Om meg Om Tobias Fødselshistorien Graviditeten Spørsmål ?

spørsmålsrunder

Svar på spørsmålsrunden...

hvor lenge har du blogget?

 • Septemer 2011.

hvor gammel er tobias?

 • Tobias er rett over 9 måneder, der fins en tidslinje på sidelinjen som viser hvor stor gammel han er å den forandrer seg vær dag

Lisa: Hva har vært det beste med mammapermisjonen?

 • Det må jo være det og kunne tilbringe mye tid sammen med min nydelige sønn Tobias. Selv om det kommer dager der jeg vil i jobb vis han er ekstremt sutrete eller syk, da vil jeg helst bare jobbe. Likt frekt men er ikke frekt ment. Men tiden jeg har sammen med han ELSKER jeg, vert sekund sammen med han elsker jeg, jeg kan ikke få nok, jeg kan ligge å se på han i time vis.

Lisa: Hva er ditt beste mamma-tips?

 • Vet ikke hva du mener, men jeg merker at det beste jeg gjør er å la Tobias prøve på ting selv. At han skal få prøve og sise selv og andre ting. noen ganger mater jeg han med skivene men han elsker å gjøre det selv og pleier egentlig ikke hive mat på gulve uten om smuler som sikkert ikke er så lett.

Lisa: Kan du si 3 positive ting om deg selv?

 1. Jeg gir ikke opp...
 2. Jeg er romantisk om jeg bare vil det...
 3. Jeg er meg selv hele tiden og fult ut...

Lisa : Hvordan var livet ditt før? Kos var hverdagen din? Noe du gjorde før å ikke nå?:-) følger deg kver dag,du er flink Lisa<3 men kunne du skrive litt mer om deg :-)?glad i deg,stor klem Hanne :-)

 • Jeg skal skrive et egent innlegg til deg jeg hanne :DTobias: Hvilke rutiner har han i løpet av dagen?

 • Jeg har laget et egent innlegg om det som kommer senere. jeg har laget et egent innleg noen innlegg unde...

 

Lisa: Hvordan har det sosiale i livet ditt endret seg fra du ikke var gravid til du ble gravid og nå mamma?

 • Når jeg ikke var gravid eller gravid var det lettere å gjøre som du ville enten gå ut med venner eller gjøre ditt od datt uten å motte tenke at hu hadde ansvar for en helt annen person. Men liker bedre live mitt nå en før...

Lisa: Hvor ser du deg selv om 10 år?

 • Gift 2-3 barn, hus og økonimien helt på plass.

Lisa Har du noen tanker om fremtiden til Tobias?

 • Nei fremtiden hans får han bestemme selv han skal selv bestemme selv ha han vil bli og hva han skal studere og slike ting. Jeg er bare glad for vis han vil jobbe og tjene egne penger..Tobias: Hva er favorittmaten hans?

 • Når det kommer til middag er det kjøttdeig,spagetti,potetmos og spagetisaus det elser han så lenge sparetiene er små da. Ellers er han glad i mariekjeks og riskjeks. Og utrolig glad i skive. For å si det slik kan heller ramse opp hva han ikke liker hehe. Han ELSKER mat for å si det slik.

Tobias: Hva liker han å gjøre på?

 • Han er veldig glad i å leke med andre barn, ellers så liker han å se mikes klubhus og bare kose med mamman sin på kveldene.

Tobias: Hvilke bleier bruker han? Hvorfor har du valgt akkurat de bleiene?

 • Det skal jeg også lage et egent innleg om men så kommer enten i dag eller morgen tidelig.


Søte familien min, når tobias var litt mindre og ville ikke vøre med på bilde...

Hva synes dere om svarene ?

Likte dere bilde ?

 

 

spørsmålsrunde...

Jeg tenkte å ha en spørsmålsrude sist ble den avsluttet siden jeg ble syk og jeg var rett og slett ikke i form til og svare så derfor tenkte jeg dere kan få stille spørsmål nå.

Dere kan både stille meg og Tobias om spørsmål... Dere skriver tobias: hans spørsmål og Lisa på mine spørsmål.

Jeg avslutter når det ikke kommer mer spørsmål..

BARE SPØR I VEI....

Spørsmålsrunde

Nå er det en stund siden jeg har har en spørsmålsrunde, så tenkte å ha en nå. Der du kan spør både meg og barnefaren. Men litt grei om dere skriver Lisa: noen spørsmål og under Cato: noen spørsmål så er det mye lettere for meg.

