Om meg Om Tobias Fødselshistorien Graviditeten Spørsmål ?

desember 2011

Hvem tror dere dør ?

Hei dette innlegget har om hotel cæsar å gjøre så vett ikke om det er så inntresangt for alle. Sesongslutten på hotel cæsar var utrolig spendene, da det står om chatrine hove klarer og stanse bomben som er under ALLE de andre fra hotel cæsar nesten. Så kom jeg over et innlegg på VG om at 3 av skuespillerene ikke skal være med lenger.... En av dem dør i sesongstarten.. Jeg tror selv det er cathrine hove, men er ikke sikker..

For og lese resten av saken trykk på bilde under... 

HVEM TROR DU DØR?

FØLGER DERE MED PÅ HOTEL CÆSAR?

Lillesøster

Jeg ville skrive litt om min kjære lillesøster, hun ville det så hvorfor ikke.

Min lillesøster heter Mari og er 15, født ijuli. Hun går i 10 klasse, og vil gå vanlig almen etter sommeren. Hun driver også på med friidrett innen for friidretten holder hun på med og perssene henner er:

60m - 8.36 sek

100m - 13.16 sek

200m - 27.41 sek

400m - 1.03 min.

Lengde - 4.71 m

Tresteg - 10.25 mSkal innromme vi har kranglet mye oppover årende men, etter jeg ble gravid sa det plutselig stopp. Kranglet når jeg hadde hormoner men ikke like mye, men etter jeg flyttet ut har vi ikke kranglet 1 gang, å det kan jeg si med hånden på hjerte. Å det føles så deiligt å ikke krangle med verdens beste lillesøster. Mari er en så god tante for Tobias.

Mens jeg gikk gravid hadde jeg ikke trodd mari skulle være så opptatt av Tobias siden hun trakk seg litt unda under svangerskapet, men hun kom på sykehuset da ville hun helst ikke dra fra han. Da tenkte jeg " mari kommer til og lbi en flott tante for Tobias".

Ellers vil jeg si at jeg er så utrolig glad for at du er min søster, og at jeg får dele resten av livet mitt sammen med deg. Og jeg er glad for jeg får dele min sønn sammen med deg Mari.

Mari og tobias for første gang, han var 2 timer gammel.
Hvordan er deres forhold til deres søsken ?

 

 

 

 

Hva er venner ?

 

 Har fått flerne spørsmål hvordan der er med venner etter jeg ble gravid og etter Tobias ble født. Så tenkte at jeg kunne skrive et lite innlegg hvordan det har blitt når det kommer til venner.

 

Når jeg var gravid mistet jeg noen, men hadde de fleste igjen. Jeg kunne jo være med dem og jeg gikk på skole sammen med dem og var lett og holde kontakt. Men nå etter jeg fikk tobias har det bare blitt mindre og mindre. Jeg jobber verken eller går på skole der jeg bleide å treffe de fleste vennene mine. Og i begynnelsen kom ofte folk jeg aldri hadde vert med på lenge eller jeg pleide å være med. Men etter som de hadde sett han og allt det der, kom de bare mindre og mindre. Og slik er det nå jeg ser nesten ALDRI de jeg pleide å være med. Men har jo fått noen nye venner som også har barn da. Men hadde jo vert litt kjekt med de som du har vert med lenge som jeg trodde var mine venner som ikke er alikeveld.

Greit de vil ut og drikke det kjønner jeg, men om de hadde spurt om å finne på noe inni mellom som ikke handle om drikking hadde vert litt kjekt. Men det er jo langt i fra meg som mister noe det er de. Jeg sitter hjemme i helgene og ukedagene og ser min nydelige prins vokse dag fra dag. Ingen dager er like, hvær dag ser jeg noe nytt med min vakre sønn Tobias. enten at han klarer og snu seg, leke mer alene, holde flasken. Og når han lærer og snakke å når han ar sitt første skritt og sitt første ord. Det er det mye mer glede i en å ha en tur på byen du glemmer uansett.

Men ikke misforstå meg har noen igjen, å de som ennå er igjen er jeg ås utrolig glad for jeg har. For de er virkelig verdens beste. Jeg ELSKER DERE!

 

Bilde er tatt før jeg var gravid så er egentlig ganske så gammalt bilde...

Hva mener dere ?

 

 

UKENS LESER

Jeg har ikke hat så mye tid i julen til og kåre ukens leser så håper dere forstår meg. Men nå skal det bli igjen hvær fredag så det er bare til og følge med. Denne ukens leser har alltid vært flink til og kommentere, før jeg begynne med det også. Og det var henne jeg fikk iden av. Hun vertt sikkert selv nå ast det er henne. Så uken leser ble....'

MALENE- MAMMAN TIL MILIO ANDREAS Tykk på bilde for og komme på siden. du kan også føle henne på FACEBOOK TRYKK HER....

Hva synes dere om bloggen henners ?

 

 

 

 

R.I.P mobilen

Mobilen min knuste i dag på vei hjem ,jeg skulle legge den i lomma. og jeg glapp den og mistet den i bakken. har mistet den flerne ganger men denne gang gikk det gale. Men merket det ikke før vi hadde kjørt litt, jeg motte jo le litt. Det så ut som et spindelvev på hele mobilen. hihi

Da får jeg bare begynne og bruke iphonen igjen da -.-

Slik ble mobilen, dere ser det ikke så godt men den er HELT knust.

Har dere knust mobilen noen gang?

ut med jentene

I mårå hat bestevennen min bursdag og feirer den i dag, så da skal jeg og noen andre jenter feire den med henne. Gud så jeg gleder meg. Lenge siden jeg har vert med disse jentene. Må nesten stikke om jeg skal nå bussen.

Hva skal dere i dag ;) ?

Året som harr vert ( BILDER)ar jeg 12 uker med min nydelige prins Tobias. Den første tiden mesteparten fikk vite jeg var gravid, selv om ikke alle viste det enda. Bilde er tatt i bursdagen til en veninde av meg.


Mars fikk vi vite at det var en liten prins som gjemte seg inni magen min og da ble vi så utrolig glade. endelig skulle vi og få en gutt i familien, vi har begge en familie med nesten bare jenter. Så ble kjekt med litt forandring ja.Denne måneden den 14 mars ble jeg også 18 år, litt spesiel 18 års dag og gå gravid. Mens andre går ut på fulla på sin 18års dag. Men det gjode ikke vi.

 

Mine turer til Finnøy ble det ikke så mye av i slutten mer her er jalefall et av de, tror lamet likte emg godt siden ejg hadde en liten prins inni magen min. å savne mine dager på finneøy, lille prinsen har selv vert der sammen med noen venninder.

Min kjære søster hadde komfirmasjon i april, men da ble min aller søsteste og fineste lillesøster komformert. Det var en dag som jeg aldri glemmer, kom desvere ikke oppi bunaden. Men men, dagen var perfekt for det. elsker deg lillesøster. Vi hadde det også kjekt med planken den tiden å vi fant ut en måte jeg kunne planke på da:D som dere ser mellom to stoler på skolen. Fritids....Dette her var en av de verste og beste månede i mit liv, havnet på sykehuse etter tidelig vannavgang og slimproppen gikk. Etter lange og tøffe dager på sykehuset, ble jeg satt i gang og mine smerter ble snud om til verdens vakreste syn da min lille prins tobias kom til verden 28.juni.2011. KL: 18:55. Å han var så urolig nydelig.
Var jeg på finnøy igjen og gladmaten med min lille tobias. Han var ikke så utrolig liten da, var nesten litt redd for og miste min lille gutt.
I august hadde jeg termin den 9 August egentlig. Og søskenbarna til tobias hadde bursdag den 2 August de er verdens søteste jenter. De har bursdag på samme dag litt rart men søtt sammtidig.

Avokadogutten min, det likte han ja.

Smilegutten min som ble 6 måneder den dagen.

 

I november ble min nydelige prins døypt, i kampen kirke der hvor jeg er døpt. Den dagen var helt perfekt. Masse gode menesker og mat.

