopp kakao mens de søte små ligger og sover. Og jeg får slappe av med god varm kakao og pcetid...

Så kommer det outfit bilde av Tobias litt senere og av meg så jeg lovet dere i går...

Hva gjør dere akkurat nå?
Eller når ungene er i seng :)?

Gratulere med dagen Elskling...

 

Hipp hipp hura for min kjære kjøreste, samboer, forlvete og verdes beste pappa som fyller 19 år i dag. Vil at  dere som leser dette skal vite at Cato er verdens beste mann, kunne ikke hat en bedre en han. Og ikke minst er han verdens beste pappa for Tobias, han stiller opp for fullt. Spør jeg han om noe om han kan hjelpe meg med noe med Tobias eller passe han mens jeg må hvile litt etter han kommer hjem fra jobb. Sier han gledelig ja og tar Tobias med Tobias ut i butikken for å handle de sm tinga vi mangler eller bare går litt ut med han slik Mamman kan slappe av litt om hun er sliten.

I dag morres fikk  Cato en kake, som han skulle ha med på jobben så jeg har ikke fått smakt på den men tenkte og lage en til kake før han kom hjem om jeg rekker det.

Kaken til Cato, så de ikke god ut ?

Ellers har ikke acto fått noen andre av overaskelsene så må enda holde det litt hemelig for dere, men Tobias ville jalefall ikke sove lenger en halv 7 så vi har koset oss i senga, dere skal få se det nydelige fjese som plutselig kom krupene opp foran mitt fjes. Hihi han er virkelig verdens herligaste Sønn og verdens beste syn til og våkne opp etter uansett hva klokken er.

Er han ikke bare nydelig ?

Noen som vil ønske cato gratulere med dagen ?

Hva skal dere i dag da ?Bleie vudering Libero, Coop og Rema...

Jeg brukte librero sine bleier i starten, fordi jeg rett og slett ikke viste om de andre bleiene. Jeg startet med Rema sine da han sikkert var 5 måneder tror jeg. Og jeg studerte begge bleiene nøye å så ikke ås mye forskjell, så jeg bestemte meg for å prøve rema 1000 sine bleier.

Rema 1000: Etter og prøvd bånde, pempers, Librero og coop sine og kom over Rema 1000 sine ble jeg veldig overasket. Jeg synes også de hadde et utrolig søtt motiv ikke minst. Dem er også svanemarkeg og gokjent fra alergiforbunet som jeg synes er veldig viktig. De sutter perfekt på Tobias jalefall og har nesten aldri hat uhell uten om jeg har gjort feil selv. SÅ DISSE BLEIENE ANBEALLER JEG ALLE...

+ Den rosa pakken koster nå kun 14 kr, de andre koster 24/26 kr.

+ Svanemerket og godkjent av alergiforbunet.

+ Setter seg godt rundt lårene, så gjør han ikke tisser igjennom. Vis jeg husker å da, den i mitten ned da..

- Har ikke funnet noe negativt om rema 1000 bleiene faksisk.

Rema 1000 får terningkast:

Librero: Synes de var kjempe greie når jeg brukte dem og likte dem fremfor pampers. Så jeg var STOR fornøyd med dem. Og min mamma betaler også bleier for meg så tenkte ikke så mye på det med pengene.

+ Fine designe.

- Utrolig dyre.

- tisser fot igjennom om nettene eller om du har diare..

Librero sine får terningkast:

Coop :Prøvde Coop sine og de ble Tobias veldig såre av og tiset masse igjennom dem så byttet for tilbake til librero, der han også tisset litt igjennom da men mindre. ( veldigt mye om natten). Ellers hade det veldig kjedelig designe, synes de ska se litt bra ut også. Men hadde det bare vert det negative at de så kjedelige ut hadde jeg jo så klart brukt dem.

+ De er store

- De sitter ikke godt nok på Tobiasjalefall.

- Tåler ikke så mye tiss, han tisset mye ut om natten.

Coop sine får terningkast:

Hva synes dere om vuderingen ? bra elelr dårlig?

Hva bleier bruker dere?

Andre ting dere vil jeg skal vudere ?

Dagene bare FLYR...

I Dag har dagen bare flyd fra meg rett og slett, har fått gjort møye som har trengt å bli gjort. Når vi sto opp spiste vi en god frokost sammen jeg og Tobias. Når oliver kom så koset guttene seg sammen på gulvet og lekte og lekte. Ingen av den var så særlig inntresert i meg hehe. Så jeg satt meg ned i sofaen og slappet av litt. Tobias sov kun 15 min og var utrolig trøtt men ville heller leke med Oliver, samme ville Oliver så begge kom sent til sengs hehe. Men når de endelig sovnet sov de nesten 2 timer begge to. Der jeg sov en liten time jeg også. Ellers har jeg vasket benker og masse annet her i huset. Masse som må gjøres.


Vaske vaske vakse.

Må jo legge det noen plass...

Ellers har jeg vert på Madla amfi og der jeg møtte en venninde jeg ikke har sett på lenge. Hun hadde vert der med moren sin og broen og fått seg nye sko og ny mobil. HMMM ( BORTKJEMT)...