Ser jeg har fått en del nye lesere så vis det er noe dere lurer på så spør, for private svarer vi ikke på. Men bare til og spør i vei.

Spør i vei, og om det er noe dere vil jeg skal lage egentlig innlegg om så bare si i fra :)

svar på spørsmålende

Silje Veronika Grønbekk

Er det ting du skulle ønske du hadde gjort før du ble gravid og fikk Tobias?

Egentlig ikke så masse uten om å kanche ha reist litt mer, men nå ble ikke slik. Får heller reise med min lille familie når vi har råd til det.

Hvis du kunne valgt mellom å få barn nå, eller om 3-4 år hva ville du gjort?

Jeg ville ikke byttet bort Tobias med noe som helst, men hadde jeg fått akkuratt samme gutten ville jeg heller ikke ventet, det er litt vanskelig og svare på for jeg har det perfekt som jeg har det nå, kanche jeg ville vert ferdig utdanet, men slik ble det ikke. Jeg begynner i lære etter sommeren. Så nei jeg ville ikke ha ventet for live er PERFEKT.

krangler du og samboeren mer etter dere fikk Tobias, eller mindre?

For å si det slik vi krangler de,t reine jeg med nesten alle gjør inni mellom. Den perioden Tobias hadde kolikk hadde vi en del krangler, for å ha en som gråt hele dagene og nesten hele nettene var ikke det letestem cato skulle på jobb jeg skulle vøre opplakt til å takle gråtingen neste dag. Så i den perioden ble det litt krangling. Men nå som allt er fint," krangler" vi om andre ting som vi ALDRI har "kranglet" om og det vi " krang" om før er ikke aktuelt nå :)

 

Monica:

Hvordan er det å ikke kunne ha like mye frihet som før ?

Til tider er det vanskelig, men nå er min værdag blitt slik. Tobias er en del av meg og han er en jeg har med meg nesten overallt. Og det føles bra. For å si det slik har jeg han ikke med er det noe som mangler hos meg.

Føler du ungdommen din ble litt "ødelagt" etter at du fikk Tobias?

Egentlig ikke, jeg er 18år og har opplevd en del som ungdom du er jo ungdom fra du er 14 år å jeg har hat 4 år som har vert helt fantasdiske, og nå et halvt år som mamma og jeg ELSKER det. Jeg har rett og slett fått et bedre liv en det jeg hadde før. Mistet venner og fått nye venner.

Hva syntes du om jenter som får barn i ung alder? er det positivt eller negativt?

Det kommer helt an hvor tidelig du mener, og hvem som får barn. Jeg synes det er mest posetivt, jeg har selv en venninde som er 15 år og mamma, å hun er en helt fantasdisk mor til sin datter, hun er et godt forbilde og hun setter allt til siden for sin datter. Men om du er ung mor å går ut hvær helg og tar alle før datteren/sønnen din mener jeg det er negsativ. Meg jeg er for ungemødre, stå på.

Får du mye hjelp til å passe Tobias når du trenger det?

Jeg har hat god hjelp til det ja, når jeg er syk eller bare sliten. Har vi god familie på begge sider som hjelper til. Har også et par veninder som spør om å passe han og det synes jeg er utrolig koselig.

Du har verdens fineste sønn! <3

 

Lene - 16 og gravid:

Hvordan beskriver DU forholdet mellom deg og Cato?

Sånn forholdet vårt er nå er det HELT perfekt, han er verdens beste pappa, samboer og forlovede. Og jeg ser for meg at vi aldri skiller lag for å si det slik. Og kommer nok til og få flere barn etter vert. ( slap av mamma skal ikke ha noen flere enda)

Holder dere alltid en god tone foran Tobias?

Ja det gjør vi om det er noe vi skal snakke om venter vi til han sover eller leker på lekeromet sitt. Siden vil ikke han skal se oss krangle eller diskutere om det skulle være det. De sjønner mer en det vi tror.

Jeg VET at du elsker Tobias over alt, MEN hvis du kunne velge om å gå tilbake og vente 2-3 år til med å få barn, hadde du gjort det da?

svarte på det tideligere , men nei hadde ikke det.

Før du fikk vite kjønnet på fosteret, hva ønsket du at det ble da? Gutt eller jente? :)

Jeg tenkte jeg ville ha en jente, men så ville jeg ha en gutt så kunne passe på lillesøsteren eller lillebroren sin :) neste håper jeg blir en jente men blir glad for begge deler.