 

Desember:

 

En desember der jeg aldri kom i julestemning, men det var jo så klart en spesiel jul for det, siden det var min sønns første jul. selv om ha var sutrete og hadde mageknip var det en utrolig jul som jeg ALDRI vil glemme.

 

Hvordan har deres år vert? fortell gjørne litt?

Om dere har skrevet om det i bloggen legg igjen adressen så tar jeg en titt :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

svar på spørsmålende

Silje Veronika Grønbekk

Er det ting du skulle ønske du hadde gjort før du ble gravid og fikk Tobias?

Egentlig ikke så masse uten om å kanche ha reist litt mer, men nå ble ikke slik. Får heller reise med min lille familie når vi har råd til det.

Hvis du kunne valgt mellom å få barn nå, eller om 3-4 år hva ville du gjort?

Jeg ville ikke byttet bort Tobias med noe som helst, men hadde jeg fått akkuratt samme gutten ville jeg heller ikke ventet, det er litt vanskelig og svare på for jeg har det perfekt som jeg har det nå, kanche jeg ville vert ferdig utdanet, men slik ble det ikke. Jeg begynner i lære etter sommeren. Så nei jeg ville ikke ha ventet for live er PERFEKT.

krangler du og samboeren mer etter dere fikk Tobias, eller mindre?

For å si det slik vi krangler de,t reine jeg med nesten alle gjør inni mellom. Den perioden Tobias hadde kolikk hadde vi en del krangler, for å ha en som gråt hele dagene og nesten hele nettene var ikke det letestem cato skulle på jobb jeg skulle vøre opplakt til å takle gråtingen neste dag. Så i den perioden ble det litt krangling. Men nå som allt er fint," krangler" vi om andre ting som vi ALDRI har "kranglet" om og det vi " krang" om før er ikke aktuelt nå :)

 

Monica:

Hvordan er det å ikke kunne ha like mye frihet som før ?

Til tider er det vanskelig, men nå er min værdag blitt slik. Tobias er en del av meg og han er en jeg har med meg nesten overallt. Og det føles bra. For å si det slik har jeg han ikke med er det noe som mangler hos meg.

Føler du ungdommen din ble litt "ødelagt" etter at du fikk Tobias?

Egentlig ikke, jeg er 18år og har opplevd en del som ungdom du er jo ungdom fra du er 14 år å jeg har hat 4 år som har vert helt fantasdiske, og nå et halvt år som mamma og jeg ELSKER det. Jeg har rett og slett fått et bedre liv en det jeg hadde før. Mistet venner og fått nye venner.

Hva syntes du om jenter som får barn i ung alder? er det positivt eller negativt?

Det kommer helt an hvor tidelig du mener, og hvem som får barn. Jeg synes det er mest posetivt, jeg har selv en venninde som er 15 år og mamma, å hun er en helt fantasdisk mor til sin datter, hun er et godt forbilde og hun setter allt til siden for sin datter. Men om du er ung mor å går ut hvær helg og tar alle før datteren/sønnen din mener jeg det er negsativ. Meg jeg er for ungemødre, stå på.

Får du mye hjelp til å passe Tobias når du trenger det?

Jeg har hat god hjelp til det ja, når jeg er syk eller bare sliten. Har vi god familie på begge sider som hjelper til. Har også et par veninder som spør om å passe han og det synes jeg er utrolig koselig.

Du har verdens fineste sønn! <3

 

Lene - 16 og gravid:

Hvordan beskriver DU forholdet mellom deg og Cato?

Sånn forholdet vårt er nå er det HELT perfekt, han er verdens beste pappa, samboer og forlovede. Og jeg ser for meg at vi aldri skiller lag for å si det slik. Og kommer nok til og få flere barn etter vert. ( slap av mamma skal ikke ha noen flere enda)

Holder dere alltid en god tone foran Tobias?

Ja det gjør vi om det er noe vi skal snakke om venter vi til han sover eller leker på lekeromet sitt. Siden vil ikke han skal se oss krangle eller diskutere om det skulle være det. De sjønner mer en det vi tror.

Jeg VET at du elsker Tobias over alt, MEN hvis du kunne velge om å gå tilbake og vente 2-3 år til med å få barn, hadde du gjort det da?

svarte på det tideligere , men nei hadde ikke det.

Før du fikk vite kjønnet på fosteret, hva ønsket du at det ble da? Gutt eller jente? :)

Jeg tenkte jeg ville ha en jente, men så ville jeg ha en gutt så kunne passe på lillesøsteren eller lillebroren sin :) neste håper jeg blir en jente men blir glad for begge deler.

 

Wensta

Korleis er det å vere ung mor?

Helt perfekt, det er slit til tider der folk vil ha deg med på allt å du ikke kan og ikke alle som forstår det er ikke like lett alltid. Men jo ung mor er helt PERFEKT jeg kunne ikke hat det bedre, og jeg STOR trives som mamma. Noen rare blikk får jeg men de blåser jeg i og heller heve skuldrene og er stolt at jeg bærte frem mit egent barn.

 

Therese mamma til michelle:

Blir du gjenkjent på gaten etter at du startet bloggen?

Av noen men ikk enoe særlig egentlig. Men det er like så greit.

Hvordan synes du det er å få så mye positive kommentarer på dere og deres utrolig nydelige prins, Tobias?

Det gjør meg så utrolig glad, og vite at andre synes at Tobias er en så nydelig gutt som han er. Det får meg til og ville blogge mer og vise mer av min nydelige gutt. Jeg vil bare dele han med hele verden for han er helt PERFEKT. OG jeg elsker han..

Har Tobias andre "baby venner"?

Ja det har han han har en så heter michelle, linnea og Leah Emilie. Har flere med det er disse han ser mest.

God jul til deg og dine søta :) håper julen blir over all forventning!<3

 

Pia

Har du fått nye venner siden du fikk Tobias?

Ja det har jeg, og fleste har barn selv. Har en gruppe på facebook der vi er en del unge møre.

Har du fått nye venner gjennom bloggen?

Ja det har jeg også.

God jul :D

Tuva:

savner du meg ?

Hehe, savner alle dagene oppe i sirdalen, savner alle folkene.

Er det travelt og være mamma ?

Til tilder, men er godt med en liten avbrekk og kunne slappe litt av og være med venner. Men er travelt, er ikke bare kos og kos som alle tror. Er også bleieskift, gråting, mating og sutring. Tener som kommer, legetimer. Det er ikke en person du kan legge vekk når du ikke orker mer.

 

Charlotte:

Hvordan er det egentli å være mamma som 18 åring ?

Merker ikke så mye forsjell uten om at vennene mine er ute og fester og jeg sitter her med den nydelige familien min, venner går enda på skole eller i lære mens jeg er hjemme men min lille nydelige prins. Synes live er perfekt sån det er nå jeg.

Er det travle Hverdager eller går alt ganske rolig egentli?

Når begge er friske er værdagen gangske grei. Står opp, koser litt i sengen, drikker melk, får frokost, leker litt en liten kvil . bleieskift mange ganger, mer melk og mat og sover litt og slik går mine dager om og om igjen.

 

Matti:

Er d stress å ver mor???

Nei egentlig ikke.

savne du å konna ver me venner å venninner?? (eg savne dåkke)

Ja det gjør jeg men er jo en del med vennner selv om jeg har Tobias, ikke like mye men av og til er jeg det.

ka du jørr borsett fra Tobias å familie-ting om dagen? :-)

Ikke så mye mer en det. Pcen og sover.

 

Gina thomsen

Nå som du har fått verdens herligeste unge å du har blitt ein utroligt gode moor! kjempe kjekt å se kor lykkelige du e vennen :D

Takk gina, setter STOR pris på flotte ord.

Koss har livet forandra seg, me tanke på verdier å slikt liksom familie å kjærlighet?

Allt nesten, skull eikke tro en så liten person skulle bety så utrolig mye for meg. Tobias er den dyrebareste skatten jeg har og den ahr jeg sammen med min dyrebareskatt Cato. Sammen er vi en lykkelig familie som har masse kjørlighet for hverandre.