Tobias har bare smilt og koset seg, og tisset til og med igjennom å hadde ikke mes skift uten om pysjamas fra helgen så da ble det pysjamas uten sokke. Men hadde godt teppe og god og varm dunpose.

Så nå venter jeg på at kaken blir ferdig slik jeg kan ta på krem og den er klar til at Cato kan ta den med seg på jobb i morgen...

Tobias elsker og krabbe under bordet og leke med laderen til PCen til mamma...

Hva har du gjort i dag ?

Føler du dagene flyr når du har mye og gjøre ?

Tobias outfit

Lege siden jeg har lagt ut outfit av både meg og Tobias. Så derfor får dere tobias sitt nå å mitt senere. Tobias hadde også på seg en svart strikkejakke og bukse.

Stjerner på rumpe stumpen...

Fornøyd gutt som bare ville ha vist og strømpebuksen på..


Hva synes dere om antrekket ?
Har dere ofte på de bare bort og strømpebuke når dere vare er hjemme og dem krabber på gulvet ?

Tobias sin yndlingsang...

Tobias elsker osm regel alt som har med musikk og gjøre men det er en spesiel sang som får han ekstra god humør nemmelig denne:

 

Har dere hørt den før ?

Er det en sang dere kommer til og se om ungene deres liker ?

God morgen og Planer...

I dag våknet han ikke like sent, i dag bestemte han seg for å våkne halv 7, egentlig helt greit verre om jeg må opp halv 6 og tidligere synes jeg. han har hat 2 netter der han ahr våjnet halv 4 eller vert våken nesten hele nettene og de 2 nettene der har vert helt forferdelige. Men nå uten om de så har han vert hel fantasdiske å bare våknet 1 gang for smokken eller null ganger.

Ellers så vant VIKING i går, å er oppe på tabellen på 5 plass og har 7 poeng. Så får me hååpe de holder seg oppe denne gangen...

I dag har jeg ikke store planer heller, må bake kake til Cato som har bursdag i morgen. Og alle på jobben så har bursdag skal ha med kake og da må jeg jo lage kake til han.  Ellers har jeg andre veraskelser som jeg ikke kan røpe enda men etter han ahr fått dem så kan jeg røpe litt men ikke allt hihi...
Hva skal dere i dag ?

Hvor ligger deres fotballag på tabetten ?

 

Koser meg på...

Nå er jeg på viking kamp å håper på seier...

Heila heila viking... Tror stillingen blir 2-1 til viking.


Hva tror dere stillingen bilir :)?

Valg av Tobias Etternavn...

Dere som er foreldre selv har sikkert hat samme situvasjon om dere er sammen med barnefaen. Om hvilken etter navn som skal bli barnets etternavn eller om du skal ha barnefarens navn om dere ikke er sammen.

Tobias har har mitt mellomnavn som etternavn og Cato seit eternavn som mellomnavn. Grunnen til at jeg valgte Drange som Tobias sitt etternavn og ikke mit etternavn er enkelt og greit. Det er ikke pga min pappa har mitt etternavn, det er mest fordi jeg er odelsjente på gåren vi eier og Tobias er min Første fødte så derfor blir han odelsgutt på gården vi eier. Å derfor ville jeg at han skulle hette Drange for det er noe han skal få etter meg og noe osm kommer til og gå i slekt i genrasjon og genrasjon å derfor synes jeg det er litt kjekt at han har et etternavn som betyr noe. Ikke at de andre ikek betyr noe, men alt jeg vet så er madsen ikke en plass der Cato sin familie har mye med og gjøre. Tytlandsvik er jo et sted men ikke noe Tobias kommer til å være mye og slikt.

Jeg og cato snakket mye om det og ble enige til slutt, å han så min mening å jeg ser også hva han mente at han ville ha sitt etternavn. Men nå har jo Tobias Cato sitt etternavn som mellomnavn og det synes jeg han skal ha også. å håper han velger og bruke begge.

Cato på tur på Drange

Meg og Tobias på Dr

Hvem sitt etternavn har deres sønn/datter?

Hvodan kom dere frem til deres valg av etternavn ?

Bunaden til Tobias...

Jeg har bestilt bunad til Tobias:

MINI TRUMP TWILL SET, PUNK, large

MINI TOBY LS SHIRT, WHITE, large

MINI TATE WOOL CAP, BLACK, large

Hva synes dere om bunaden jeg har bestilt til Tobias ?

Har dere bunad til deres små ?

JIPPI...

Kan ikke si mer en JIPPI, Tobias sov helt til halv 8 og det var helt utrolig herlikt. "BANK I BORDET". Så tok jeg han inn til meg der han bare skulle kose med mamman sin, han la seg oppå brystet mit å la hånden rundt meg og lagte koselyder. Gud så herlikt det var, og ikke ha hast ut av sengen som Tobias vanligvis liker og ha. Vi tok et herlikt og langt morgenstell der vi tullet og koset oss masse, og han fikk god grødt til frokost der han bare smilte fra øre til øre...