 

Wensta

Korleis er det å vere ung mor?

Helt perfekt, det er slit til tider der folk vil ha deg med på allt å du ikke kan og ikke alle som forstår det er ikke like lett alltid. Men jo ung mor er helt PERFEKT jeg kunne ikke hat det bedre, og jeg STOR trives som mamma. Noen rare blikk får jeg men de blåser jeg i og heller heve skuldrene og er stolt at jeg bærte frem mit egent barn.

 

Therese mamma til michelle:

Blir du gjenkjent på gaten etter at du startet bloggen?

Av noen men ikk enoe særlig egentlig. Men det er like så greit.

Hvordan synes du det er å få så mye positive kommentarer på dere og deres utrolig nydelige prins, Tobias?

Det gjør meg så utrolig glad, og vite at andre synes at Tobias er en så nydelig gutt som han er. Det får meg til og ville blogge mer og vise mer av min nydelige gutt. Jeg vil bare dele han med hele verden for han er helt PERFEKT. OG jeg elsker han..

Har Tobias andre "baby venner"?

Ja det har han han har en så heter michelle, linnea og Leah Emilie. Har flere med det er disse han ser mest.

God jul til deg og dine søta :) håper julen blir over all forventning!<3

 

Pia

Har du fått nye venner siden du fikk Tobias?

Ja det har jeg, og fleste har barn selv. Har en gruppe på facebook der vi er en del unge møre.

Har du fått nye venner gjennom bloggen?

Ja det har jeg også.

God jul :D

Tuva:

savner du meg ?

Hehe, savner alle dagene oppe i sirdalen, savner alle folkene.

Er det travelt og være mamma ?

Til tilder, men er godt med en liten avbrekk og kunne slappe litt av og være med venner. Men er travelt, er ikke bare kos og kos som alle tror. Er også bleieskift, gråting, mating og sutring. Tener som kommer, legetimer. Det er ikke en person du kan legge vekk når du ikke orker mer.

 

Charlotte:

Hvordan er det egentli å være mamma som 18 åring ?

Merker ikke så mye forsjell uten om at vennene mine er ute og fester og jeg sitter her med den nydelige familien min, venner går enda på skole eller i lære mens jeg er hjemme men min lille nydelige prins. Synes live er perfekt sån det er nå jeg.

Er det travle Hverdager eller går alt ganske rolig egentli?

Når begge er friske er værdagen gangske grei. Står opp, koser litt i sengen, drikker melk, får frokost, leker litt en liten kvil . bleieskift mange ganger, mer melk og mat og sover litt og slik går mine dager om og om igjen.

 

Matti:

Er d stress å ver mor???

Nei egentlig ikke.

savne du å konna ver me venner å venninner?? (eg savne dåkke)

Ja det gjør jeg men er jo en del med vennner selv om jeg har Tobias, ikke like mye men av og til er jeg det.

ka du jørr borsett fra Tobias å familie-ting om dagen? :-)

Ikke så mye mer en det. Pcen og sover.

 

Gina thomsen

Nå som du har fått verdens herligeste unge å du har blitt ein utroligt gode moor! kjempe kjekt å se kor lykkelige du e vennen :D

Takk gina, setter STOR pris på flotte ord.

Koss har livet forandra seg, me tanke på verdier å slikt liksom familie å kjærlighet?

Allt nesten, skull eikke tro en så liten person skulle bety så utrolig mye for meg. Tobias er den dyrebareste skatten jeg har og den ahr jeg sammen med min dyrebareskatt Cato. Sammen er vi en lykkelig familie som har masse kjørlighet for hverandre.

Loove you snuppi! <3

 

Eileen gard:

Jeg lurer på hvordan du og dine reagerte når du/dere fortalte at du var gravid?

Kan lage et egent innlegg om dette når jeg får tid senere i dag eller i morgen.

Hvordan er det å bli mamma?

Helt fantasdisk er det.

Har du mistet noen venner etter du ble gravid eller når du hadde fått Tobias?

Ja har misten en del venner, nesten alle for å si det slik. Men har noen gode venner igjen da.

Hvordan skal du gjøre videre med utdanningen din ?

Jeg skal begynne i lære nå etter sommeren og gå det i 2 år å så videre på vernepleier skole.