Loove you snuppi! <3

 

Eileen gard:

Jeg lurer på hvordan du og dine reagerte når du/dere fortalte at du var gravid?

Kan lage et egent innlegg om dette når jeg får tid senere i dag eller i morgen.

Hvordan er det å bli mamma?

Helt fantasdisk er det.

Har du mistet noen venner etter du ble gravid eller når du hadde fått Tobias?

Ja har misten en del venner, nesten alle for å si det slik. Men har noen gode venner igjen da.

Hvordan skal du gjøre videre med utdanningen din ?

Jeg skal begynne i lære nå etter sommeren og gå det i 2 år å så videre på vernepleier skole.

Klem Eileen <3 Tobias e bare så nydelige liten gutt :D

 

Henriette:

 

Koss føltes det ut å ha babyen i magen?

Det var rart, men du blir vandt med det til slutt. Nå savner jeg alle sparkene og allt. Men hadde ikke et lett svangerskapp for å si det slik da.

Og koss va følelsen etterpå?

Veldig rat.

Va det rart å ikje ha han i magen din eller bedre nå som han va ute?

Jo det var det, var så vandt med og ha spark innene ifra, nå sparket han uteneifra og inn. Og det var mye bedre og få han ut mye mer glede i det.

Og om me ska finne på noe en dag, siden det e så lenge siden nå?

Ja det kan me selvølgelig vettu.

Aina:

hvordan var det å feire jul for første gang med Tobias?

Helene:

 

Har du forandret deg mye siden du fikk Tobias?

Jeg mener selv det og familien sier det så regner med det. Er blitt mer voksen og tar mer ansvar en det jeg gjorde før.

Er det vanskelig og ha så mye ansvar i denne alderen?

Til tider, men du greer det du må greie. Men jeg trives så utrolig godt så legge vekk det vonde.

Får du mye tid til venninnene dine nå, når du har Tobias?

Av og til de jobber jo og går på skole, å når de er ferdig skal topbias snart is eng og derfor er det bedre om venner kommer her siden jeg ikke har lappen eller bil.
Lykke til med bloggen, veldig fin blogg :)

 

Anonym:

På hvilken måte vil du sei at å få ein unge har forandra deg som person?

Du tenkter mer på ting før du gjør du, allt er ikke deg lenger. Det meste går egentlig i Tobias om han har det bra og allt slik. Jeg har forandret meg mye siden jeg fikk han, som je gsa tar mer ansvar og kan ikke gå der jeg vil lenger når jeg vil. Tobias er "sjefen"

Hvar det greie svar ?

er det noe mer dere lure på så spør?

Noe dere vil jeg skal blogge om ?

Tobias er 6 måneder ( BILDER)

I dag er det 6 måneder siden jeg lå på sykehuset og hadde rier og ikke hadde det så utrolig behagelig. Helt til jeg hørte verdens nydeligste barneskrik. De la Tobias rett opp på brystet mitt, jeg brydde meg ikke særlig om allt slime og det som hører til. Ville heller bare ha min nydelige LILLE sønn på bryste og studere den LILLe gutten. Han var så utrolig liten, jeg har aldri vert borti en så liten gutt som han. Han var hele 2200gm og 43 cm liten perfekt gutt.

Husker fødselen som om den var i går, tenk min lille prins er et halvt år og et halv år igjen så er han hele 1ÅR.

Dette skal en 6 måneders gamel baby klare:

 • Barnet lærer nå å rulle fra rygg til mage :

Han liker ikke å ligge på ryggen så ligger mest på magen, men han greier det.

 • Støtter seg på strake armer i mageleie.

Ja npr han ligger og leker og fuller med på andre :ing rundt seg.

 • Løfter hodet og får tak i tærne i ryggleie:

Ja, han elsker tærne sine. det er så søtt og se på.

 • Barnet utvikler pinsettgrep, det vil si at det nå klarer å gripe små ting med tommel- og pekefinger:

Litt men blir sikkert bedre etter vert.

 • Nå klarer barnet også å koordinere hendene slik at det kan slå hendene eller to ting sammen.

Ja, utrolig spendene synes han jalefall.

 • Barnet kan flytte noe fra den ene hånden til den andre, og holdeén ting mens det strekker seg etter en annen.

Jupp det klarer han.

 • Stor taktil følsomhet - kjenner forskjell på f.eks. våt og tørr klut, om hendene dine er varme eller kalde

Det vet jeg fakdisk ikke, men jeg får prøve da.

'

Kose seg i sena til mamma og pappa

Smilegutten som ikke vil sove ( kl var jo 9 da)

tutten er kjek og holde i

Dette er favorit leken nå for tiden jalefall

Se hvordan han koser seg i lekekroken sin.

ellers er han med tanta si kine i dag siden hun bor i kristiansand og ville passe han litt, lillesøsteren henners Pia er også med. så i dag skal jeg bare slappe helt av og sove litt ekstra.

Hvor gamle er deres barn?

Hva skal dere i dag ?

 

 

 

 

Nattesøvn hva er det? (mobil)

Overskriften sier vel det meste, nattesøvn hva er det? Tobias har vert i seng lenge og Cato(samboeren) også, men meg der i mot får ikke sove. Ligger her og høre på snorkig å bare ser meg rundt å er litt på mobilen.
Ikke stort å gjøre når jeg ikke får sove, vuderte å bake men det bråker så fælt så da får jeg bare ligge her å håpe søvnen tar meg snart:)

Slenger med et bilde av Tobias i tripp trapp stolen, han er 6 måneder i morgen.

Har dere nattesøvn eller??

Sovegutten min

Jeg ble overasket da jeg sko gi litt melk til lille prinsen, og vi sovnet ( ikke normalt) og jeg voknet kl 9 da lå Tobias ennå å sov og kl 10 ville lille Tobias stå opp. hmm hva sjer nå ? han bleie  stå opp kl 7. I går sto han opp kl 9. Gud så deiligt dette var, håper det fortsetter slik, etter mange netter med våkning3-4 ganger. Å tobias er bare verdens beste Gutt.

Ellers skal jeg få besøk av min kjære søster som skal komme på en enkel middag, og kose oss litt. hun bor i kristiansand så jeg ser henne ikke så ofte så jeg gleder meg utrolig mye, Tobias også. Tobias elsker Tanten sin, og alle de andre 6 tantene han har.

HUSK SPØRSMÅLSRUNDEN OM DET ER NOE DERE LURER PÅ DEN FINNER DERE MED OG TRYKKE PÅ BILDE UNDER..

 synger i dåp

Søsken barnet til Cato syner i dåpen til tobias, etter vi hadde spist. hun er så utrolig flink. skal dele den fra dåpe og en annen jeg synes er så utrolig bra av henne.

 

denne sang hun i dåpen

 

 

 

Hva synes dere om sangene ?

Er hun ikke flink ?

 

julen ( BILDER)

Har ikke hatt blogglyst nå i juletiden, ville heller ha tiden med familie og venner, og ikke minst min nydelige sønn Tobias. Men skal skrive litt om hvordan julen våres har vært.

Selve julaften feiret vi sammen med min mamma, og en venn og ungene hans. Vi gikk til graven til min nydelige morfar og mormor, som desverre ikke fikk feire jul sammen med min nydelige sønn Tobias. Vi koste oss og tok litt bilder før vi fikk pinnekjøtt til middag. Etter litt kom julenissen med sine pakker å det likte Tobias utrolig godt. Han snakket og var irritert på nissen.

Senere spiste vi riskrem og pakket opp resten av pakkene, vi pakket ikke opp mange pakker etter på får vi måtte dra. Tobias hadde så utrolig mageknip at vi måtte bare komme oss hjem, og det har han hatt en stund enda og sliter med det nå i dag også. Ellers fikk vi så utrolig mange fine pakker og gaver, utrolig fornøyd med dagen.Litt bilder før vi dra hjemme fra

Litt bilder før vi spiste


Julenissen ,mm pakken smakte godt

"Jeg så mamma kysse nissen jeg"

Tobias åpner pakken og lå litt med den i mens vi åpnet andre pakker.


Har dere hat en fin jul da?