Ett litt gamelt bilde, men der ser dere et herlikt smill av lille gutten min... ( 6 måneder)

Mens nå sitter han på gulvet og leker litt før lekekameraten Oliver kommer hit. Gud så jeg gleder meg til og se Oliver har ikke set han på lenge lenge. Så det skal bli herlikt og se de to små leke igjen, å som Tobias komme seg fort rundt om kring og ikke bare sitter og ser på Oliver som krabber rundt.

Nå skal jeg lese litt blogger før dagen venter meg, å gjeg har en overaskelse til dere også så bare til og følge med den kommer løpet av dagen...

Hva skal dere i dag ?

Hva tror dere overaskelsen er ?

Tobias sin ønske liste...

Det er bare kun rett over 2 måneder igjen til min lille prins er 1år tenk det. Å jeg gleder meg masse masse. Han har blitt så stor bar epå den korte tiden og på de 2 siste ukene har han reist seg opp etter ting og har begynt og åle seg mye fortere og krabber nesten bare hentene som ikke er helt med enda. Men er veldig sterk i ben og rygg...

Men til hovedpoenget her er en av ønskelistene til Tobias:


Hvor gammel er dit barn ?

Hvar dette grei øn

100 DAGER!!!

Jeg har fått innsirasjon fra denne flotte bloggen HEEER. Den innspirasjonen her er å prøve meg på 100 dager uten goteri. Det gjelder da smågodt og slike ting og chips. Skal prøve og spise mindre av kaker også men det er ikke sikkert jeg greier det da. Men skal prøve... så fra i mårå skal jeg og Cato ver godefri i 100 HELE DAGER!!


Noen av dere lesere os vil være med ?


En herlig søndag...

Har hat en herlig søndag samme med Cato, Marita og Tobias. Vi hat bare slappet av på sofaen adle mann..

Kaka et ferdig, og klar til og spises...

Tobias st kost seg på gulvet, å dette e ikke alt...


Hva gjør dere på en fin søndag?
Liker dere kake noen som vil ha oppskrift( eplekjekk uten epler)?

Frustrasjon...

Jeg begynner og bli ganske så lei av å ikke få kunne sovet skikelig ut i helgene. Min kjære står gledelig opp med Tobias, men sovner med en gang han legger seg enten i sofaen, gulvet for og leke med minste mann. Og det gjør at jeg ikke klarer og sove skikelig når det er min dag for jeg våkner til babyskrik eller hylling å der gråter Tobais for full hals og cato ligger og snorker vedsiden av. Å når jeg da kommer inn og hørt han en stund å sier han har grene lenge nå å du våkner ikke, får jeg bare til svar jeg lukket bare øyene... FRUSTRERENDE...

Ikke misforstå Cato er verdens beste pappa for Tobias, men når det kommer til denne biten her begynner jeg å bli temmelig lei hele greia. Jeg blir sliten av det. Han kan legge seg 10 og fortsatt sove, men på jobb sovner han jo ikke så kjønner ikke helt denne greia...

En stykke trøtt mamma...

Opplever dere noe av det samme ?

Har dere noen gode tips jeg kan få han til og ikke sove ?

 

Mamma, mamma

Jeg kom over noe helt fantasdisk bra:

Mamma, hvorfor er magen din så stor?
- Det er fordi jeg har en baby inni der.
- Hvem har gitt deg den da?
-Det har pappa gjort.
Piken løper inn i stuen til sin far og spør;
- Er det sant at du har gitt mamma en baby?
-Ja det er sant.
- Er du klar over at hun har spist den?!Hva synes dere ?

Forholde mitt til mine foreldre...

Jeg får ofte spørsmål om jeg kan skrive om hvordan mitt forhold til foreldre har blitt etter jeg fikk Tobias.

Før Tobias kom til verden, bodde jeg hos min mamma og min pappa annen hver helg og på tirsdager selv om det dappet av i slutten. Som ikke hadde noe med min pappa og gjøre men at jeg begynnte å bli mer voksen og hadde fått meg kjæreste. Og det var lettere og sove hos mamma om jeg var med venner og slik.

Men mitt forhold til mine forelde har egentlig alltid vert utrolig bra, kranglet kanche en del med min mamma etter som jeg bodde under samme tak som henne i 18 år.. Men ellers hadde jeg og min mamma supert forhold, og samme med min pappa. Selv om jeg aldri snakket om mine foreldre om alt så vil jeg si vi hadde et godt forhold. Var vanskelig og si jeg var gravid men det gikk til slutt, men mamma motte si det til min pappa. Som er noe jeg angrer på nå...

Etter Tobias kom til verden føler jeg at forholde til mine begge foreldre har blitt mye bedre, noe jeg ikke trodde ville sje siden jeg hadde såpass godt fra før. Etter Tobias kom så har eg og mamma sluttet og krangle samme har jeg med min lillessøster. Med min pappa har jeg egentlig ikke kranglet slik jeg har med min mamma så den troden er helt lik. Merker jeg kan si mer til dem uten og grue meg til og si noe til dem, og det synes jeg er helt supert...