Klem Eileen <3 Tobias e bare så nydelige liten gutt :D

 

Henriette:

 

Koss føltes det ut å ha babyen i magen?

Det var rart, men du blir vandt med det til slutt. Nå savner jeg alle sparkene og allt. Men hadde ikke et lett svangerskapp for å si det slik da.

Og koss va følelsen etterpå?

Veldig rat.

Va det rart å ikje ha han i magen din eller bedre nå som han va ute?

Jo det var det, var så vandt med og ha spark innene ifra, nå sparket han uteneifra og inn. Og det var mye bedre og få han ut mye mer glede i det.

Og om me ska finne på noe en dag, siden det e så lenge siden nå?

Ja det kan me selvølgelig vettu.

Aina:

hvordan var det å feire jul for første gang med Tobias?

Helene:

 

Har du forandret deg mye siden du fikk Tobias?

Jeg mener selv det og familien sier det så regner med det. Er blitt mer voksen og tar mer ansvar en det jeg gjorde før.

Er det vanskelig og ha så mye ansvar i denne alderen?

Til tider, men du greer det du må greie. Men jeg trives så utrolig godt så legge vekk det vonde.

Får du mye tid til venninnene dine nå, når du har Tobias?

Av og til de jobber jo og går på skole, å når de er ferdig skal topbias snart is eng og derfor er det bedre om venner kommer her siden jeg ikke har lappen eller bil.
Lykke til med bloggen, veldig fin blogg :)

 

Anonym:

På hvilken måte vil du sei at å få ein unge har forandra deg som person?

Du tenkter mer på ting før du gjør du, allt er ikke deg lenger. Det meste går egentlig i Tobias om han har det bra og allt slik. Jeg har forandret meg mye siden jeg fikk han, som je gsa tar mer ansvar og kan ikke gå der jeg vil lenger når jeg vil. Tobias er "sjefen"

Hvar det greie svar ?

er det noe mer dere lure på så spør?

Noe dere vil jeg skal blogge om ?

Spørsmålsrunde? mammarollen og andre ting?

Har fått nye lesere, så tenkte jeg skulle ha en liten spørsmålsrunde. Så vis det er noe dere lurer på er det bare til og spørre i vei. Alt som har med mammarollen, ting dere vil jeg skal blogge mer om eller skrive egne innlegg. Så er det bare til og spøre i vei jeg svarer på det fleste. Men helt unedvendige spørsmål ungår jeg.

Så tenkte jeg og svare etter jul en gang, når jeg får tid?

God gutten min :D

SVAR PÅ SPØRSMÅLENE

Får og komme til bloggene trykk på navnet dems.

Lene - Ung mamma:

Merker du alt personligheten ved gutten din?

 Ikke alle enda, men de han har merker jeg jo. Merker han er en smilende og fornøyd gutt. Men han vet hvorden han skal få viljen sin. 

Hvordan fant du ut at du var gravid?

Kvalmen og utrolig ømme pupper. Tok en del tester, noen viste negativt, noen viste ingen ting og noen positive. så jeg fikk time hos ultralyd, da var lille nurket 6 uker :)

Hvem bestemte navnet?

Det bli enige, vi gikk gjennom en navnebok, og fant noen navn. Da hadde vi en liste med mange forkjellige navn.

Hvorfor ble navnet til slutt Tobias?

Det var det vi begge synes var finest, og noe ville sønnen vår skulle hette resten av livet. 

 

Ina - H:

Hva er det beste ved å være mamma ?

Bare tanken på at jeg har bært han frem, født han selv. Er en god ting, vite at ansvare ligger på meg og BF og vi skal lære han rett og galt. Her er verdens fineste dikt:

Den ufødte babyen spurte gud: De forteller meg at du vil sende meg ned til jorden i morgen, men hvordan skal jeg klare å leve der når jeg er så liten og hjelpeløs ?

Gud svarte : Din engel vil vente på deg og ta vare på de. " men hvem skal beskytte meg ?"

Gud sa: Din engel vil beskytte deg, selv om det innebærer å risikere sitt egent liv.

Babyen sa: " Gud kan du være så snill å si meg engelens navn?

Gud svarte: Du vil ganske engelt kalle henne for Mamma :)

Hva er det som er det vanskeligste ved å være mor?

Å ha sanvitighet til og la han grine på kveldene før han legger seg. 

Hvor langt var du på vei før du fant ut at du var gravid? 

Som sakt hadde jeg mange negative og posetive tester, den første positive viste 4 uker.