 

Dette fikk tobias til jul ( BILDER)

Tobias fikk masse fint til jul, han fik også et ullsett jeg har vist før og en badebalje osm jeg ikke har bilder av her. men dere sal heller få se bilder.

oldemoren som strikket til han skal prøve det på senere så skal dere få se det på.

Masse fine klær fikk han også.

denne fikk han av hemmelig venn gave som vi har med noen andre mødre.

Masse fine leker.

fint skilt som skal opp på rommet til min lille prins.

tutter får man aldri nok av, og en søt tuttehoder :D

Fikk også stokke sin tripp trappstol

Han fik også en flotjhest der der var masse kjekke baller oppi, falt godt i smak i morres.

Mmm denne var god

Fikk også en nesten lik som var krokodille, den likte han også. Når han ligger der får krokodillen masse skeft.

Han fikk så utrolig mye fint, så må bare si tusen millioner takk til dere. Allt falt godt i smak.

Ha en utrolig fin jul videre.

Hva fikk dere, ungene deres ti jul da :)?

God jul

Jeg stakk innom for og ønske alle dere en god jul, og håper dere får en fin dag/kveld. Jeg om min lille familie skal feire jul sammen med min mamma. Det gleder vi oss til, vi kjørte alle pakkene bort i går så nå er alle i hus ny dysjet og skal snart stelle oss. Først skal vi på graven der mormoen og morfaren min ligger, ble ikke så godt kjent med dem, men det jeg husker er utrolig gode minder. Og jeg skulle ønske de kunne truffet min vakre sønn tobias, men det fikk de ikke. Men vet de er verdens beste engler der oppe som passer på min lille Tobias.

God jul Mormor og morfar der oppe, tobias sier god jul til sine oldeforeldre der oppe, og ønsker dere en god jul for det.

Elelrs gleder jeg meg til og feire jul med min sønn for aler første gang, og det blir første jul sammen min samboer også.

god jul alle søte små og store der ute!

Spørsmålsrunde? mammarollen og andre ting?

Har fått nye lesere, så tenkte jeg skulle ha en liten spørsmålsrunde. Så vis det er noe dere lurer på er det bare til og spørre i vei. Alt som har med mammarollen, ting dere vil jeg skal blogge mer om eller skrive egne innlegg. Så er det bare til og spøre i vei jeg svarer på det fleste. Men helt unedvendige spørsmål ungår jeg.

Så tenkte jeg og svare etter jul en gang, når jeg får tid?

God gutten min :D

Lillejulaften

Tenkt nå er der alt lille julaften og i morgen er den store dagen jeg har gledet meg til siden jeg fant ut at jeg ble gravid. da gikk det opp for meg at den julen som var siste jule uten min sønn eller datter. Da jeg ikke viste kjønne den tiden. Of neste jul skulle jeg feire sammen med min nye familie. Å nå er dagen bare 1 dag unda den sdore dagen. Selv om tobias ikke forstår så mye av det kan han se til bake på bilder å jeg kan fortelle han hvordan hans første jul var,, å jeg har ikke ord  på hvor mye jeg gleder meg. Så selvfølgelig den kjolen jeg ville ha på julen i år har blitt for liten, å når jeg ser inn i kleskapet har jeg ingen kjoler til jul, å det er ikke akkuratt det som er første prioteringen når det kommer til penger. Så da får jeg se om jeg finner noe som duger, ellers blir det ikke noe fin klær på meg i år nei.

Ellers skal vi til min mamma og pynte juletree og spise ogd spekemat.mmm gleder meg utrolig mye, ellers skal vi se hovmesteren og kose oss. Ser dere hovmesteren? hva synes dere om spekemat? 

Den kjolen jeg snakket om skal dere få se men bilde er fra 2009 så ikke tnekt på det da.

var ikke dene kjolen utrolig fin da ?

Hva skal dere i dag og hva skal dere ha på dere på julaften ?

Friidrett med en liten Prins

Nå har jeg endelig fått farta i gir og begynne på friidrett igjen etter nyttår, å gjett om jeg gleder meg til og begynne og trene igjen. Har savnet det, skal starte med og begynne og trene med pappa og de og vi det er noe jeg fortsatt er inntresert i kommer je nok til og begynne der jeg gikk, om jeg fortsatt klarer og springe slik da. Får håpe ryggen og bekkenet mit tåler det.  Jeg gleder meg jalefall, så får lille Tobias være med de dagene mannen jobber overtid.

Å jeg hadde ingen bildet av meg når jeg springer etter jeg har fått ny pc der jeg ikke har noen bilder, men dere kan heller få se et bilde av den vakre lillesøsteren min som også springer friidrett, og hun er utrolig flink.

Hvar ikke det bilde kult?

Hva idrett holder dere på med eller like? 

Konsert

I dag har jeg, Celine og Tobias vert på konsert med barnehagen der vi går. Det var en julekonsert i konserthuset. Som var egnet for barnehager og små folk, men synes det var kjekt jeg også:) Celine og Tobias stor koser seg.

Celine og Tobias som spiller på PCen og Tobias og tante kine neders :)

Hva har dere gjort i dag :)?

God morgen

Celine og Tobias seie god morgen til dere alle søte små. Nå skal vi snart få i oss litt frokost og kose oss.

Hva skal dere i dag ?

Hos farmor

I dag har vi vert hos farmoren til Tobias selv om han ikke var i stor form var han glad likevel. Han koser seg med farmoren sin for det. Søskenbarnet Celine ble med oss hjem å skal sove over:)

Rampegutten som leker med nissen

Så sterke er gutten min..

Å så stor er han, med tuvas rosa smokk :) mistet sin

Hva har dere gjort i dag :)?

Syk gutt og kosen

Lille gutt e syk og slakk. Men Gud så herlige han er for det. Jeg la han i sengen min da mannen dro, så våkner jeg av bestegutten ligger helt inntil meg å tar kosen sin opp i fjese til mamma og koser. Gud for eg herlig og god følelse jeg fikk da. Vi gikk inn i stuen han ville bare kose, så hvorfor ikke . Så sovnet han i armene til mamma, så da ble det mobil blogging på meg ja.

Har jeg ikke bare en søtt kose gutt?

Hva skal dere i dag?

Avokado gutten min (bilder)

Gutten min fikk smake avokado i dag, hadde det i grøten, jeg skrapet det ut med slikepott så han fikk ha i holde. Å da ble det grapset, han spiste med hele fjese. Slik babyer skal gjøre synes jeg. Vi har jo oppvaskmaskin og vi har dysj. så da lot jeg han fikk lovt å han elsker det.

her kommer noen søte bilder:

Rett i munden ja :D

Mmmm mama dette var godt...

Så godt at jeg tror jeg trenger en dysj...

så fornøyde liden gutt...

Får deres barn avokado?

Hvordan reagerte barna dine på det ? 

Jul eller hva ?

I dag har jeg vert på besøk. der jeg var en stund, men da jeg skulle hjem endret været seg helt. som ikke var beregnet i min plan i det hele tatt. Når jeg kom meg ut var allt helt hvit, snø. NEI tenkte jeg komme meg hjem i dette være. Men jeg bestemte meg for å ta bussen, der jeg ble sittende og vente på bussen i litt over 1 time før den kom. Når den kom kjente jeg ikke tæra mine engang. jeg fortet meg inn på senteret og kjøpte noen varme votter og sprang hjem.

Tobias i dukkevognen og tvillingene amalie og sofie :D

Slik så alså vognen ut da jeg kom ut i snø været.

amalie og sofie som leker i buskene mens vi ventet på bussen

Det er vakkert selv om det er stress med vogna.

Tobias har er også syk så blir lite blogging når jeg må ta vare på min lille prins i tillegg. Mamma elser deg tobias bli frisk lille gutt :D

Har dere snø der dere bor?

Hvordan har dagen deres vært da ?

vil du tjene penger på bloggen?