 

 

Hvordan er deres forhold til foreldre ?

Og for dere som er barn hordanvar det før og etter :)?Klar for svømmehallen

Nå skal jeg og Cato kjøre ut og fikse bilstolen til lille Tobias før vi henter han og skal ta med Marita, Tanta til TObias med i svømmehallen og kose oss masse der. Ellers skal hun sove her også så skal bli kos :D Blir et fort innlegg siden vi har litt dårlig tid ettersom søvnen tok oss :DSå blir et bedre innlegg senere heller :)

 

overaskelsen og spening....

I dag når jeg kom hjem for å levere Tobias, sto Cato i døren og ventet på meg. Han hadde ordnet middag til oss som var herlige krabber og reker. Mmm det slår aldri feil, han hadde også kjøpt roser til meg....

Bordet...

Ellers så slo han av lysene og tende på bordet, han er virkelig utrolig søtt. Han hadde også 2 til overaskelser til meg, men den ene har jeg ikke fått enda så lurer på hva den andre er for noe... Men den ene var jalefall kinobiletter, det var virkelig noe jeg trengte komme meg ut på kino litt...

Verdens fineste roser...

Hva har dere gjort i kveld?

Har dere ofte kjørestetid sammen :) ?

Ligner han ?

Meg...

Tobias

Meg...

Tobias...

Synes dere vi var litt like ?

Tobias er klar...

Nå er jeg nettopp kommet meg inn dørene. Vert å levert Tobias som gikk kjempe greit. Han koset seg med tante Mari og onkel Tore til mormor kom hjem fra jobb...

Onkel Tore og Tobias på pcen...

Kose seg med mormor...


Så når er Tobias trygg i natt hos sin mormor, tror de gleder seg begge to....

Når jeg trøde om dørene var det en overaskelse som ventet meg. Å gjett om jeg ble glad når jeg så inn døren...


Hva skal dere i kveld ?
Hva tror dere overraskelsen min var?

Kjærestekveld ogTobias til Mormor...

I dag har formen bare forvertet seg, så er glad for at min mor skal ha tobias på overnatting slik jeg kan slappe av og få en kjærestekveld med min kjære. Jeg er ikke red for å la Tobia sove vekke. Lar han ikke sove hos hvem som helst men hos min mor vet jeg han alltid er trygg...

Han er 9 måneder å har sovet vekke 4 eller 5 ganger å synes ikke det er så  mye egentlig selv om vi en kveld bare har slappet av så trenger vi også å få slappet av litt synes jeg. Og i tilleg så har Tobias godt av og sove vekke og bli vant med det også. Synes når han blir eldre om han spør om å sove hos sine besteforeldre skal jeg ikke nekte han det. Jeg vil han skal få det beste forholde til sine besteforelde... Så da velger jeg å la han sove der slik jeg selv får slappa av litt og bare tenke på meg og min kjære som ikke skjer for ovfte selv om vi har kvelder alene når han har lakt seg. Så våkner han tidelig uansett å gør at vi opper tidelig til sengs uansett...

Mamma og Tobias...

Hva skal dere i dag ?

Synes dere det er greit at ungene skal ligge hos andre ?

 

Før jeg ble gravid...

Hvordan var livet ditt før? Kos var hverdagen din? Noe du gjorde før å ikke nå?:-) følger deg kver dag,du er flink Lisa<3 men kunne du skrive litt mer om deg :-)?glad i deg,stor klem Hanne :-)

Før var jeg ble gravid var jeg, egentlig mye slik jeg er nå. Men tenkte litt mer på meg selv for å være ærlig, som jeg nå i dag jeg ikke er så stolt over... Men nå var det slik og ikke noe å gjøre med det. Ellers pleide jeg og være med venner for det meste og prøvde og holde meg litt i aktivitet. Var ofte på jentekvelder kunne se en film bare kose oss med sing star og allt mulig.

Når jeg ble gravid, følte jeg mange ble falske og noen forsvant så var ikke ås ofte ute. Var red for å enten ble såret eller for å vite hvem som var ektevenner og hvem som var de falske vennene om jeg kan si det på den måte. Jeg fant fort ut hvem som var ekte og hvem som hvar falske men, noen var ejg veldig usiker på. Men ahdde en del plager i svangeerskapet så gjørde at jeg ikke orket å gå så mye ut, men folk kunne godt komme til meg selv om jeg kunne sove noen timer på dagen og likevel slokne 8 på kvelden og sove godt til dagen etter på... Jeg prøvde så godt jeg kunne å være med venner men var ikke like lett følte meg anderledes og utrolig sviktet i en periode. Så var nesten kun med Cato noe jeg angrer på men ville heller ikke gå så mye offentlig heller...

Takk for du følger meg, og ja det skal komme litt mer innlegg om meg også, lover...

Meg før jeg var gravid....

Hva synes dere om innleget ?

Hva tenker dere om meg osm person etter dette innlegger ?

Besøk (bilder)

Orker ikke skrive noe, så får bli blider fra besøket vi har nå:

Tobias og Leah Emilie...

Gi gjengen...

Lea Emilie...