Bruker dere noe prevensjon nå? 

Ja, jeg har spiral. Er ikke så fornøyd med den. Har ubehag av den, men legen sa det kunne ta 6 måneder til smertene gikk over, har hat den i rett over 4 måneder. Så får bite tennene sammen og holde ut de 2 siste månedene. 

Hvis det er ne du angrer på, hva?

Angrer ikke på noen ting. Er ingen ting og angre på, har fått verdens fineste gutt og det er det ingen tvil om. 

Hvilken tanker gjorde du inni deg når du fant ut at du var gravid?

Mage forkjellige tanker. Jeg ble red, men likevel glad. Følelsen klarer jeg ikke beskrive. Gikk ikke opp for meg at jeg var gravid før sparkene begynnte og kjennes. 

Hvilken tanker har du i etterkant av graviditeten?

Når det gjelder Tobias, har jeg mange tanker. Når jeg ser på han tentker jeg alltid, OJJ har jeg laget denne flotte skapningen. Har jeg bært han frem. Da blir jeg stolt og tenkter. Gud for en fin gave jeg har fått. Når det kommer til venner, mister jeg bare fler og fler. Eller mer at de ikke kjønner at jeg ikke kan være med på alle ting lenger. jeg kan ikke bare gå ut og drikke og vandre på nettene. Jeg er en MAMMA og har andre ting og tenke på. Jeg har en sønn som trenger meg en sønn som trenger kjærlighet. Og det er det ikke alle av dem som forstår. 

Hvilken tanker har du om fødselen?

Selvfølgelig gjorde det vondt, og er noe jeg apsolutt er villig til og gå igjennom igjen. Det var utrolig vondt men den følelsen da han var ute er den beste følelsen jeg noen gang har hatt. 

Fikk du epidural? Isåfall, var det vondt?

Ja jeg fikk epidural, jeg hadde så mange rier etter hverandre. Så etter jeg fikk den sovnet jeg og senere våknet jeg av press rier. Så det var litt greit for da kjente jeg ikk så mye av pressriene og når han skulle ut. Men selve epiduralen husker jeg virkelig ikke om gjorde vondt. 

Hva var det første du tenkte når du fant ut at du var gravid? ble du redd, skremt?

 Jeg tenkte ikke så mye der og da, va mer i etter kant tanktene kom. Når det nærmet seg termin ble jeg mer og mer redd. Og når det gjalt læretiden etter på. Siden det ble mye tull når det kom til det.

Hvor gammel var Tobias når han ble døpt?

Han var litt over måneder.

 

Gina Thomsen:

Kan eg få lovt å passa gullet meeer? så ska eg ikke komma forseint?

Ja selvføølgelig :)

Kine:

Ka ti fant du ut at du var gravid?

Kvalmen og utrolig ømme pupper. Tok en del tester, noen viste negativt, noen viste ingen ting og noen positive. så jeg fikk time hos ultralyd, da var lille nurket 6 uker :)

Hvor gammel er Tobias?

han er 5 måneder.

Og hvordan håndtere familien din det?

Når ejg var gravid var det andrerledes. Men nå når Tobias er her er de veldig glad på mine veine, og de er utrolig glad i Tobias. Og sier de er stolte over oss. Og det gjr meg glad. 

Miggii:

Hvar det vodt?

Så klart, er de verste smertene jeg noen gang har hatt, men smertene blir fort glemt. Når jeg fikk lille Tobias rett opp på brystet var alle smertene glemt. 

Fikk du epidural med en gang ?

Nei fikk den etter 5 timer ca. Etter den gikk alt fort. Han var ute etter 15 min etter pressriene. Fikk epiduralen da jeg hadde full åpning, som egentlig ikke er lov.

Kor lang tid tok fødselen?

6 timer etter riene startet.

Hvor mange barn vil du ha ?

Har lyst på 3 eller 4, men det vil tiden vise oss.

Skam søde bebiis,å du e utrolig heldi, Lisa:D Ønske dokker alt det beste deg, cato og Tobbiii :D

Tusen takk, ja er trolig heldig.

Sofie:

Hvor gammel var du da du ble gravid?

Da var jeg 17 år. 

Hvor gammel er kjæresten din ?

Vi begge er 18, og blir 19 etter Nyåret 

Pia:

Hvordan ser du for deg fremtiden din ?