Vis du vil tjene penger på bloggen din så kanche du skulle melde deg inn her, der du tjener penger på unike klikk på bloggen din. Her inne kan du lage din egen profil og føle andre bloggere og velge spesiele tema du vil lese om du kan trykke på foreldreskap og komme på masse mamma og gravidbloggere. trykker du på mote kommer du på mote blogger og sport på sportsblogger. Og mange flere, sjekk det ut kanche. Du som ikke har blogg kan også følge med på blogger her inne.

Vis det er noe så hørtes inntresangt ut trykk på det gule felte det står Splinx.

 

God morgen


Nå har vi vert våkne siden halv 7 og det synes Tobias er helt topp. Å få mamman opp om morningen tidelig er et beste han vett. Men skal innrøme halv 7 er ikke det værste da. hadde vert være med 5 tiden. Men vi har ikke gjort stort i dag uten om og koset på sofasen og lekt på gulvet. Vi har også lekt litt med weben på den nye PCen min som er alltid kjekt. Snart skal vi en tur på madla og kjøpe noen gaver for mamma, hvorfor ikke hjelpe familien. Så skal jeg møte en venn av mamma og tvillingsdøttrene han som er veldig fan av tobias. Så det skal bli koselig å se dem igjen, vi skal også feire jul sammen med dem.

Mamma ikke kyss meg...

Tobias var opptatt av lyse med weben...

Elsker deg tobias, mit absolutt ALT....

Hvordan skal deres dag være i dag då?

 

Nytt design og header

Som dere ser har jeg fått meg nytt design og header. Endelig en et blått designe så jeg likte, og ble veldig fornøyd. hva synes dere om det nye designe og headeren?

Va synes dere om det ?  :) 

Pappa kos

Tobias fikk være litt ekstra våken i dag siden han han har sovet i hele dag nesten, og siden pappaen han kom litt sent hjem skulle han få være litt med pappa. Han smilet fra topp til tå da cato kom hjem, han var helt i hundre. Det er så godt å se at han er så glad i pappan sin. Tobias og pappan koset seg i god stolen før sengetid.

Pappa kos

Elsker deg pappa.

Er de ikke bare søte ?

Liker dine barn og kose med pappan sin ?under oppusing

Trenger vel ikke si noe mer en det :D

På tur med mamma

I dag fikk jeg sitte i vognen og se litt og etter på fikk jeg sitte i bæreselen og se allt det rundt meg selv om skinnene mine ble litt røde. Inne på sentere fikk jeg min første frisørtime, det var ikke noe kjekt. Men jeg hadde så mange floker som motte vekk.

Koser meg o vognen, så ville jeg se mer...

Fikk komme opp på mammas mage...

der jeg så alt.

Ellers skal mannen jobbe overtid som vanelig som er litt kjedelig.. Da blir det enda en kveld alene...

Går dere mye tur med ungene?

liker de og se seg rundt ?

Hva har dere gjort i dag ?

God natt

Då ville meg og Cato bare sei god natt til dere oghåpe dere får en bra nattesøvn i natt, som vi sikkert ikke før Hehe. Men skal ikke ta sorgene på forsskud. Så da slukker vi lyse.

Min lille venn

Min lille venn, du er en gave,
for deg vil jeg reise over havet
Min lille venn, om ditt hjerte blir knust,
gi meg bitene, så skal jeg ditt hjerte lege
Min lille venn, du kan komme til meg,
for mamma er alltid her for deg!

Min lille venn, du smiler så fint,
likevel er det kort vei mellom blid og sint
Min lille venn, du vokser fort,
å få se på det -er kjempestort
Min lille venn, du kan lage bråk og dunder,
Min lille venn, du er verdens største under! ♥

Mamma elsker deg Tobias, så utrolig masse..

vi feiret "jul" i dag vi...

I dag hadde vi oss en liten mini jul som vi kalder den. en jul der vi feire med pappa og dama hans og ungene. siden vi aldri feirer jul sammen med dem. Der hadde vi ribbe og pinnekjøtt utrolig godt var det. Vi får også noen gaver, tenkte jeg skulle vise dere hva Tobias fikk.

Tobias fikk selvfølgelig en til Borte manu drakt til han blit litt eldre den er fra 1 år og opp over den han har der er 9 til 12 måneder :)

Han fikk ogdå en nydelige dress i st 74, så litt større ut men utrolig behagelige.

Slik så dressen ut inni

Fikk også en julesokk med navnet sitt på.

Her ser dere navnet og mønsteret

Fikk også en sas bamse

Manudrakten

Mårenkåpe som er fra 2 år med personelig navn den også :)

her ser du navnet.

hva har dere gjort i helgen?

Hva synes dere om de pakkene han har fått til nå ? 

Hvem kommer på kvadrat???

Jo i  morgen kommer chris Medina til kvadrat kl: 3..... tror nok det er mange som skal ditt ja i morgen. Jeg skal feire en liten julaften hos pappa, så blir nok ingen konsert på meg. det var utrolig dumt for han er en så utrolig flink sanger som jeg gjærne ville hørt syne live. Men men slik er live noen ganger. Dere som skal får kose der og høre litt for meg også.

Skal noen av dere se han på kvadrat i morgen ?

Hva synes dere om han ? 

Verdens beste gutter

Jeg har ikke skrevet så utrolig mye om min samboer uten om at han jobber og jobber. Men når han er hjemme er han helt utrolig flink med Tobias, han er en mann som ikke er redd for å skifte bleie. Han kan selv ta Tobias opp og skifte, han leker med, koser og gir han mat. Og det ser jeg tobias setter stor pris på. selv om Tobias er litt skepdisk til mange på kveldene, så gir Cato ikke opp han legger han nesten vær dag for å skape mer trygghet om kveldene. jeg sier ikke at Tobias er utrygg men er veldig mamma dalt på kveldene og det er utrolig slitsom. spesielt om jeg skal på kino, være med venner eller trene en kveld. Så vis cato er hjemme legger han Tobias.

Jeg setter så utrolig STOR pris på deg Cato og du er bare verdens beste far for Tobias. Du kommer til og bli et flott forbilde for han, du gir aldri opp å tar dagene som de kommer. Kommer det nedturer så takler du de så utrolig bra. jeg vil bare til slutt si

ELSKER DEG KJÆRE  <3

 

guttene mine :)

Hvordan er deres typer,samboer, forlovede eller ektemann?


 

HEIA JENNY

Jeg håper virkelig jenny vinner, hun har vist og vist gang på gang at hun fortjener å vinne. Jeg håper virkelig jenny vinner hun er helt utrolig flink til og syne og helt nydelige artis, jeg trorhun kommer til og gjøre masse ut av seg. Her i heimen heier vi på deg jenny.. Krysser fingrene for deg....

Jenny...

Hvem tror dere vinner?

synes ikke dere jenny er helt utrolig flink ?

Ukens leser

Ukens leser på bloggen min ble Therese trykk på her ( Mamma til lille Michelle). Hun lenge vert en leser av bloggen min og synes hun fortjenter og bli ukens leser. hun er flinkt til og kommentere og komme med sine meninger.

Hun har også en helt fantasdisk blogg der, hun skriver om sin værdag og sin nydelige datter michelle. dere burde ta en titt på bloggen henners trykk på bilde nedenfor for å komme til bloggen henners.Leser dere bloggen henners?

Hva synes dere om bloggen henners ?

Kanche du blir neste ukens leser!!! så får vi se hvem av dere som skiller dere mes ut til neste fredag :)


God morgen

Go morgen, vi har hat en bedre natt i dag, selv om Tobias er litt sutrete nå etter sårøytene i går han har feber og spyr så det er ikke stort vi skal i dag en å sitte hjemme. Vi skulle egentlit til søsnbarnet mitt men når minsten er syk er det litt vanskelig. Men me finner nok på en annen dag. Ellers har ejg og Tobias testet ut weben ¨på den nye PCEN. vi skal også se på IDOL da finale gleder meg.

 

Testing av weben.

Hva skal dere i dag ?

Hvem heier dere på i IDOL  ?

Ny PC?