Hva synes dere om bildene :)?

Dagen i dag + Spørsmål ?

Go morgen til dere, i dag har jeg vært utrolig kvalmen så Cato sto opp med Tobias siden han hadde litt tid før han gikk på jobb. Men nå sitter jeg her og slapper av mens Tobias leker seg litt på gulvet.

Jeg får besøk av en vennine av meg som har flyttet til Oslo nå er hun på beslk her i Stavanger å hun har nettopp funnet ut at hun er Gravid så blir kjekt å se henne igjen. Å hun har fakdisk aldri sett Tobias så dette blir spendene, selv vet jeg at hun er super flink med unger så er ikke redd i den forstand. Mer det sat han er blitt litt mammete og daltete når jeg er tilstede...Nydelige Tobias...

Tobias og Michelle koser på sofaen...

Hva skal dere i dag ?

Er det noe dere lurer på så jeg skal skrive om ?

Svar på spørsmålsrunden...

hvor lenge har du blogget?

 • Septemer 2011.

hvor gammel er tobias?

 • Tobias er rett over 9 måneder, der fins en tidslinje på sidelinjen som viser hvor stor gammel han er å den forandrer seg vær dag

Lisa: Hva har vært det beste med mammapermisjonen?

 • Det må jo være det og kunne tilbringe mye tid sammen med min nydelige sønn Tobias. Selv om det kommer dager der jeg vil i jobb vis han er ekstremt sutrete eller syk, da vil jeg helst bare jobbe. Likt frekt men er ikke frekt ment. Men tiden jeg har sammen med han ELSKER jeg, vert sekund sammen med han elsker jeg, jeg kan ikke få nok, jeg kan ligge å se på han i time vis.

Lisa: Hva er ditt beste mamma-tips?

 • Vet ikke hva du mener, men jeg merker at det beste jeg gjør er å la Tobias prøve på ting selv. At han skal få prøve og sise selv og andre ting. noen ganger mater jeg han med skivene men han elsker å gjøre det selv og pleier egentlig ikke hive mat på gulve uten om smuler som sikkert ikke er så lett.

Lisa: Kan du si 3 positive ting om deg selv?

 1. Jeg gir ikke opp...
 2. Jeg er romantisk om jeg bare vil det...
 3. Jeg er meg selv hele tiden og fult ut...

Lisa : Hvordan var livet ditt før? Kos var hverdagen din? Noe du gjorde før å ikke nå?:-) følger deg kver dag,du er flink Lisa<3 men kunne du skrive litt mer om deg :-)?glad i deg,stor klem Hanne :-)

 • Jeg skal skrive et egent innlegg til deg jeg hanne :DTobias: Hvilke rutiner har han i løpet av dagen?

 • Jeg har laget et egent innlegg om det som kommer senere. jeg har laget et egent innleg noen innlegg unde...

 

Lisa: Hvordan har det sosiale i livet ditt endret seg fra du ikke var gravid til du ble gravid og nå mamma?

 • Når jeg ikke var gravid eller gravid var det lettere å gjøre som du ville enten gå ut med venner eller gjøre ditt od datt uten å motte tenke at hu hadde ansvar for en helt annen person. Men liker bedre live mitt nå en før...

Lisa: Hvor ser du deg selv om 10 år?

 • Gift 2-3 barn, hus og økonimien helt på plass.

Lisa Har du noen tanker om fremtiden til Tobias?

 • Nei fremtiden hans får han bestemme selv han skal selv bestemme selv ha han vil bli og hva han skal studere og slike ting. Jeg er bare glad for vis han vil jobbe og tjene egne penger..Tobias: Hva er favorittmaten hans?

 • Når det kommer til middag er det kjøttdeig,spagetti,potetmos og spagetisaus det elser han så lenge sparetiene er små da. Ellers er han glad i mariekjeks og riskjeks. Og utrolig glad i skive. For å si det slik kan heller ramse opp hva han ikke liker hehe. Han ELSKER mat for å si det slik.

Tobias: Hva liker han å gjøre på?

 • Han er veldig glad i å leke med andre barn, ellers så liker han å se mikes klubhus og bare kose med mamman sin på kveldene.

Tobias: Hvilke bleier bruker han? Hvorfor har du valgt akkurat de bleiene?

 • Det skal jeg også lage et egent innleg om men så kommer enten i dag eller morgen tidelig.


Søte familien min, når tobias var litt mindre og ville ikke vøre med på bilde...

Hva synes dere om svarene ?

Likte dere bilde ?

 

 

Instagram

Jeg laget meg instagram i dag, synes det var en utrolig kjekke app. Der jeg kan legge ut bilder like andres bilder og kommentere. Jeg kommer til og legge ut bilder der. Så vis noen vil følge meg så søker dere navne som står der:

Andre som har instagram, navn slik jeg Jan føle dere?

Tobias leser bok...

Tobias fikk en del bøker til dåpen, i det siste har jeg toke frem en litt støre bok med mange mange dyr inni. Før jeg får satt med ned begynner han og smile og vifte med hendene. Du ser tydelig på han at han koser seg med boken.