Ser for emg fremtiden med verdens beste mann, sønn og andre barn. Og har egent hus, og bil. Og ferdig utdanet som vernepleier. 

Gleder du deg til å gifte deg?

Ja det gjør jeg, det er vel alle jenters drøm, ikke alle men de fleste.

Hvis du skal ha flere barn i fremtiden gleder du deg ?

Ja gleder meg utrolig mye, men andre mann kommer ikke helt enda. Vil nye tiden sammen med Tobias og bli ferdig med læretiden før jeg tenker på den andre. 

 

Mamma for lille Michelle:

Hvorfor er kjæresten din drømmegutten?

Fra første gang jeg var me han alene uten noen andre, bare viste jeg at han var den rette. Men var ikke sikker på om han syntes det samme. Men etter vertble vi sammen, 1 år etter det ble jeg gravid, og det at han er 18 år og sto med min side under hele svangerskapet vite bare at han var den rette og viste at han bare var drømmegutten min. under fødselen var han en drøm, og han er verdens beste pappa for Tobias. Han er bare helt perfekt, og nå som vi er forlovet vet jeg at det er oss to.

Er dere flinke å pleie forholdet selv om dere har Tobias?

Ja vi har vert det, i begynnelsen da han hadde kolikk, var det litt vanskelig. Men nå som han sovner i 9 tiden og sover rundt. Får vi godt tid til og se TV, slappe av sammen, spise sammen. Og vi har også fått barnevakt 1 gang der vi begge har gått ut og va i bursdag til en kompis. Ellers har mamma passet han noen timer slik vi fikk litt tid alene. 

Tenkt på hvor mange barn du  vil ha ?

Jeg vil ha 3 eller 4, får bare vente å se tiden vil vise.

Hvar svarene greie ?SVAR PÅ SPØRSMÅLENE

ka like du best av fanta og cola ?

 • Cola

 

Hva liker du å gjøre på fritiden?

 • På fritiden pleier jeg og gå i Åpen barnehage, sammen med 2 andre jenter som er utrolig koselige. Svømmehallen er tingen og være med venner og samboeren.

 

Hva er er mest nødvendig, pc eller mobil?

 • Mobilen.

 

Hva synes du mammarollen gjorde for deg?

 • Den var med og skape meg som en mer ansvarlig person. Den gjorde live mitt som en drøm, jeg klarer ikke forklare hvor mye Tobias har gitt meg. For han har gitt meg alt.

 

Hva er det du brenner for/interreserer deg?

 • Jeg brenner for friidrett, kunst og hånsverk, Hotel cæsar og trening.

 

Hvorfor er du så søde?

 • Vett ikke eg bare e det, haha neida.

 

Har det å få barn planlagt, eller skjedde det uventet?

 • Var ikke planlagt nei.

 

Har det å bli mamma forandret deg mye som person?

 • Veldig, merker en del forandring.

 

Hvordan reagerte du selv/venner/familie da du ble gravid?

 • Kan skrive egne innlegg på dette.

 

Hva er det verste og hva er det beste ved å være mamma?

 • Er ikke noe som er verst, men vis det er noe jeg må velge er det Kolikken han har hat.
 • Det beste med å være mamma er at han er mitt ansvar og at jeg sitter igjen med verdens beste sønn.


Kan du tenke deg flere barn?

 • Ja det er planen det.

 

Vis du sko hatt ei jenta, ka ville du at hu sko ha hetta?

 • Kaia Emilie, så får se om det blir en jente neste gang.Angre du på at du fikk bubba? Og syns du egentlig isje at bubba e kulere enn tobias?

 • Angrer ikke et sekund at jeg fikk Tobias (bubba), angrer heller ikke på at det var med min Samboer Cato. Han er verdens beste pappa til Tobias. Og jeg ser kjærligheten mellom dem.

 

Har du mistet venner etter at du ble gravid?

 • Ja mistet en del venner etter jeg ble gravid og etter fødselen. Merker fort hvem som er dine venner eller ikke. De som var ekte venner var der og ikke forlot deg bare for du ikke kunne drikke selv om du var 18, eller andre ting som Gravide ikke skal gjøre. Hadde en støttende familie på begge sider.

 

Hvordan har mammaroller forandret deg? :)

 • Som sak føler jeg den har forandret en del av meg, er enda den samme Lisa men bare en mamma også. Kan ikke gå ut så mye jeg vil lenger, kan ikke farte rundt hele kveldene. Kan ikke bare ta meg en tur på kino eller bursdag uten og planlegge det.