Ja dere hørrer retr jeg har fått meg en ny PC etter som min ryker om jeg tat ut ledningen, som jeg er temmelig lei av. Spesielt når jeg skal springe frem og tilbake for og hjelpe Tobias og annet husarbeid. Så får jeg litt penger av mamma til jul til PC ellers av mannen til jul. Så tester jeg den u,t selv om jeg hadde HP sist jeg hadde PC. til nå liker jeg den utrolig godt og er STOR fornøyd med denne. Dere lurer sikkert på hva PC jeg har kjøpt også.....

ellers har Tobias vert hjemme med feber så faren var hjemme men meg og min lillesøster har kjøpt julegaver som hun manglet.

Pcen jeg kjøpte heter så mye som

HP Poavilion g serise

Hva synes dere da? fin eller?

Har dere erfaringer med denne pcen?

Hva har dere gjort i dag?

5 måneders kontroll

Nå er jeg kommet hjem fra 5 månederskonrollen med min lille søte Tobias på 5 månederskontrollen, der han hadde lagt godt på seg.

FØDSEL:                         5 MÅNEDERSKONTROLL:

 2240 gr.                                7510gr

     43 cm.                               65 cm

33cm (hode).                         42,7 (hode).

 

De kunne se på kurven han var prematur men ikke for han veide for lite. For han lå på igjennomsnittet, men de som veier normalt til fødselen går gradvis opp, mens Tobias sin gikk rett opp så det var bare bra at han gjorde. Han var litt under på lengden, men er nok ikke lenge til han tar det og igjen mente de.

På utvlikling var han utroig flink, han hadde de bevegelsene han skulle ha og allt så hel bra ut med han. Ellers var det jo 5 månederssprøyten han tok, han gråt når han fikk den første i låret og sluttet å gråt igjen når den andre ble tatt. Gråt litt etter på også men mammakos, tutti og leken det gjorde allt bra. Så var også Tanta hans med så det var sikkert ekstra stas.  han har alerede blitt litt slakk så får håpe det går over.

 

Tbiasen min som sovner oppå mamma etter sprøytene

Hva veide deres på 5 månederskontrollen?

Hvordan var de i utviklingen ?

Reagerte de på sprøyta og hvordan?

 

 En liten gutt som..

Ville begynne morningen halv 5 i dag, da jeg gidde han smokken sluttet han, 3 minutter etter på an igjen. Så da har vi vert våkne siden 5, og skal også på helsestasjonen på 5 månederskontrollen. Håper det skal gå fint.

Reagerte deres på 5 måneder sprøyten?

Tobias er snål

Tobias har lenge hatt koseklut som han ikke klarer å sove uten. Men nå i det siste har han vert litt urolig, da han lekte på gulve fant han en smokk han ikke bruker. Han tok den opp mot skinde å koset med den tok sikkert 2 sekunder så var han sovnet. Når jeg skulle hjem fra en venn ville han ikke sove, da fikk han smokken i hånden og sovnet fortere en lynet.

Tobias og sin....


Og kosesmokken sin.

Har deres barn kosesmokker og koseklut?

Eller har de noe annet ?

Ukens leser ?

Jeg har ikke hat så mye spendene og dele med dere som mine 2-3 uker har vert hjemme i segen/syk. Så tenkte og starte ukens leser, der jeg vil velge vær fredag fremover. Så håper det hadde vært noe?

For å bli uken leser så må dere kommentere, slik det blir lettere for meg og se hvem som leser. Vis ikke blir det litt vanskelig.

Tobias og tante hilser til dere søte små:)

Hva synes dere om dette ?

På besøk..

Hos min galne familie. Me storkoser oss hos familien min mens mannen jobber overtid. Han koser seg hos morfar,bestemor og tantene sine. Her kommer noen bilde:

Galne tanten.

Og galne morfar.

Verdens fineste søster

Tobias så ler av morfar:D

Natteravner

I går kveld begynnte jeg å lage lussekatter, så så jeg på klokken og den var litt mye men jeg skulle lage for det. Mens deien hevtes, skrudde jeg opp den nye tripptrapp stolen til tobias som han får til jul. Når vi skulle rulle ut lussekattene skulle de vist heve 50 minutter til så da ble kl enda mer, tror ikke vi var i seng før klokka nærma seg halv 3. Men lussekatter og tripptrapp stol ble det jalefall.

 

Lussekattene så vi laget.

Slik ble stolen etter jeg satt den sammen ?

Hva synes dere ? Har dere gde erfaringer med de stolene der ?

Hva farge har dere og har dere det nyborn også ?

Tobias ler

Babylatter e så herligt, han ler ikke så mye men latter er latter. Herlige gutten min. Som ler når morfar gjør seg til.

 

 

Er han ikke bare søt?

Er ikke babylatter søtt ?

Nissefest

I dag når jeg skulle levere ut julekortene skulle jeg ta bussen til byen ,en ble litt endring i planene jeg gikk innom skolen der pappa jobbe og viste Tobias. Det var vis STOR stas, mange forvetne unger der ja, alle synes han var så søtt, det rører mamma hjertet ja. Ja jeg vet han er verdens fineste gutt. Turen skulle videre til byen, jeg bestete meg for å gå siden Tobias var så urolig, men ingen ting hjalp. Helt til slutt da han...

Da han ville sitte slik helt til han blei lei og ville....

En liten gutt osm ville se allt, da vi gikk rundt mosvannet.

Som sakt var jeg på nissefest på skolen til Tremenningen min Linnea, som avr utrolig kjekt. Masse fin sang og musikk. Etter musikk og sang var det grøt og nissen kom med pakker til elevene og søsken. Det var vist stor stas.

Linnea, Tobias og meg.Tobias e inntresert i grøten til mamma.

Kan ikke legge ut mer bilder, pga andr barn på de andre bildene. Og de skal ikke ut på nettet. 

 

Hva har dere gjort i dag ?

Dagen i dag

Nå skal jeg litt rundt for å levere julekort og slikt og noen små æren i byen. Etter på skal jeg på julefest på skolen til Linnea, så da får jeg ta med meg nissedrakten til lille Tobias. Gleder meg utrolig mye, bilder kommer senere.

Nissegutten min som skal på nissefest, snakkes seinere da :)

Hva skal dere i dag ?

Hjemmelagde smørbukk

I dag har jeg laget hjemmelagde smørbukker, som fakdisk ble utrolig gode.  Denne oppskfiften var utrolig god og blir nok spist opp her i hus ja.  Tina

Dette trenger du :

 • 100g smør.
 • 3dl matfløte.
 • 2dl lys sirup.
 • 3 dråper edikk ( 7%)
 • 4dl sukker
 • 3/4 salt 

Slik gjør du:

 1. Blander alt i en gryte ( helst jerngryte)
 2. Når du koker det opp skal du alltid røre i gryten.
 3. Når det er kokt opp skruer du ned varmen, og da trenger du ikke røre hele tiden men litt. 
 4. La det bli en fin runnfarge og koke 1 til 2 timer.
 5. Når du føler den er ferdig tykk og går an og jobbe med så legger du det på bakepapir. la det bli 1 cm tykk.
 6. La det bli litt hardt før du kjærer det opp slik du vil ha det.

Jeg tokk de inn i kjøleskapet etter de var kjært opp slik de skulle bli harde og gode. Etter på pakker jeg de inn.

 

Er det noe dere vil prøve?

Liker dere smørbukk?

 

Baby outfit og godstolen

I dag skal vi bare slappe av, Tobias har funet seg til rette i godstolen til pappan sin. Pappan ble ikke særlig glad da nei hehe. Men Tobias storkoste deg i den og sitter og ser på TV. Senee skal jeg lage smørkbuk som jeg fikk ide da jeg leste Tina sin blogg. 

Toias i godstolen til pappan sin.

Tobias OUTFIT i dag. 

Kaledergaver

Jeg g samboern har skrapeloddkalender, sjokoladekalender og pakkekalender annen ver dag. I går da jeg skulle åpne luken med sjokolade. Sto det også noe i luken, der det sto at jeg skulle få massasje på kvelden. Det kjente jeg at jeg virkelig trengte en god og lang massasje. Tror akdri jeg har fått en så god massasje før. Den var helt himmelsk og jeg bare håper å håper at jeg får en til i kalenderen for det var virkelig godt. 