Det er mange dyr inni, når han ser noe han enten liker eller for han ser det sier han "deeer".. Synes det er søtt jeg

I tillegg så prøver han og si lydene jeg sier og prøve og fortelle meg at " mamma jeg også kan lese"...

Jeg kan legge ut film senere om noen vil det :)?


Liker dine barn og lese bøker?
Prøver de og harme etter deg?
Hvor gamle hva de da:)?

En ny prinsesse har kommet til verden...

I går natt fikk den elste søsterå te Cato sin 3 datter, som fikk sitt navn Leah Tomine. Min pappa kom å hentet Tobias og kjørte oss videre til sykehuset. Vi hadde ikke med Tobias siden han hadde kraftig øyebetendelse så jeg tok ikke sjangsen. Han får flere anledninger til og møte henne, de er jo tråss alt søskenbarn...

Jeg kan bare si med en gang at det er den nydeligste lille jentå eg har sett på lenge, de andre jentene henners er også utrolig  nydelig. Hun har virkelg fått 3 helt unike døttre som jeg har blitt veldig glad i. Vi satt nede der, vi bare snakket om hvordan fødselen var og bare koset oss. Jeg satt med den nydelige prinsessa på armene mine å ville ikke gi henne fra meg hehe..

 

Kunne suttet slik for evigtid...

Her er den nydelige datteren, se så utrolig vakker hun var...

Cato og Leah Tomine, de var søte sammen...

En stolt mamma over å født sin 3 nydelige datter...

Har dere fått noen nyfødte inn i familien nylig ?

Hvar hun ikke bare nydelige ?

Tobias sine rutiner...

 

TOBIAS RUTINER...

Jeg har skrevet om rutinene til Tobias før men får stadig vekk nye spørsmål om å legge ut de rutinene han har nå. Å det er selvfølgelig ikke noe problem og skrive om rutinene han. Det er greit for meg og se på også til tider. Vi har ikke akuratt på klokkeslettet nå må du ha mat nå får du ikke mat. Men vi prøver og holde sånn ca litt før eller etter på ikke krise om han får litt mat innimellom også om han er sulten. Han skal få sleppe og sulte...

 

Vanlig dag hos oss:

 • Vi står opp som regel mellom 7 og 9 er ejg heldig kan han sove til 10. om han våkner 6 får han en flaske med melk..
 • Han får som regel frokost (grødt) rudt 8-9 tiden...
 • Så legger han seg som regel etter han har fått frokosten men det er bare om han har stått opp kl 7 eller før. Men noen ganger er han dau trøtt å da legger jeg han abre uansett...
 • Han sover osm regel mellom 3o minutter til 2 timer, der jeg tar litt husareid leserblogger eller bare sover litt selv..
 • Når han våkne leker han litt på gulvet og jeg koser litt med han...
 • Rundt 11/13 får han 1 eller 2 siver med kaviar eller andre ting. Da pleier han og spise selv og drikke selv...
 • Ellers pleier vi gå i butikken om det trengs eller gå en tur eller bare leke/slappe av...
 • rundt 4 får han middagsglass eller om middagen vår er ferdig eller vi har mer i frysen får han av oss...
 • Han får litt kosetid med pappan sin og lit TV tid og leke tid på gulvet. Før han får grødt rundt halv 7 og så pusser tennene og legger seg...

Slik ser en værdag hos oss ut som regel

Tobias som lekte på gulve da han var litt mindre...

Hvordan er dere rutiner på barn eller deres hværdag ?

Hva synes dere om rutinene til Tobias ?

Nå er det slutt...

Ja nå er påsken slutt for denne gang...

I dag startet dagen ikke før kl var runst halv 9. Eller Tobias våknet kl 8 men ta han til meg og han lå der å bare slappet av litt mens mammaen fikk en halv time ekstra søvn som hun trengte etter den hare natten dagen før. Så nå er jeg ikke like trøtt som i går mne kjenner at det blir tidelig i seng i dag også.

Ellers så sitter Tobias på gulvet og koser seg med en mariekjekt på gulvet mens mamma slapper av littegranna.. I dag reiser Therese og familien hjem som blir veldig trist de har vert her 8 dager nå å synes dem kunne være her LITT lenger hihi... Så gruer meg til og si hade til dem hadde vert greit om de bodde litt nermere men nå som de bor i bergen og vi har ikke bil så er det ikke det letteste å Cato jobber. Så Får håpe vi trefest i sommer vi har planer om å få til.

Meg og Therese med de 3 sverdene...

Hva skal dere i dag ?

Har dere hat en fin påske ?

Dagen i går i bilder...

I gårvar vi som sakt i Egersund hos min pappa, det var utrolig koselig. Vi rode inn til hytten med de små mens guttene gikk bort...

Therese, Michelle, meg og Tobias...

Manugutten...

Komlemiddagen som vi hadde i går...

Når vi kom oss hjem var det Komler på mente. Jeg var veldig kvalm etter bilture.
Det var utrolig godt med Komler eller så så vi film og spillet ligretto...

Like dere kommer?
Hva står på menyen deres i dag:)?