 

Vil du ha flere barn i fremtiden?

 • Ja det er planen


Har du en favorittblogger?

 • Ja har en del favoritt blogger, jeg har www.bloglovin.com der jeg kan legge inn de bloggene jeg leser og da kommer alle bloggene opp når de skriver innlegg. Har dere www.bloglovin.com.Sto det mellom flere navn når du valgte navn til barna dine?

 • Barna mine? Har bare en sønn og sto mellom. Tobias, Simon, Emil, Dennis og Benjamin.Var du helt rolig eller ble du redd da du fikk vite at du var gravid?

 • Jeg var utrolig trøtt så gikk ikke inn på meg før jeg sto opp. Var masse tanker og følelser når jeg fant det ut.


Hva gjør du på mens du går hjemme med Tobias?

 • Er i åpen barnehagen, er med andre unge mødre, venner, svømmehallen og stelle huset og ikke minst kose masse med min Tobias.


Kan du legge ut outfits bilder av både deg og Tobias?

 • Ja skal prøve har lagt ut av Tobias men skal prøve å være flinkere til det ja.


Dere to er så søte sammen, og du er en super mamma <3

 • Tusen takk, nå ble jeg gladSVAR PÅ SPØRSMÅLENE

Kossen føles det å være mamma ?

 • Det er en god følelse og være mamma, du føler deg plutselig mer viktig. Du er jo et forbilde for ungen din og har et ansvar som du aldri har hat før. Å vøre mamma er det beste som har hendt meg.

 

Kan du fortelle om fødselen ?

 • Ja skal det, er bare ikke ferdig med den enda, men den kommer sikkert snart.

 

Reaksjonen når du fant ut at du var gravid?

 • Jeg og Cato testet meg på natten, siden de sier du skal ha morgentisset, men jeg våknet sånn rundt 5 for å tisse så hvorfor ikke ta den da. Jeg var utrolig trøtt så tror ikke det gikk opp for meg da jeg våknet. Når jeg våknet igjen trodde jeg først det var en drøm. Helt til jeg våknet og fant testen vegsiden av sengen. Jeg hadde masse tanker i hode både negative og positive tanker. Det var ikke så mye snakk om abort, var mer på det andre. Etter lang tenking kom vi frem til å beholde. Å det er det beste som har skjedd meg.

 

Er det mye stress å ha barn når du er så ung ?

 • Får å helt ærlig er det ikke så stress til tider. Minsten har hat kolikk så ja det er stress det skal jeg låve dere. En som griner hele tiden uten å ville tørstes. Men det at du er så ung tror det er like stress uansett hva alder du er i. Tror folk bare folk prøver å skremme dere om at det er vanskelig.

 

Kan du vise bilde av magen når du var gravid ?

 •  Ja det kan jegHvordan var det mellom deg og kjæresten når du fant ut at du var gravid?

 •  Han var støttende fra staren av, han stillet opp for meg uansett vage jeg falt på. Å han er ennå støttende. Han er verdens beste pappa og jeg er stolt over han. Er ikke mange på den alderen som hadde stilt opp i denne sitevasjonen.

 

 

 

Var det vanskelig for dere? hvis ja, hvorfor?

 • Det var så klart noe helt nytt for oss, og det forandret live vårt bare på en dag. Synes ikke det er vanskelig, men til tider når du er trøtt vil du helst bare sove.

 

Bor du og kjæresten sammen, hvis ja, kan du vise bilder av stedet dere bor?

<!--[if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->Ja, men skal flytte så kan fikse bilde når jeg har flyttet inn i den andre. Er bare esker og sånt her nå.

 

Hvordan reagerte familien da du fortalte at du ventet barn?

<!--[if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->Bedre en jeg hadde trodd, de fikk jo sjokk, men når magen vokste og det beveget seg tror jeg det var lettere for dem og forstå at jeg ventet barn.

 

Hva vil du gjøre fremover, og hva vil du jobbe med/bli ?

<!--[if !supportLists]-->·         <!--[endif]-->Jeg har permisjon fra læreplassen, skal gå i lære som helsefagarbeider. Og etter på videre på verdepleier skolen. Vil jobbe med funksjonshemmede personer. På en skole på spesial avdeling. Det er Drømmen min, håper og tror den kommer i oppfyllelse også. 

 

BARE FORTSETT OG SPØR