 

I dag var det Cato sin tur og få pakkekalender så han fikk ASFALT ROGALAND. Et magasin som selges av vanskeligstilte mennesker. Selgeren kjøper baladet for 25.- og selger det videre for 50.-. Mellomlegget beholder selgenen som lønn.

Selger de ASFALT eller noe lignende der dere bor?

Har dere noen type kalender?

 

 

 

MINNER (barseltiden og første tiden hjemme)

Som sakt ble jeg mamma til verdens beste gutt, 28.06.2911. Jeg hadde tidelig vannavgang, som gjorde at jeg fikk falske rier, men som stanset dagen etter på. Men jeg hadde da fare for infeksjon så de valgte og holde meg innlagt på sykehuset å gi meg antibiotika slik jeg ikke skulle få infeksjoner i livmorhalsen. Etter lang tid på sykehuset, fikk jeg et valg jeg skulle ta. Enten kunne jeg være med på et prosjekt der jeg skulle trekke en lapp om jeg skulle bli satt i gang eller vente på ekte rier, eller om jeg bare ville bli satt i gang. 

Jeg valgte da og bli satt i gang, for jeg var redd for infeksjoner og utrolig lei av og ligge på sykehuset og vente på ekte rier og lillegutt. Så Tirsdag den 28.juni.2011 fikk jeg en modningspille som gjorde livmoren klar for en fødsel. Jeg gikk fra 1 etasje opp til 7ene der føde loftet var. De trodde dette skulle ta lang tid, men når de kjekket åpningen hadde jeg nesten 4 CM. De sendte meg rett ned på føden, der jeg hadde rier som ikke var så vonde. Helt til de ga meg falske rier i drypp. Etter 6 timer med rier kom endelig min nydelige prins til verden. 
Han var 2240g og 43cm, var utrolig liten, men HELT perfekt.

Helt ny fersk Tobias.

Bare noen minutter.

Som dere ser er han veldig glad i hendene sine.

Min første bleie som var litt stor.

Når jeg kom hjem, var alt helt nytt for meg. Akkurat flyttet inn i ny leilighet, blitt samboer og MAMMA. Livet var jo helt perfekt. Men utrolig skummelt, sønnen min ble sendt hjem med sonde. For han var så liten og hadde ikke nok krefter til å suge alt selv, så etter amming var det pumping, mens samboeren tok seg av sonden. Jeg hadde besøk av noe som heter NAST som var utrolig flinke og veiledet oss utrolig godt. Så etter bare litt over 1 uke var sonden vekk. Jeg fullammet og alt var helt perfekt frem til jeg fikk en kraftig brystbetendelse. Og mistet melken til slutt som ikke var noe kjekt. Tobias hadde også kolikk en periode og det unner jeg ikke min verste fiende engangfor å si det slik. 

Tobias med tutten og med sonden, se så liten og se så stor tutt.


Her fåt Tobias melk på flaske av faren.

Jeg storkoser meg hjemme sammen med min lille gutt som snart er 6 måneder, skummelt så fort tiden går. Tenk for nesten 6 måneder siden lå jeg og fødte min lille prins. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg fikk Tobias i ung alder, han er virelig et lyspunkt i livet mitt. Jeg savner så klart skolebenken og vennene mine. Men dagene mine blir fult opp med masse kos, kos og mere kos. Og selvfølgelig lek. Jeg har virkelig fått en kosegutt. Ellers går mine dager ut på husarbeid, gå turer, være med venner, være en kjæreste og samboer og å lage mat. I helgene får vi som regel litt tid til og være kjærester.


SLIK ER MIN FAMILE NÅ?

 

Er det andre ting der vil jeg skal skrive om ?

Konkuranse

Malene har konkuranse på bloggen sin. Der du nemelig kan velge selv hva du skal vinne, men prisen skal være under 400,-. Hun er blitt sponset av Multitrend klikk HER for og komme til siden. 

Den tingen jeg velgte ut er denne: TRYKK PÅ ILDE FOR Å KOMME TIL SIDEN.

 

Meld dere på dere også.

Besøk

Tobias koser seg med Cathrine og Aina på besøk. Her sitter han og koser i den nye nissedrakten sin.

Hvem heier dere på i Idol:)?

Julebilder

I  dag kjøpte jeg en søt nissedraskt til Tobias, og tok litt julebilder. Har sendt ut julekortene men tok lit mer bilder for minnenes skyld. Nå skal vi lage Taco og har besøk av 2 venninder som skal spise her og se Idol.

Hva synes dere om bildene ?

Hva skal dere i kveld ?

Manu gutten min

Morfaren til Tobias var i england da jeg var 3 måneder på vei og viste verken om jeg skulle ha jente eller gutt. Så gikk han forbi denne drakten og tenkte vis det er en gutt må han få denne og om det er en jente må hun også få denne. Senere gikk han forbi en flaske og 2 smokker. Men Manu logoen på, han motte jo bare ha disse også. Det enesten han kom hjem med fra turen var dette. Tror han prøver å få Toias til og like fotall og ikke minst MANU.Har jeg ikke en snill pappa ? 

Tobias i MANU drakten

Dette var litt skummelt pappa.

 

Hva lag heier dere på da ?


Tobias koser seg...

I til mamma og pappa. Han liker og bruke mest mulig plass i sengen som dere sikkert ser på bilde under. Nå ligger vi i stua og ser på handy manny. Tobias elsker det. Snart skl vi leke litt og spise fruktpure og klar for en ny hvil etter det.

Tidelig UL..

Jeg synes ikke at tidlig UL skal bli gjennom ført, for mesteparten av de som finner ut at barnet deres har DS tar abort for de ikke vil eller orker det. Og det synes jeg er utrolig trist og skremmende. Alle barn har like mye rett til og leve som oss andre. Om de har DS eller andre sykdommer så er de like vel MENNESKER er de ikke? JO det er akkurat det de er, jeg har selv jobbet med slike barn. Og det er så utrolig mye glede i dem, de kan bruke lang tid på å lære å gå eller de aldri vil greie det. Men tenk den gleden og stoltheten du får som foreldre eller en nær denne personen.

Jeg har slev en tremenning som er funksjonshemming, men jeg ser fortsatt på henne som et menneske et menneske som har like mye rett til og leve som all oss andre. De er like mye mennesker som oss, de skal ses på som et menneske ikke som en plage for verden ikke en straff for Foreldrene.

 

Tremenningen min Linnea som jeg nevte, er en av de personene som betyr mest for meg. Selvsakt betyt Tobias ALLT, men Linnea har allt vert lyspunkte i livet mitt, en jente som får meg til og smile og få triste ting til å være gode. Hadde jeg fått vite at mit barn hadde DS eller en funksjonshemming med seg hadde jeg ikke klart og tatt det bort, de har så mye glede med seg like mye som alle andre.

Meg og Gullet i Rhodos.


Gullet sit 7 års bilde.

 

Hva synes dere om tidelig UL?

Hjemmelaget barnemat...

Jeg lager som regel barnematen til Tobias selv, men de siste ukene har jeg ikke vært helt i form til og lage noe som helts å i dag mens samboern er hos legen med Tobias. Har jeg ryddet og støvsukt leiligheten. Oglaget hjemmelaget middag til Tobias. 

DETTE TRENGER DU:

 • Gulerott. ( så mange du vil ha)
 • Poteter. (Så mange du vil ha)
 • Solsikeolje.
 • Babymoser.

SLIK GJØR JEG:

Hakk opp det du skal ha oppi

Utstyre jeg bruker

Etter du har kokt grønsakene tar du Olje (Solsikeolje) oppi.


Slik blir det.

Lager du babymat selv?

Hva lager du ?

 

Tobias elsker..

Gå stolen sin, er han bare helt forelsket i. Når han ikke vil kose eller leke selv setter jeg han i gåstolen sin, og da smiler han for harde livet. Han smiler, ler og synger med. Jeg skal prøve å laste opp filmer der han ler, det er bare så utrolig herlig å høre på. 


Store gutten min har blitt og så flintk til og leke.