Tivoli ( VIDEO)

Cato filmet nåt jeg og Tobias og Therese og Michelle sat i en karosel på Tivoli, men merker nå at han ikke altid filmer der han skal men det får dere bare tåle. Her er jalefall filmen fra første turen på tivoli for de små.

Hva synes dere om videoen ?

Har deres unger vert på tivoli?

Hvor gamle første gang ?

 

Jessp... bare 08:00

Gjett om jeg er trøtt gitt, etter og vert våken siden halv 4. Cato klarte og ta Tobias oppi sengå våres i 10 minutter for å gi han tutten eller hva han skulle å såskulle han legge han oppi senga si. Å ja gjett om ikke Tobias trodde det var morning da, og nektet og sove verken i sin seng eller våres seng. Etter litt hyling sovnet han men våknet fort etter på å slik har det vert siden halv 4 i natt. Så kan si slike dager som dette skulle jeg ønske at jeg kunne gjemme meg bort litt og sovet videre...

Men kan jo ikke det heller når jeg har en tass som er avhenig av meg. Vis Tobias ikke sovner snart tror jeg at jeg må vekke Catp, slik jeg også kan få litt søvn etter som jeg skal være opplakt til besøket vi har som ikke har så mange dager igjen av ferien sin...

Off følte dette var et klage innlegg, men tror mange hadde gjort det samme. Men ellers i dag skal vi ha rester fra komlene i går etter som det er masse masse mat igjen. Og resten av dagen tar vi nok på sparken...


Badenymfene våres, synes dette bilde sie mer en 1000 Ord....

Ikke glem spørsmålsrunden jeg har gående som dere finner >>>HEEEEER<<<...

Har dere sovet godt i natt ?

Hvordan er dere etter en søvnløs natt ?

Hva skal dere i dag

Biltur og bursdag...

Ja vi er rett og slett på biltur hele gjengen og min bror. Vi er på vei til hytten til pappa der vi skal kose oss masse...

Tobias sloknet...

Beste storebror...

Flinke Cato så kjøre bil...

Pappa blir hele 45 år i dag og erlæ like ung og sprek enda. Synes jeg har en sprek pappa jeg som holder på friidrett og er veldig flink. Jeg er utrolig stolt over og være hans datter og i tillegg er han en god morfar for tobias.


Hva gjør dere?
Hadde vert koselig med gratulasjoner til min pappa siden han også leser tror han hadde blitt glad...

Dagen er på...

Nå ligger jeg i sengen og bare drar meg vurderer og stå opp men noe inni meg sier jeg burde sove litt til. Men er litt vanskelig med dette lyse her:

Som skinne inn...

Ligge litt te jeg...

Men får vel prøve å sove litt slik jeg er klar til dagens planer og til og lage Komler til gjestene mine...

Hva skal dere i dag?
Hva noen av dere ute i går:)?

Ut på bye aldri sur...

Nå sitte meg og Therese i sofaen og drikker og springer frem og tilbake på doen for å tisse... Ellers skal vi snart på byen og kose oss. Therese har aldri vert i Stavanger før så da må vi ta oss en tur å hun får se hvordan bylivt er i Stavanger. Selv om jeg bare kommer inn på 18 års plasser men det får bare gå...

Vi e jalefall i god gang her i hus....

Kos kos Therese. Rart kor fort du kan bli glad i en person og hvor like vi er jo farlig skummelt...


Hva skal dere i kveld ?
Koser dere dere på byen i blant ?
Synes dere unge mødre kan kose seg i blant :)?

Verdens fineste øyne...

Jeg må bare få lovt til og skrøyte litt av øyene til sønnen min. Synes dem er de fineste øyene i hele verden, uansett hvor nedfor jeg er eller hvor sint jeg er så tar jeg Tobias opp å ser han inn i øyene å da er jeg så glad så glad igjen. Han har virkelig utrolig fine øyner jeg er mammaen han og folk tror jeg bare sier det pga det. Men NEi det gjør jeg ikke for han har virkelig fine øyne til og være baby. Tror han kommer til og sjamere jenter når han blir eldre med disse lyene ja:

Se de øyene og den godgutten min...

Er ikke øyene han fine ? 

På shopping uten...

Penger, for en vis fyr tok med kortet mitt med seg på jobb å nå sitter jeg her uten en dritt og skulle kjøpe sko jeg skulle ha på meg i kveld når jeg og Therese skal ut o kose oss...

Tobias føler med meg...


Hva gjør dere?
Har dere opplevd noe lignende ?

Tidelig morgen...

I dag startet dagen litt tidelig etter som jeg og Cato sov til 12 i går å dagen før sov jeg til halv 10. Så i dag startet dagen kl 6/ halv 7. Nå sitter jeg og Cato trøtte som bare det i sofaen og Cato med en kaffe.

Trøtt i tryne sa du??

Kysse kan vi for det selv om jeg sovner uansett, neida...

Tobias koser seg i vipestolen med mikkesklubbhus...


Når startet dagen deres i dag?
Hva skal dere i dag?