Jeg liker ikke å bruke den for ofte, men den er grei av og til men ikke alt for mye. Han skal jo lære seg å gå uten om den også. Så det blir sikker ikke så mye når han blir eldre. Nå har jeg senket stolen, slik at han ikke får så mye belastninger i rygg og ben når han bruker den.


Brukte dere gåstoll til deres unger/ eller skal dere?

Hva synes dere om de ?


Baby outfit

Dette har Tobias på seg i dag.

Genseren liker jeg så godt, den kjøpte mamma på zara.


Hva synes dere ?:)

Savne magen

Når jeg tenker meg om og legger vekk all smerten og det vonde jeg hadde under graviditeten, så savner jeg magen. Følelsen at det var en baby inni meg og noe som jeg skulle bli mamma til. En liten gutt jeg skulle passe på resten av livet, en så kommer til å være avhengig av meg. En som vil kalle meg MAMMA og min samboer for PAPPA. Alle sparkene han ga meg selv om de var vonde av og til så savner jeg dem. Savner og kunne kose med magen min, savner ultralydene. Det var noe helt spesielt og se lillegutt i magen, noe jeg under alle.
24+ 5 uker

18+3 Uker. 
 

Savner dere magen og livet inni ?

Eller for dere som er gravide vil vel helst ha ungen ut ?

 

Pepperkakehus

Mannen jobber overtid i dag også så jeg bestemte meg for og lage pepperkakehuset jeg fikk av moren hans. Slik ble det, ikke like lett me en krevenes unge.

Har dere laget peperkakehus i år?

Trille tur

Nå har nettopp farmoren til Tobias vert med masse fint julepynt til oss, ettersom vi hadde så lite. Så fikk jeg også litt penger til og kjøpe resen, så da har vi vert på senteret og kjøpt oss litt mer julepynt som dere skal få se senere.

Kan dere se meg...?

 

'

Her er jeg, jeg ligger varmt og godt nede i vognen, mens mamma er ute i kulden.

 

Har dere pyntet til jul ?

hva har dere gjort i dag eller skal i dag ?

Go morgen

Nå har jeg latt mamma sove til halv 9, da ble hun glad, men nå tenkte jeg og kose litt med mamma før farmor kommer med litt julepynt til oss. Så vil jeg si god morgen til alle sammen.

Hva skal dere i dag da?

Kosetid

Tobias sender dere en hilsen, og sier at nå koser jeg og mamma min oss i sofsen og ingen kan forstyre oss siden nå er mamma bare min

Ha ein din ettermiddag :)

Frokost

I dag har jeg vert på madla og fått ut bilder av Tobias som jeg skal henge på veggen. Ble veldig fornøyd, nå sitter jeg og spiser bigOne til frokost med eb venninde. Som dere ser liker jeg majones på pizzaen og det er utrolig godt.

Hva skal dere i dag?
Har dere smakt med majones på ?
Ha ein fin dag

Fotograf bilder av lille Tobias

På tirsdag var vi å tok noen fotografbilder av Tobias, hos Per-Arne Jansen. De kom jamen meg fort for har fått bildene alerede. Her har jeg laget en film av bildene, det står mitt navn ver bildene slik ingen skal stjele dem, men er Per-Arne Jansen som har tatt dem.

 

Hva synes dere om bildene ?

Er han ikke flink ?

Synes du her er tøff...

Tobias fikk verdens kuleste sikler ikke i dag, den motte vi bare kjøpe

"Synes du jeg er tøff....
så skal du se pappa'n min" 

Meg og godgutten.

Hva har dere gjort i dag ?

Tobias sin julekalender

ei veninne av oldemoren til Tobias har laget julekalender til han. Tobias har ikke kalender i år, så nå trenger vi ikke å tenke på det når han skal begynne med pakkekalender. Jeg syntes det er litt kjekt med hjemmelagde kalendere og personelige kalendere. Fordi da har nemlig Tobias sitt navn og årstall på. Det syntes jeg var speiselt kjekt! Så nå bruker vi den som julepynt og kommer nokk til å henge Cato sine gaver på den.

Her er julekalenderen:


Synes den var fin jeg


Motivet på kalenderen


Personlig navnet.

Har dere personlig eller hjemmelaget kalender?

Hva synes dere om denne ?

 

Spise kroken

Jeg tenkte å vise dere spise kroken våres. Etter som vi fikk verdens fineste advenslys av mormoren til cato og oldemoren til Tobias. 

Har ikke duken på nå da, og lekegrined med alle lekene i bak.

Tingene vi har på spisebordet

Denne fikk vi av mormoen til Cato og oldemoren til Tobias. Synes den avr så utrolig fin.

Hva synes dere ?

Hva synes dere om advenslyset vi fikk ?

All i want for christmas is you

Det er ens ang jeg kommer i julestemning av, jeg kom over en ny en. Jeg har allti likt den da 

 Her er den nye:

Her er den gamme :

 

 

Hva sanger kommer dere i julestemning av ?


Sliten mamma, trøtt gutt.

Når man er syk er det grait at guttungen er trøtt og kosen. Lillegutt har såve slik ca en time . Tror helgen skal brukes til og bare være hjemme og slappe av. Det kan ver samboeren må jobbe i helga da. 

Er han ikke søt ?

Hva skal dere i helga?

Se hva jeg har fått (TOBIAS)

I dag har jeg Tobias vert med Mona Marie på Madla amfi, mens jeg lå og sov kjøpte hun en gave til meg så jeg skulle få åpne når jeg kom hjem til mamma som. På vei hjem gikk vi en lang tur slik jeg kunne sove litt og mamma skulle få slappe av. Det begynnte og hagle og det likte jeg ikke så jeg begynnte og gråte. 

Når vi var fremme skulle jeg få åpne pakken jeg fikk.. 

 

Jeg klarer selv mamma jeg er 5 måneder assa...

Jeg liker og konsentrere meg..


 Denne bamsen var under papire, jeg ble glad og jeg ville...


Spise på den. Takk mona :)

Har dere gode venner ?

Hva har dere gjort i dag ?

Har dere bloggerfy ?

For dere som vil tjene penger eller ha flere lesere på bloggen er bloggerfy en fin ting. Kom over de og tenkte og dele den med dere. Det er bare til og trykke inn og regestrere seg. Det er helt gratis.
For og regestrere dere helt gratis så trykker på det gule hvor det står Splinx. Så kommer dere til siden. 


1 desember

Nå er det endelig 1. desember, jeg har laget en kalender til samboeren min. Han var litt sen i morges så han rakk ikke åpne den, så da får han få den senere når han kommer hjem fra jobb. Ellers har jeg vært syk, tror jeg har omgangssyken eller influensa. Hvis jeg ikke blir bedre til i morgen får jeg komme meg til legen. Jeg har ikke så mye krefter til overs, kreftene jeg har bruker jeg på Tobias. Ellers var Tobias hos tanten sin i går, og jeg hadde verdens beste venn på besøk i går som ryddet og vasket leiligheten. Det var så utrolig deilig. Så fikk jeg sove litt hihi. Samboeren jobbet overtid i går så var ikke hjemme før nesten klokken 23.00. Merker den lille tiden jeg var alene med han fra 20.30 til 22.00 da han sovnet var slitsomt og hadde absolutt ingen krefter igjen etter det. Så formen er ikke så stort mye bedre i dag. Så i dag får jeg en venninne som skal passe han frem til pappa kommer til meg senere. Jeg er utrolig heldig og har utrolig gode venner og en støttende familie. '


Ellers har jeg også en gladnyhet på hjerte som jeg må fortelle dere, ihvertfall så rører det mamma hjertet mitt. Lillegutten min har begynt å prøve å krype. Han åler seg frem, men når han er oppe i krypestilling, så sitter han litt fast. Skaø få filmet det neste gang. Er nok ikke lenge før han klarer det, og han er utrolig flink til å sitte, sitter nesten alene allerede. Flinke gutten min.


 Tobias som prøver å få tak i leken sin.Fine gutten til mamma, Elsker deg.

Når begynnte dine og krype hvor gammle var de ?

Hva skal du i dag ?