GOD PÅSKE!!!

Påsketur...

Nå har vi nettopp kommet hjem fra Påsketur. Vi tok oss en tur til sverdene i steinen her i Stavanger. Det er et utrolig fint sted der du kan bade om sommeren, fiske og grille og bare nyte stedet. Vi kastet litt stener og per gunnar fisket litt. Se så fint:

Her kastet vi litt steiner og koset oss...

Sverdene...

Stranden og fine naturen...


Therese tok mer bilder med kameraet så komme nok litt bilder senere...

Har dere vert på Påsketur?
Synes dere det var fint?
Har dere vært der:)?

Jeg har fått en...

Hjelper i hus. Cato støvsuget mens vi andre holdt oss i sofaen og Tobias koset seg i gåstolen og ville hjelpe pappa litt med støvsugingen...

Tobias så støvsuge er han ikke søt :)?

Søte Michelle med smykke mitt...


Har dere barn som vil hjelpe :)?

kos kos med besøk...

Første delen av påsken har vet supert så langt. Vi har vert en tur på kvadrat, rundt om kring i byen og på Tivoli. Ellers har vi stor kost oss hjemme sammen med god masse god mat gode mennesker og unger.

Tobias som spiser promefrite på Kvadrat...

Michelle som koser seg i bilen på Kvadrat...

I dag om været holder seg tenkte vi å gå en tur der de kan se litt mer av det flotte vi har her i Stavanger... Ser det blåse litt men håper det går over slik Tobias kan sitte opp i vognen og følge med. Ellers blir det kjøttkaker i brun saus, mmm eg glede meg får håpe jeg får til og lage det i dag da hehe...

Hva har dere gjort i påsken?

Har dere besøk eller er på besøk ?

Tobias har fått...

Seg hanekam. Vi skal på besøk i dag så tenkte å lage en hanekam på Tobias å han passet det. Synes han var utrolig søtt med hanekammen..

Var han ikke bare søtt ??

Tivoli( BILDER)...

Therese og Cato...

Love...

Per Gunnar...

Klar for smell....

Cato og ungene...

Krasj...

Tid for sukkerspinn...


Endelig fikk jeg...


Prinsen min...Stavanger på Hode....

Søtingene mine...

Tobias koset seg oppi karoselen...Michelle som går rundt på tivoliet...

Hva har dere gjort i påsken så langt?

Hva skal dere videre?

Hva synes dere om bildene ?

Tivoli kos...

Jeg har ikke orket å blogget ettersom tobias har vert sutrete og hat feber. I dag våknet han kl 6 suk... Siden det var halv dag kom Cato hjem i 11 tiden og guttene tok med seg ungene i butikken for siste innkjøp før lørdag.

Ellers har vi vert litt rundt i byen og vert på tivoli. Der Cato Og Therese tok forskjellig.men jeg og per Gunnar Tok krasjebiler. Og jeg koset meg med sukkerspinn...

Mm sukkerspinn...

Sjønnasen...

Tobias og michelle fikk også ta 2 karoseler hvær.. Tobias stor koset seg..


Ellers når vi skulle hjem vant jeg dette her:

Mm sjokolade på 2kg...


Nå skal ungene i seng og vi skal ut og grille...

Hva har dere gjort i dag?
Liker du tivoli?

Endelig er de her...

Nå har endelig besøket kommet de kom hit i går rundt kl 3 og vi slappet av og lot ungene leke litt før vi tok turen til rema 1000 til STOR handel. Må nok handle litt brød og melk på onsdag men det får vi ta som det kommer da... Ellers spiset vi Taco og koset oss med Tvkos og YATZY...

Tobias har ikke vert den snilleste gutten i natt men slik er det når han har mer tenner på lur. Ellers så sto vi opp rundt halv 8 og synes det var en fin tid. Slik jeg fikk ryddet litt på kjøkken og litt i stuen før besøket våkner. Prøver og være stille men det er da jeg føler jeg bråker mest.

Nå skal jeg lese litt blogger før Tobias skal ha en liten hvil i 9 tien.

Michelle og Tobias når vi var hos dem for 2 ukr siden...

Hva skal dere i påsken?

Hva skal dere i dag ?

Hvem vil ?

Hvem av dere kommer til og følge meg videre på www.mammalisaogtobias.blogspot.com vis jeg begynner fast der??

Ny blogg..

Jeg har lagt meg en ny blogg å kommer til og blogge som normalt på denne en periode men vis blogg.no fortsetter og har problemer kommer jeg til og bytte fast til den andre. Jeg er STOR fornøyd med blogg.no etter som jeg har et helt perfekt bloggdesin å alt nå men når det er så mye problemer så vuderer jeg og bytte for fullt. Men nå prøver jeg med på www.blogspot.com/ så får jeg se hvordan det er å liker jeg den å klarer å lære med siden der så flytter jeg nok.

 

Den nye bloggen min er http://mammalisaogtobias.blogspot.com/

 

Noen av dere som flyttet fra blogg.no pga probleme ?

Hva bloggtype liker dere best?

kommer dere til og følge meg på den andre bloggen ?